Okładka książki Historia owoców tropikalnych. Od awokado do zapote

Historia owoców tropikalnych. Od awokado do zapote

Wydawca: Bellona
wysyłka: 48h
ISBN: 978-83-11-15372-1
EAN: 9788311153721
oprawa: Miękka
podtytuł: Od awokado do zapote
format: 14,5x20,5 cm
język: polski
liczba stron: 320
rok wydania: 2018
(0) Sprawdź recenzje
21% rabatu
27,61 zł
Cena detaliczna: 
34,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,33

Opis produktu

W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt wiele. Mijamy je obojętnie często dlatego, że nie wiemy, jak je jeść. Oto opracowanie, które uzmysłowi nam, jak wiele tracimy, podchodząc nieufnie do czerymoi, kaki, chinoli, lepiej znanej jako marakuja, czy zapote. Z tej książki dowiesz się między innymi: co to jest gruszka aligatora? za jakim owocem tęsknił na emigracji Gabriel García Márquez? jakie drzewo Indianie uważają za palmę życia? czy pieniądze rzeczywiście nie śmierdzą? tego, że kiwi wcale nie pochodzi z Nowej Zelandii kto przepada za słoniowymi wszami? gdzie rosną owoce zwane „ogniem Zeusa”? od kiedy Amerykanie żują gumę?
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj