Insulinooporność. Leczenie dietą. 140 przepisów
Wszystko, co musisz wiedzieć o insulinooporności oraz 140 przepisów na pyszne posiłki. Dokuczają ci bóle głowy, zmęczenie, senność? Masz wzmożoną ochotę na słodycze? Martwi cię wzrost masy ciała? Powodem tych uciążliwych objawów może być insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny. Zaburzenie to może prowadzić do cukrzycy typu 2 i innych chorób. Szacuje się, że insulinooporność występuje u niemal 10 milionów ludzi w Polsce. Można zatem powiedzieć, że mamy do czynienia z prawdziwą epidemią. Mamy dla ciebie dobrą wiadomość. Zdrowy styl życia, a zwłaszcza sposób odżywiania, sprzyjają zarówno leczeniu insulinoopornosci, jak i jej zapobieganiu. W książce Insulinooporność znajdziesz dawkę niezbędnej wiedzy, zalecenia dietetyczne a także aż 140 prostych przepisów, dzięki którym Twoje posiłki będą zdrowe, smaczne i urozmaicone. W prawidłowym zestawieniu potraw pomoże Ci zbilansowane 4-tygodniowe menu. Dzięki lekturze książki Insulinooporność dowiesz się: - jak wybrać najskuteczniejszą dietę wspierającą leczenie insulinooporności, - jakie badania diagnostyczne wykonać, - jak wybierać odpowiednie produkty spożywcze, łączyć je w smaczne i zdrowe posiłki, które zneutralizują objawy i zatrzymają postępującą insulinooporność, - jak czytać etykiety, - jak ćwiczyć.
40% rabatu
23,86
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Jelito drażliwe. Leczenie dietą
Wszystko, co musisz wiedzieć o zespole jelita nadwrażliwego oraz 140 przepisów na pyszne i niepodrażniające przewodu pokarmowego posiłki. Czy wiesz, dlaczego naukowcy nazywają jelita drugim mózgiem? To właśnie jelita decydują o prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, nerwowego i pokarmowego. W książce Jelito drażliwe znajdziesz zalecenia dietetyczne, a także proste i smaczne przepisy, dzięki którym posiłki znów będą sprawiały ci radość. Zawarte w niej informacje i porady są wsparciem dla osób cierpiących na każdą postać zespołu jelita nadwrażliwego. W książce Jelito drażliwe dzielę się wiedzą, jak radzić sobie z problemem zespołu jelita nadwrażliwego na podstawie doświadczenia zdobytego w pracy z pacjentami, których pojawia się w moim gabinecie coraz więcej. Jestem pewna, że lektura przekona Cię, Drogi Czytelniku, że dieta jest skutecznym wsparciem terapii zespołu jelita nadwrażliwego, a cierpliwość i konsekwencja w jej stosowaniu pozwala uwolnić się od tej uciążliwej przypadłości. Hanna Stolińska-Fiedorowicz Książka zawiera odpowiedzi na pytania: Jaka jest rola jelit w funkcjonowaniu naszego organizmu? Jakie są przyczyny zachorowań (m.in. celiakia, nietolerancje pokarmowe, zaburzenia jelitowego układu nerwowego)? Jak rozpoznać zespół jelita nadwrażliwego i jak z nim sobie radzić? Na czym polegają diety specjalne: FODMAP i diety eliminacyjne? Jak odróżnić zespół jelita nadwrażliwego od SIBO i jak z nim walczyć? Hanna Stolińska-Fiedorowicz Dietetyk kliniczny. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w Instytucie Żywności i Żywienia. Prowadzi szkolenia żywieniowe dla dzieci i dorosłych.
40% rabatu
23,86
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Love vegan. Gotowy jadłospis na 21 dni
Jak czuć się i wyglądać młodziej, stracić na wadze i mieć więcej energii? Jak pozbyć się zmęczenia, uniknąć chorób i ograniczyć użycie leków? Po co nam 30 minut aktywności fizycznej dziennie? Przekonaj się sam i wypróbuj dietę roślinną przez 21 dni. Zmień swoje życie razem z Love Vegan! Znani biegacze ultra i weganie, autorzy projektu Run Vegan i twórcy Biegu Wegańskiego, powracają z nową publikacją, w której zapraszają do zdrowego stylu życia - roślinnej kuchni i aktywności fizycznej. To pierwsza książka na rynku, w której znajdziecie gotowy jadłospis roślinny na 21 dni, szczegółowo zbilansowany i poparty rekomendacją dietetyka! Złożony z łatwo dostępnych i tanich produktów, oczaruje zarówno praktykujących wegan, jak i tych, którzy zaczynają swoją przygodę z kuchnią wegańską, a przede wszystkim rozwieje wątpliwości z długiej listy: skąd czerpać białko, gdzie jest żelazo, co jeść, by nie zabrakło wapnia w diecie roślinnej? Efekt szczegółowego bilansowania kalorii oraz mikro- i makroskładników czytelnik dostaje podany przystępnej formie jadłospisu. Love Vegan zachęca do uprawiania sportu oraz gotowania pysznych i zdrowych potraw z warzyw, owoców, strączków, orzechów i zbóż. To praktyczny przewodnik, który krok po kroku prowadzi nas po kuchni wegańskiej. Książka zawiera gotowy i uniwersalny jadłospis wegański na 3 tygodnie, po 5 posiłków dziennie, w 3 poziomach kaloryczności, z gotową listą zakupów oraz szeregiem wskazówek do samodzielnego komponowania posiłków. Autorzy udzielają praktycznych porad: gdzie zrobić najlepsze zakupy, jak właściwie wybrać olej, czy warto kupować produkty BIO i eko, jak budować zdrowe nawyki żywieniowe i jak zmotywować się do uprawiania sportu. Część napisana przez dietetyczkę Hannę Stolińską-Fiedorowicz pomoże nam samodzielnie zbilansować dietę, tak by była bogata w witaminy, składniki mineralne i miała odpowiednią wartość energetyczną. Po 21 dniach z książką nabierzesz nowych, zdrowych nawyków i będziesz sam potrafił konstruować pełnowartościowe posiłki roślinne.
31% rabatu
27,59
39,99 zł
Dodaj
do koszyka
Żywienie w przedszkolu
W poradniku znajdą Państwo przydatne narzędzia, które ułatwią konstruowanie diety dla dzieci w wieku przedszkolnym. Wskazujemy, jakie produkty należy częściej uwzględniać, planując jadłospis. W książce znajdą Państwo także omówione najczęstsze błędy w żywieniu przedszkolaków oraz wskazówki praktyczne, jak ich unikać.
30% rabatu
62,30
89,00 zł
Dodaj
do koszyka
Żywienie w przedszkolu
W tej publikacji szczegółowo omawiamy wymagania odnośnie do żywienia zbiorowego wynikające z nowego rozporządzenia Ministerstwa Zdrowia z 26 lipca 2016 r. W książce podpowiadamy jak konstruować jadłospisy zarówno dla dzieci bez alergii jaki i z alergiami pokarmowymi. W książce zamieszczamy m.in. zalecenia dietetyczne w wybranych alergiach pokarmowych, informacje o zawartości alergenów w przykładowych potrawach obiadowych oraz przykładowy jadłospis dla dziecka z alergią na białka mleka.
30% rabatu
62,30
89,00 zł
niedostępny
Żywienie w przedszkolu. Układanie jadłospisów, porady i przykłady
W tej publikacji szczegółowo omawiamy wymagania odnośnie do żywienia zbiorowego wynikające z nowego rozporządzenia Ministerstwa Zdrowia z 26 lipca 2016 r. W książce podpowiadamy jak konstruować jadłospisy zarówno dla dzieci bez alergii jaki i z alergiami pokarmowymi. W książce zamieszczamy m.in. zalecenia dietetyczne w wybranych alergiach pokarmowych, informacje o zawartości alergenów w przykładowych potrawach obiadowych oraz przykładowy jadłospis dla dziecka z alergią na białka mleka.
27% rabatu
64,82
88,80 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka