Okładka książki Dlaczego nasze dzieci chorują?

Dlaczego nasze dzieci chorują?

Wydawca: Galaktyka
wysyłka: 48h
ISBN: 978-83-7579-668-1
EAN: 9788375796681
oprawa: Miękka
format: 15,2x22,7 cm
język: polski
liczba stron: 316
rok wydania: 2018
(4) Sprawdź recenzje
45% rabatu
24,70 zł
Cena detaliczna: 
44,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,70

Opis produktu

Alergie pokarmowe, astma, wrzodziejące zapalenie jelit, celiakia, refluks, cukrzyca to tylko nieliczne, bardzo trudne do wyleczenia choroby przewlekłe, na które zapada coraz większa liczba dzieci w Europie i na świecie. Jeśli chcesz uchronić swoją pociechę przed cierpieniem oraz skomplikowanym, często trwającym bardzo długo procesem rekonwalescencji, koniecznie zajrzyj do książki Dlaczego nasze dzieci chorują?.
Autorki dr Michelle Perro oraz Vincanne Adams starają się obiektywnie odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: Co wpędza nasze dzieci w choroby?. Przestawiają naukowe, kliniczne dowody na to, jak bardzo negatywny wpływ na zdrowie ludzi ma wciąż postępująca industrializacja rolnictwa i chemizacja produkcji żywności. Popierają je wieloma przykładami z własnej praktyki.
Dzieci już od pierwszych dni życia narażone są na wdychanie powietrza pełnego szkodliwych toksyn oraz spożywanie produktów zawierających ogromne ilości pestycydów, antybiotyków i hormonów. To stopniowo osłabia ich układ odpornościowy, mózg i organy. Współczesna medycyna nie potrafi uchronić najmłodszych przed tymi zagrożeniami.
Niesprawne modele opieki i ograniczone metody rozpoznawania przyczyn chorób sprawiają, że rodzice sami muszą poszerzać wiedzę na temat chorób dietozależnych, funkcjonowania flory jelitowej i zaburzeń szczelności jelit.
Z lektury książki dowiesz się:
- jak pomóc chronicznie chorym dzieciom,
- czym jest żywność industrialna,
- dlaczego technologie GM, które miały chronić nas przed szkodliwymi substancjami, obecnie generują ogromną ilość toksyn,
- jak duże znaczenie dla zdrowia dziecka i jego rozwoju ma jakość produktów, które podajesz mu na talerzu.

Recenzje:

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: ALA
Autorki rozpracowały ten rynek. Przytoczyły szereg potwierdzonych wiedzą naukową i badaniami uzasadnień, dlaczego system przeróbki żywności jest niewłaściwy. To już niestety niewiele ma wspólnego z naturą - dawne zbiory, hodowla zwierząt czy jeszcze wcześniej - polowanie na nie.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Beata
Jeden z lepszych poradników, jakie pojawiły się w tym roku. Książka szalenie popularna za granicą. Bardzo dużo pozytywnych komentarzy i wskazań rodziców. Również prywatnie wypowiadających się o niej ciepło. Warto chwalić to, co dobre.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Malwina
Jedzenie może leczyć i tak było od starożytności – warto spojrzeć na poradniki indyjskie. Obecnie żywność uzależnia i powoduje choroby – oczywiście ta niewłaściwa. Jak groźne może być toksyczne jedzenie przekonacie się na przykładach z tej książki.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Ola
Im kraj biedniejszy, a ludzie żyjący z darów własnego ogródka, tym mieszkańcy zdrowsi. Wystarczy pojechać na wieś to się przekonacie, z krajami też jest podobnie - banan zakupiony w Afryce nie smakuje, jak ten z Polski. Wszystko dlatego, że te towary trzeba dowieźć i sprzedać ładnie wyglądające, a to co zdrowe musi się psuć bez chemii.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj