Dziś w ofercie 126 614 pozycji
Dobra praktyka pszczelarska
Dobra praktyka pszczelarska to przełożone na pracę w pasiecie zasady tzw. dobrej praktyki rolniczej. Od kilkudziesięciu lat w rolnictwie, w tym w chowie i hodowli zwierząt, zwraca się szczególną uwagę na uzyskiwanie żywności dobrej jakości oraz dobrostan zwierząt. Dla pszczelarstwa dobra praktyka oznacza umiejętne postępowanie z pszczołami i uzyskiwanie wartościowych produktów pszczelich.
31% rabatu
37,95
55,00 zł
Dodaj
do koszyka
Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Kwalifikacja R.3.2. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1
Szkoły ponadgimnazjalne
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej! Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem. Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia! Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła. Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej! Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem. Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia! Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła. Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.
12% rabatu
37,84
43,00 zł
Dodaj
do koszyka
Farba znaczy krew
Farba znaczy krew
Wydawca: Czarne
wysyłka: 48h
Myśliwi chcieliby być postrzegani jako pasjonaci i miłośnicy przyrody. O zwierzętach wiedzą co nieco, ale wyłącznie tych, które mogą zastrzelić. Zabijają rocznie około półtora miliona małych i większych stworzeń. O polowaniach potrafią opowiadać godzinami. Nie wystarcza im podglądanie i podziwianie – tak jak to robi większość ludzi. Raczej nie chodzą do lasu bez żelaza na plecach, bo po co? Muszą zabijać, a uzasadniają to tradycją i zamiłowaniem – myśliwskim hobby. Przed opinią publiczną usprawiedliwiają się tym, że utrzymują równowagę w przyrodzie i chronią uprawy. Tę książkę napisał człowiek, który przez wiele lat był częścią środowiska łowieckiego. Zrozumiał jednak nie tylko to, że zabijanie jest złe. Odkrył także, że za pasją do polowania kryje się obsesja sprawowania kontroli nad światem, poczucie siły i władza. I pieniądze, bo myślistwo to także potężny biznes. Dzisiaj w polowaniach widzi rozłożone na lata samobójstwo. Zabijając zwierzęta i niszcząc przyrodę, unicestwiamy także ekosystem, od którego całkowicie zależy nasze przeżycie. Ta książka może pomóc to zrozumieć. „Autor tej wstrząsającej książki zdaje się należeć do ludzi, którzy zobaczyli, uświadomili sobie, czy może lepiej byłoby powiedzieć – ujrzeli jakąś podstawową, przerażającą naturę świata, jego piekielność. […] Jego opowieść porusza, ponieważ dotyczy ogromnego, zbiorowego, skrzętnie wypieranego poczucia winy, wskazuje jego istnienie i odsłania przyczyny jego powstania. Autor nie oszczędza w niej siebie, a jego szczerość jest bolesna; w swojej spowiedzi potrafi być szczegółowy i okrutny w tej szczegółowości. Jak pątnik udaje się do innych, szuka mistrzyń i mistrzów, przyjaciół i podobnych sobie, żeby wytłumaczyli mu powód zła, które wyrządzał, i sens przemiany, jaka się w nim dokonała.” Olga Tokarczuk
31% rabatu
23,94
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
Obrót nieruchomościami rolnymi oraz gospodarstwem rolnym w rodzinie. Dzierżawa, darowizna, dziedziczenie
W niniejszej broszurze omawiamy zasady zbywania nieruchomości rolnych osobom bliskim, również tym, którzy nie zajmują się rolnictwem. Wyjaśniamy, na jakich zasadach można darować gospodarstwo rolne oraz jakie reguły obowiązują przy przekazaniu gospodarstwa. Wyjaśniamy, jakie są zasady zawarcia umowy dzierżawy, a także kwestie związane z zapłata czynszu. Oprócz tego podpowiadamy, jakie są zasady pierwokupu przy sprzedaży dzierżawionego gruntu.
18% rabatu
20,42
24,90 zł
Dodaj
do koszyka
Stosunki dobrosąsiedzkie w rolnictwie czyli czego nie wolno sąsiadowi
Stosunki dobrosąsiedzkie, czyli czego sąsiadowi nie wolno – czy można samowolnie obsiewać grunty sąsiada, wyrzucać śmieci na jego nieruchomość, czy samowolnie przejeżdżać przez jego pola? Kto jest właścicielem owoców, które spadły na posesję sąsiada? To tylko nieliczne przykłady wątpliwości, jakie pojawiają się wśród rolników. W niniejszej broszurze omawiamy najczęstsze zasady dotyczące relacji sąsiedzkich w gospodarstwie.
18% rabatu
20,42
24,90 zł
Dodaj
do koszyka
Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 2 Podręcznik do nauki zawodu
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności. Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami. Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.
12% rabatu
37,84
43,00 zł
Dodaj
do koszyka
Prowadzenie produkcji roślinnej. Kwalifikacja R.3.1. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1
Szkoły ponadgimnazjalne
Nowy podręcznik współautorów Produkcji roślinnej, lubianej i od lat stosowanej, jednak pisanej jeszcze do starej podstawy programowej. Nowa publikacja to podstawowe źródło wiedzy w nauce zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Wprowadza w zagadnienia produkcji roślinnej. Omawia czynniki biogeograficzne o decydującym znaczeniu dla upraw, wskazuje metody poprawy warunków siedliska. Uczy właściwego doboru roślin i mądrego planowania płodozmianu. W części 1. dokładnie opisano technologię produkcji roślin zbożowych. Ogromną pomocą dla uczniów są zdjęcia omawianych roślin ułatwiające identyfikację poszczególnych gatunków. Autorzy kładą nacisk na często zmieniające się zalecenia krajowych ośrodków badawczych i zachęcają przyszłych rolników do ciągłego aktualizowania wiedzy. Podejmują też temat nowoczesnego rolnictwa, zwracają uwagę na odpowiedzialność rolnika za stan środowiska naturalnego i uczą racjonalnej gospodarki. Autorzy to wysokiej klasy specjaliści, nauczyciele akademiccy wykładający na SGGW. Publikacja gwarantuje wysoki poziom merytoryczny i dobre przygotowanie do egzaminu zawodowego.
11% rabatu
38,27
43,00 zł
Dodaj
do koszyka
Lokalne dziedzictwo kulturowe w doświadczeniu mieszkańców wsi
Podjętym analizom przyświecało kilka celów – przede wszystkim przedstawienie fragmentu współczesnej rzeczywistości kulturowej w Polsce lokalnej. Ponadto – empiryczne przetestowanie funkcjonalności i rozpoznawalności coraz popularniejszego określenia „dziedzictwo kulturowe”; następnym celem było zaś rozważenie możliwości zastosowania innego podejścia do zjawiska udziału w kulturze niż to praktykowane dotychczas. W omawiane przedsięwzięcie wpisany był jednak jeszcze jeden, istotny cel – eksploracyjny. Chodziło tu głównie o możliwość wykroczenia poza wąsko pojmowane „interpretację” i „rozumienie” znaczeń kulturowych i o uzupełnienie tej perspektywy towarzyszącą jej sferą komponentów uczuciowych i somatycznych. Prezentowana monografia nawiązuje do koncepcji socjologii ucieleśnionej (multisensorycznej), którą można też nazwać neonaturalistyczną. Chodzi w niej o to, aby nie „wyjmować” podmiotu doświadczającego świata przyrodniczego i społeczno-kulturowego ze splotu fenomenologicznego jego człowieczeństwa na rzecz wyłącznie zdolności poznawczych, ale by ów splot starać się rozwikłać także od strony emocjonalno-cielesnej. Jest to publikacja frapująca i prowokująca do przemyśleń jako przykład solidnie, mądrze i konsekwentnie zrealizowanych zamierzeń badawczych, w istotny sposób sterowanych myśleniem teoretycznym, które udatnie przekłada się na cele empiryczne, co prowadzi do ciekawych ustaleń. Z pewnością tego typu badania podpadają pod kategorię in progress, a ich potencjał jest obiecujący. z recenzji prof. dr. hab. Wojciecha J. Burszty (Instytut Kulturoznawstwa Uniwersytetu SWPS)
22% rabatu
29,48
37,80 zł
Dodaj
do koszyka
Repetytorium i testy egz. Technik żywienia T.15
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem odpowiedzi i zadaniom praktycznym z rozwiązaniami umożliwia samodzielne sprawdzanie stopnia przyswojenia wiedzy niezbędnej podczas egzaminu. Idealny, by szybko ocenić, które zagadnienia wymagają ponownego powtórzenia. Napisany zwięźle, zawiera wybór najważniejszych informacji. Nie ma na celu zastąpienia podręczników, lecz stanowi ich podsumowanie i wartościowe dopełnienie.
20% rabatu
38,24
47,80 zł
Dodaj
do koszyka
Podstawy biotechnologii przemysłowej
Książka dotyczy poprawnej realizacji procesów i operacji biotechnologicznych, a przede wszystkim optymalizacji oraz doboru warunków technicznych i technologicznych decydujących o jakości gotowych bioproduktów. Najwięcej miejsca poświęcono inżynierii bioprocesowej, w tym inżynierii bioreaktorów w aspekcie przebiegających w nich procesów mikrobiologicznych, biochemicznych, fizycznych i chemicznych. Wiele zajmuje miejsca opis metod wydzielania, oczyszczania i utrwalania bioproduktów odprowadzanych z bioreaktorów.
19% rabatu
63,99
79,00 zł
Dodaj
do koszyka
Ustawa o wstrzymaniu sprzedaży nieruchomości Zasobu Własności Rolnej Skarbu Państwa-aspekt konstytuc
W niniejszej publikacji przedstawiona zostanie szeroka analiza zagadnień, jakie generuje uchwalona ustawa, w szczególności w obszarze prawa konstytucyjnego, administracyjnego, cywilnego oraz europejskiego. Składa się ona ze wstępu, sześciu rozdziałów oraz zakończenia. Pierwszy rozdział zatytułowany „Proces legislacyjny oraz zakres przedmiotowy i podmiotowy ustawy” stanowi merytoryczne wprowadzenie w przedmiot publikacji i ukazuje przebieg legislacyjny, w tym motywy uchwalenia ustawy oraz jej zakres przedmiotowy i podmiotowy. W rozdziale tym dokonano analizy zasadności wprowadzonych regulacji, a także , co będzie niezwykle istotne dla dalszej części opracowania, wskazano jakie zmiany w obowiązujących aktach prawnych dotyczących obrotu gruntami rolnymi wprowadza komentowana ustawa.
20% rabatu
31,36
39,20 zł
Dodaj
do koszyka
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej
Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które zostały opisane w opracowaniach dotyczących kwalifikacji T.6 i T.15, koncentruje się natomiast na kompetencjach ujętych przede wszystkim w efektach PKZ, takich jak racjonalna gospodarka surowcami i odpadami, rozpoznawanie instalacji i urządzeń w zakładach gastronomicznych, postępowanie zgodnie z instrukcjami obsługi. Podręcznik prezentuje przykładową dokumentację systemu HACCP stosowaną w zakładach gastronomicznych.
12% rabatu
37,84
43,00 zł
Dodaj
do koszyka
Łańcut i Antonimy. Polowania u Potockich
Autorka barwnie opisuje dzieje dwu najważniejszych posiadłości rodu Potockich - Łańcuta i Antonin a pryzmat, przez który oglądamy historię tych miejsc, to myśliwska pasja i zamiłowanie do łowiectwa ich właścicieli - głównie dwóch braci Potockich - Romana, III ordynata łańcuckiego i Józefa, pana na Antoninach. Dowiadujemy się, że łowy to nie tylko styl dawnego trybu życia, ale może przede wszystkim, część dobrze prowadzonej gospodarki leśnej, która w olbrzymich dobrach łańcuckich i antonińskich miała bardzo ważne i znaczące miejsce. Większość zdjęć prezentowanych w książce pochodzi z prywatnych archiwów i kolekcji i po raz pierwszy będzie publikowana, stąd unikatowy wręcz charakter tej pozycji. Ikonografia ta stanowi niebagatelny element - to dzięki niej możemy poczuć atmosferę dawnych dni i przenieść się, jak w wehikule czasu, do epoki sprzed 100 lat.
32% rabatu
102,62
150,00 zł
Dodaj
do koszyka
Rok Myśliwca
Rok Myśliwca
Autor: Pol Wincenty
Wydawca: Stara Szuflada
wysyłka: 48h
Reprint wydawnictwa z 1870 r. z ilustracjami Juliusza Kossaka. Opis wierszem i prozą zmieniającej się przyrody oraz zwyczajów myśiwskich wypływających z tradycji, adekwatnych do danej pory roku.
29% rabatu
42,53
59,90 zł
Dodaj
do koszyka
Wielka encyklopedia pszczelarstwa
Encyklopedia pszczelarstwa adresowana jest zarówno do osób planujących założenie pasieki, jak również do pszczelarzy posiadających już pewne doświadczenie. Dla osób rozpoczynających swoją przygodę z pszczołami niniejsza encyklopedia może stanowić pierwsze i podstawowe źródło informacji niezbędnych do założenia i samodzielnego prowadzenia pasieki, z kolei bardziej doświadczonym pszczelarzom pozycja ta umożliwi usystematyzowanie posiadanych wiadomości. Można tu znaleźć wiele praktycznych wskazówek opartych na wieloletnim doświadczeniu autorów, które ułatwią prowadzenie pasieki. Przystępna i atrakcyjna forma przekazu treści urozmaicona bogatym materiałem fotograficznym sprawia, że oprócz pszczelarzy po opracowanie mogą sięgnąć również osoby zainteresowane modną w ostatnim czasie tematyką pszczelarską. Książka zawiera również wiadomości dotyczące życia i biologii pszczół, które z pewnością pozwolą lepiej poznać rodzinę pszczelą.
32% rabatu
85,48
124,95 zł
Dodaj
do koszyka
Egzekucja należności w rolnictwie
Od 8 września 2016 r. zmieniły się niektóre zasady postępowania egzekucyjnego. Nakładają one na uczestników tego postępowania nowe obowiązki. Warto się z nimi zapoznać, aby odnaleźć się w zmienionym postępowaniu egzekucyjnym, zarówno po stronie wierzyciela, jak i dłużnika. Część obowiązków dotyczy podmiotów tylko pośrednio związanych z egzekucją, jak na przykład banki. Niniejsza książka ma na celu omówienie zmian w przepisach dotyczących egzekucji komorniczej po 8 września 2016 r.
32% rabatu
40,36
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Poziom życia ludności wiejskiej o niepewnych dochodach
„Opracowanie to istotnie poszerza naszą wiedzę dotyczącą sytuacji ludności wiejskiej w Polsce o niepewnych dochodach. Jest to fakt niewątpliwy. Oryginalny, samodzielnie zebrany i bardzo staranie oraz poprawnie przetworzony materiał źródłowy pozwoliły Autorowi na przedstawienie tekstu który stanie się na wiele lat punktem odniesienia do dalszych analiz dotyczących zmian w poziomie życia ludności wiejskiej. Dodatkowym walorem pracy jest imponujący zestaw wykorzystanej literatury, która może stać się dobrym przewodnikiem dla kontynuatorów dalszych, bardziej specjalistycznych badań.” Prof. dr hab. Józef Orczyk – Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Rektor Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, Przewodniczący Komitetu Nauk o Pracy i Polityce Społecznej PAN „Przedstawiona do recenzji praca stanowi wkład w badania nad determinantami i społecznymi konsekwencjami rozwarstwienia ekonomicznego ludności wiejskiej. Zainteresowanie tą problematyką znajduje uzasadnienie zarówno ze względu na poszukiwanie paradygmatu umożliwiającego połączenie wzrostu gospodarczego z rozszerzaniem zbioru społeczności korzystającej z jego efektów, jak i pogłębiania udokumentowanej empirycznie wiedzy dotyczącej zakresu wykluczenia z racji ograniczeń materialnych. W tym kontekście podjęta tematyka ma również znaczenie aplikacyjne, ponieważ stanowić może cenną wskazówkę przy doborze najbardziej efektywnych instrumentów stymulujących uaktywnienie ekonomiczne i poprawę w poziomie życia zmarginalizowanej części wiejskiej społeczności.” Prof. dr hab. M. Alina Sikorska – Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej PIB Sławomir Kalinowski – doktor nauk ekonomicznych, adiunkt w Katedrze Ekonomii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Jego zainteresowania naukowe obejmują poziom życia ludności wiejskiej, ze szczególnym uwzględnieniem ludności o niepewnych dochodach, a także zagadnienia związane z ekonomią społeczną, bezrobociem i społecznym aspektem teorii gier. Jest autorem i współautorem ponad 75 publikacji naukowych w języku polskim i angielskim, w tym współautorem książki „Ubóstwo ludności wiejskiej województwa wielkopolskiego”, Wyd. AR w Poznaniu, Poznań 2007 oraz redaktorem naukowym monografii „Życie na skraju – marginesy społeczne wielkiego miasta”, Wyd. Societas Pars Mundi, Bielefeld 2014. Kierownik i główny wykonawca projektów badawczych dotyczących poziomu życia i ubóstwa ludności wiejskiej, konsultant projektów dotyczących modeli współpracy sektorowej wspierających godzenie życia zawodowego i prywatnego opartego o idee flexicurity. Członek Polskiego Towarzystwa Polityki Społecznej oraz Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego, sekretarz Międzyśrodowiskowej Grupy Badawczej Margines Społeczny Poznania.
19% rabatu
39,69
49,00 zł
Dodaj
do koszyka
Mięso pełne kłamstw
Mięso pełne kłamstw
Wydawca: Vital
wysyłka: 24h
Polacy są w zdecydowanej większości mięsożerni. Wieprzowina, drób, wołowina i ryby królują na naszych stołach, a w ostatnich latach dołączają do nich coraz powszechniejsze i łatwiej dostępne owoce morza w różnym wydaniu. Nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez mięsa, a wielu z nas spożywa je częściej niż raz dziennie. Pytanie jednak, czemu nagle zaczęliśmy z tego powodu chorować? Dziennikarz śledczy, którego badania sprawiły, że wiele wynalazków spożywczych potentatów nie zostało wprowadzonych do masowej dystrybucji, przedstawia niewygodną prawdę o związku między chorobami ludzi, a masową hodowlą zwierząt. Dzięki niemu poznasz związek między kiełbasą a cukrzycą oraz salami a plagą bezpłodności. Obalone zostają również mity, takie jak ten o mleku wzmacniającym kości. Dowiesz się, skąd biorą się bóle głowy, depresja i spowolnienie pracy żołądka oraz poznasz cudowną moc zup. Jak się okazuje, nabiał może powodować raka, a współczesne fermy drobiu są prawdziwymi wylęgarniami zarazków. Kurczaki dostępne w sklepach nie mają wiele wspólnego z naturą, a w marketach czyhają na każdego bakterie odporne na działanie antybiotyków. Poznasz mroczne strony sushi i przyczyny, dla których inwestorzy wybierają ryzykowne innowacje. Uświadomisz sobie skalę nieuczciwych praktyk i przyczyny, dla których zarówno ludzie władzy, jak i sponsorowani przez koncerny naukowcy, umywają ręce od odpowiedzialności za zdrowie konsumentów. Cała prawda o mięsie!
32% rabatu
33,79
49,40 zł
Dodaj
do koszyka
Las Młody Obserwator Przyrody
Zeszyt edukacyjny, który ułatwi dziecku poznanie, jak funkcjonuje las. Zawiera dużo informacji o leśnych drzewach, zwierzętach, grzybach. W każdym rozdziale ciekawe zadania i liczne ilustracje.
15% rabatu
8,49
9,99 zł
Dodaj
do koszyka
Drzewa leśne Młody Obserwator Przyrody
Zeszyt edukacyjny, dzięki któremu dziecko nauczy się rozpoznawać drzewa leśne. Pokazuje, jak wyglądają ich liście i jak zmieniają się w ciągu roku. W każdym rozdziale liczne zadania i ilustracje.
15% rabatu
8,49
9,99 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka