Dziś w ofercie 142 045 pozycji
Zdrowe zamienniki cukru 151 przepisów
Zastanawiasz się, czym zastąpić cukier? Co jest lepsze: stewia czy ksylitol? A może jeszcze coś innego? Jakie zamienniki cukru są dostępne na polskim rynku? Które z nich są polecane dla diabetyków, a które dla odchudzających się? Jak dawkować różne słodziki, aby jedzenie było słodkie? Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź w tej książce. Autor prezentuje 17 zamienników cukru, które są dostępne na polskim rynku oraz 151 przepisów na słodkości. Dzięki prostemu przelicznikowi dawek możesz je przygotować wykorzystując dowolny zamiennik cukru spośród 17 omawianych w książce! Jedynym ograniczeniem mogą być właściwości danej substancji, np. stewia nie nadaje się do ciasta drożdżowego (ciasto nie urośnie). Zamienniki cukru, które zostały przedstawione w książce: Aspartam, Erytrytol, Fruktoza, Glukoza, Ksylitol, Lo Han Gou, Lukrecja, Melasa, Miód, Sacharyna i sacharyniany, Słodkie ziele Azteków, Słód, Stewia, Sukraloza, Syrop daktylowy, Syrop klonowy, Syrop z agawy.
25% rabatu
18,66
24,90 zł
Dodaj
do koszyka
Kulinarna księga Natury
Kulinarna księga Natury
Wydawca: AST
wysyłka: 24h
W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej.    Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce.   Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia – poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania.   Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu – to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.   Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy?
35% rabatu
24,70
37,80 zł
Dodaj
do koszyka
Koniec Alzheimera. Jak zatrzymać utratę pamięci...
Cała prawda o Alzheimerze! Dzięki tej publikacji poznasz: prawdziwe przyczyny choroby Alzheimera, wpływ diety na rozwój dolegliwości neurodegeneracyjnych, fakty i mity zawarte w zaleceniach żywieniowych, źródła chorób układu nerwowego, paliwo dla mózgu, znaczenie neuronów i mitochondriów, podstawy diety niskowęglowodanowej, tłuszcze do zadań specjalnych, białkowych bohaterów, naprawdę i tylko pozornie zdrowe produkty, sposoby na wsparcie zdrowego trawienia.
33% rabatu
39,86
59,50 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta koktajlowa
Dieta koktajlowa
Autor: J.J. Smith
Wydawca: Bukowy Las
wysyłka: 24h
Długo wyczekiwana kontynuacja bestsellerowej Zielonej diety koktajlowej, która zmieniła życie tysięcy ludzi na całym świecie. W swojej nowej książce słynna dietetyczka J.J. Smith pokazuje, jak uczynić z zielonych koktajli element codziennej diety, by po okresie detoksu zachować zdrowe nawyki żywieniowe i właściwą wagę oraz unikać chorób. 60 nowych pomysłów na zielone koktajle, ponad 30 przepisów na obiady, desery i przekąski oraz 30-dniowy jadłospis wraz z listą zakupów składają się kompleksowy plan bardziej uważnego i zdrowego odżywiania. Poza przepisami i kolorowymi zdjęciami dań czytelnicy znajdą w Diecie koktajlowej opisy wspierających odchudzanie metod detoksykacji o potwierdzonej skuteczności, informacje na temat autorskiego systemu wspomagania utraty wagi oraz relacje osób, które stosowały się do zaleceń autorki i odmieniły swoje podejście do jedzenia, a wraz z nim podejście do życia. Niezależnie od tego czy jesteś na początku drogi ku szczupłej sylwetce, czy też znasz już moc zielonych koktajli, Dieta koktajlowa to kolejny krok w stronę zdrowszego stylu życia. J.J. Smith jest autorką Zielonej diety koktajlowej, bestsellera „New York Timesa“. W roli dietetyczki i certyfikowanej specjalistki w dziedzinie odchudzania występowała w popularnych programach telewizyjnych, a także na łamach czasopism. Zasłynęła zdumiewającą poprawą zdrowia, utratą wagi i odkryciem „drugiej młodości“ po czterdziestce, co sprawiło, że stała się inspiracją dla tych, którzy marzą o zgubieniu zbędnych kilogramów, odzyskaniu dobrego samopoczucia i atrakcyjnego wyglądu.
25% rabatu
29,92
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Jak dobrze żyć z cukrzycą
CUKRZYCĘ MA JUŻ TRZY MILIONY POLAKÓW, ALE MILION Z NICH JESZCZE NIE WIE, ŻE CHORUJE Kiedyś uznawano ją za chorobę dość prostą. Dziś staje się coraz bardziej złożona. Wciąż przybywa informacji, które pozwalają skuteczniej panować nad cukrzycą i jej licznymi konsekwencjami. Ale nie zawsze te nowe informacje są dla chorych dostępne czy zrozumiałe. Ta książka to nowoczesne spojrzenie na cukrzycę. Porad chorym i ich bliskim udzielają tu najlepsi polscy eksperci z wielu dziedzin medycyny. Rozmawiają z nimi doświadczeni i wielokrotnie nagradzani dziennikarze medyczni. Zadają pytania, na które pacjentom w gabinetach lekarskich nie starcza czasu lub odwagi. Przeczytajcie, jak dobrze żyć z cukrzycą. * Dieta, która leczy * Co oznacza stan przedcukrzycowy * Przegląd dostępnych leków * Jak chronić serce, oczy, skórę, seksualność * Gdy choruje dziecko * Co się należy chorym Przede mną siedzi pacjentka, a nie przypadek z badań klinicznych, i muszę dla niej indywidualnie opracować najlepszy plan leczenia. Wiedza, jak kojarzyć nowe leki na cukrzycę ze starymi, w jakiej dawce je proponować, w jakiej kolejności, u jakiego chorego, wymaga coraz większego doszkalania się. Prof. LESZEK CZUPRYNIAK, diabetolog
32% rabatu
20,39
29,99 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta sirtuinowa
Żmudne liczenie kalorii to już przeszłość. Jeśli od dziś zmienisz swoje nawyki żywieniowe i wkomponujesz do swojego jadłospisu więcej elementów diety sirtuinowej, schudniesz powoli, ale bezpiecznie, a potem z łatwością utrzymasz swoją wymarzoną wagę. A na okrasę – korzyści dla twojego zdrowia. ZMIANA NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH ZAMIAST GŁODÓWKI Wiele diet odchudzających prowadzi do utraty masy mięśniowej, która przecież doskonale spala tłuszcz. Po zakończeniu kuracji zrzucone kilogramy powracają w zawrotnym tempie, i to nierzadko z nawiązką. Skład organizmu pogarsza się, procentowy udział tkanki tłuszczowej rośnie. Takie błędne koło określane jest jako efekt jo-jo. Dzięki diecie sirtuinowej aktywujesz sirtuiny (enzymy ochronne w twoim organizmie), które zapobiegają takim procesom. Pobudzisz metabolizm i zachowasz tkankę mięśniową – a nawet z łatwością wypracujesz jej jeszcze więcej, jeśli oczywiście nie zapomnisz o aktywności fizycznej. PRZECIWSTARZENIOWE WOW! Istnieją takie zakątki na ziemi, których mieszkańcy żyją dłużej i w lepszym zdrowiu niż w naszej szerokości geograficznej. Zawdzięczają to znacznym ilościom produktów sirtfood w swoim jadłospisie. Takimi miejscami są pewne wyspy – włoska Sardynia czy japońska Okinawa, zwana wyspą stulatków. Podstawę jadłospisu na tej pierwszej stanowią ryby, owoce i warzywa, wraz z oliwą z oliwek i czerwonym winem. Uprawiany na Sardynii gatunek winogron – cannonau – charakteryzuje się szczególnie wysoką zawartością chroniącego komórki resweratrolu. Na Okinawie natomiast istotna jest nie tylko jakość tego, co na talerzu, ale przede wszystkim ilość. Dieta mieszkańców Okinawy obfituje w algi, soję i zieloną herbatę, a dewizą jest Hara Hachi Bu, czyli Zjedz tylko tyle, by nasycić się.
28% rabatu
28,08
39,00 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia dla diabetyków Smaki świata
Kremowa zupa musztardowa,tapenada,bouillabaise,yakitori z kurczaka - kto powiedział,że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej,japońskiej i żydowskiej.Z łatwością przyszykujesz z nich zarówno proste,codzienne dania,jak i bardziej wyszukane, którymi można mile zaskoczyć gości.W tym apetycznym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystkie przepisy na dania główne, przekąski,sałatki i desery zostały tak skomponowane,aby niższa zawartość węglowodanów odpowiadała kanonom współczesnej dietetyki. Do każdego dania wyliczono: - indeks glikemiczny, - wymienniki węglowodanowe, - wymienniki białkowo-tłuszczowe - liczbę kalorii.
25% rabatu
18,73
24,99 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta oczyszczająca
Nie wystarczą jednorazowy detoks i cudowna dieta. Aby odzyskać energię i dobre samopoczucie, wybierz kompleksową dietę oczyszczającą. Dzięki prostym zasadom opisanym w książce oczyścisz ciało z toksyn oraz usprawnisz pracę wszystkich układów i narządów w organizmie. Nauczysz się samodzielniekomponować codzienne posiłki i właściwie dobierać produkty spożywcze bez skrupulatnego liczenia kalorii. Dowiesz się, co jeść, by wzmocnić odporność i wspomagać organizm. W książce znajdziesz również autorskie zdjęcia i przepisy na łatwe w przygotowaniu i pełnowartościowe śniadania, obiady, desery i kolacje, które będą inspiracją do zmiany nawyków i zdrowego odżywiania się na co dzień. Dlaczego poradnik trafia w Samo Sedno? przedstawia najważniejsze zasady zdrowego odżywiania, które wspomagają oczyszczanie organizmu podpowiada, jak usprawnić metabolizm prezentuje sposoby, jak nie zajadać stresu i zmniejszyć apetyt na słodycze wyjaśnia, jak przygotowywać zdrowe posiłki do pracy, szkoły czy na podróż wskazuje, jak świadomie dokonywać wyborów żywieniowych Pierwsze wydanie książki ukazało się pod tytułem: Zdrowy detoks.
40% rabatu
20,94
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
Odchudzanie zaczyna się w głowie
Odważona. Dziewczyna minus 70 kg powraca! Zrzuciła kilkadziesiąt kilogramów. Nie był to jednak koniec walki o siebie i nowe, lepsze życie. Dziś Danuta Awolusi szuka odpowiedzi na trudne pytania: Skąd się bierze nienawiść do ciała? Jaką władzę ma nad nami jedzenie? Jak zaakceptować siebie? Czy można polubić aktywność fizyczną? Gdzie znaleźć pomoc, kiedy odchudzanie nie wychodzi? Rozmowy z gośćmi – psychologiem, modelkami Plus Size, czytelniczkami – składają się na prawdziwą i złożoną opowieść o tym, że odchudzanie zaczyna się w głowie. Danuta Awolusi dzieli się również sprawdzonymi przepisami, które są dowodem na to, że zdrowe jedzenie to jeden z przyjemniejszych sposobów utrwalania wielkich zmian.
34% rabatu
26,33
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Witaminy dla chłopaka i dziewczyny. Elementarz...
Wiedzę na temat konieczności wprowadzania witamin i minerałów do codziennej diety należy kształtować już od najmłodszych lat. Dzieci, których rodzice nie przestrzegali uczenia ich właściwych nawyków żywieniowych, znacznie częściej chorowały i nie rozwijały się prawidłowo. Książka ta w sposób zabawny, a jednocześnie przekonujący zachęca naszych najmłodszych do spożywania wybranych owoców, warzyw i innych produktów dostarczających tych cennych składników odżywczych!
30% rabatu
20,93
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
The Longevity Diet
The Longevity Diet
Autor: Longo Valter
Wydawca: Penguin Books
wysyłka: 48h
AS SEEN IN THE TIMES. Eat the foods that will help you live longer . . . THIS is the internationally bestselling, clinically tested, revolutionary AND straightforward diet to help you slow-down ageing, fight disease and lose weight. ------------------ 'The diet that holds the key to staying young . . . Dr Valter Longo is now considered one of the most influential voices in the 'fasting movement' The Times 'Dr Valter Longo is one of the real scientific pioneers when it comes to researching the impact of food on health' Dr Michael Mosley, bestselling author of The Fast Diet and The Clever Guts Diet ------------------ Following 30 years of research Professor Valter Longo - a biochemist and one of the world's leading researchers into ageing - has investigated genetics, nutrition and stem cells to discover that the secret of longevity lies in cellular regeneration triggered by a special diet. He is now able to reveal how, by adhering to his fasting-mimicking diet we heal ourselves through food. Dr Valter Longo's healthy, lifespan-extending programme is based on an easy-to-adopt lifetime plan, coupled with a fasting-mimicking diet 3-4 times a year, and just 5 days at a time, that gives all the health benefits of fasting without the hunger. Including 30 easy recipes for an everyday diet based on Longo's Five Pillars of Longevity, The Longevity Diet is the key to living a longer, healthier and more fulfilled life. ------------------ Try easy, plant-and-fish based recipes that use phenomenal, live-long ingredients . . . Great for the heart and rich in antioxidants: black rice with courgette and shrimp with a mixed green salad, sweet tomatoes and carrots drizzled in balsamic vinegar. For a good source of iron, snack on dark chocolate and yoghurt, and for dessert try tangy dried cranberries and walnuts. ---------------------- Make simple changes that can extend your healthy lifespan * Prevent age-related muscle and bone loss * Build your resistance to diabetes, cardiovascular disease, Alzheimer's and cancer * Maintain your ideal weight and reduce abdominal fat * Why rely on medication to cure illness, when you can help to prevent it altogether with your diet?
24% rabatu
31,12
40,95 zł
Dodaj
do koszyka
Jedz zgodnie z dietą Fodmap Bez objawów zespołu jelita drażliwego
Osoby cierpiące na IBS mogą w końcu cieszyć się spokojnym trawieniem! IBS (zespół jelita drażliwego) to rozpoznanie, które dotyka 15–20% światowej populacji. Dawniej leczenie zespołu obejmowało zaledwie ogólne porady, teraz jednak pojawiła się nowa, skuteczna dieta lecznicza – FODMAP. Polega ona na wyłączeniu z diety pewnych węglowodanów, dzięki czemu ulgę odczuć może nawet 75% wszystkich pacjentów. Przestrzeganie zasad FODMAP oznacza konieczność pilnowania diety, ale przede wszystkim nauczenie się unikania produktów, które podrażniają jelita – przy równoczesnym spożywaniu smacznych potraw. Książka przeznaczona jest dla każdego, kto pragnie gotować dobrze i z zachowaniem założeń diety FODMAP. Żaden przepis nie zawiera wobec tego cebuli, czosnku, glutenu ani laktozy.
21% rabatu
22,91
29,00 zł
Dodaj
do koszyka
Święta Hildegarda leczy Reumatyzm Artretyzm...
Choroby zwyrodnieniowe i autoagresyjne, takie jak reumatyzm, artretyzm czy dna moczanowa, zwana podagrą, należą do dolegliwości najczęściej trapiących współczesnego człowieka. Medycyna do dziś nie poznała sposobu na całkowite wyleczenie z reumatyzmu. Leczenie nastawione jest na łagodzenie objawów i przebiegu choroby oraz na usprawnianie narządów ruchu. W zapobieganiu i leczeniu tych chorób wielkie znaczenie ma właściwa dieta. Medycyna i dieta proponowana przez świętą Hildegardę z Bingen, w całości oparta na naturalnych środkach, w swej współczesnej wersji, opracowanej przez wybitnych specjalistów-doktora Gottfrieda Hertzkę i doktora Wigharda Strehlowa - jest bez wątpienia znaczącym i skutecznym wsparciem dla wszystkich cierpiących na schorzenia reumatologiczne. Autorzy nie tylko dostosowali przekaz Hildegardy do współczesnych wymogów, wykorzystując specjalistyczną wiedzę ze swoich dziedzin - oni wręcz sprawdzili w praktyce skuteczność większości receptur, doświadczyli efektów leczniczych, przez lata obserwując rezultaty zastosowania wyników swoich badań. W tym kompendium czytelnik otrzymuje praktyczną propozycję możliwych do zastosowania przez każdego naturalnych środków leczniczych. dr Alfreda Walkowska, Polskie Centrum św. Hildegardy
15% rabatu
8,42
9,90 zł
Dodaj
do koszyka
Projekt młodość
Projekt młodość
Wydawca: Muza
wysyłka: 48h
Przewodnik młodego wyglądu i zdrowego stylu życia. Autorka bestsellerowego "Zupowego detoksu", coach, dietetyk, twórczyni idei i programu Diet Coaching, ekspertka w zakresie świadomego odżywiania się proponuje program, który nie wymaga inwazyjnych sposobów działania. Radzi, jak walczyć ze stresem i zabiegać o dobry sen, proponuje odmładzający jadłospis przywracający energię, poprawiający nastrój i inspirujący do zmiany stylu życia, a także działania upiększająco-relaksujące, takie jak: naturalne maseczki, zioła, olejki eteryczne i kąpiele.
35% rabatu
22,80
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
Zupownik – kołonotatnik na przepisy Zupomaniaka
Zupownik, to niezbędnik każdego miłośnika Przemiany i Zupomanii! Jesteś kreatywny w kuchni? Nie chcesz zgubić ani jednego przepisu na pyszną zupę? Przyda Ci się do tego kołonotatnik, w którym będziesz mógł spisać wszystkie przepisy zup, spełniających zasady Programu Przemian. Dodatkowo znajdziesz tam ściągę z podstawowych zasad przygotowywania zup tak, aby były dla nas zdrowe i wspierały nas w utracie kilogramów. PS: Zupownik będzie książką Twojego autorstwa, która idealnie połączy się w komplet z książkami: „Zupy sycące ale nietuczące” oraz „Zupomania”.
15% rabatu
24,65
29,00 zł
Dodaj
do koszyka
Ajurwedyjska książka kucharska
Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej ! Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać dostarcza nowego spojrzenia na starożytną sztukę samo-leczenia. Dogłębnie omawia ajurwedyjski system żywienia oraz system trzech dosz. Kładzie nacisk na pełną wartość odżywczą potraw, ich właściwości lecznicze oraz okoliczności takie jak pory roku, podróże. Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.
26% rabatu
43,66
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Odchudzamy się mądrze i zdrowo
Książka została opracowana przez specjalistów z zakresu dietetyki oraz medycyny i ma na celu doradzić czytelnikowi, w jaki sposób powinien się odchudzać, aby nie ucierpiało na tym jego zdrowie, a wprost przeciwnie - wzmacniając je i przy okazji zrzucając zbędne kilogramy. Polecamy szereg sprawdzonych już sposobów i metod z zakresu medycyny naturalnej, jak: hydromasaże, odpowiednie nastawienie psychiczne, przemyślane sposoby głodowania, specjalne diety, rola ziół, warzyw i owoców, kąpiele wyszczuplające, pozbywanie się cellulitu, gimnastyka specjalistyczna i inne.
15% rabatu
6,78
7,98 zł
Dodaj
do koszyka
Japoński przepis na stuletnie życie. Co jedzą...
W Japonii żyje najwięcej stulatków na świecie. Zaskakująca jest nie tylko liczba seniorów, ale przede wszystkim ich kondycja fizyczna i psychiczna. W książce poznamy sposoby wiekowych Japończyków na zachowanie sprawności i dobrego zdrowia. Co jedzą? Jak długo śpią? W co wierzą? Co sprawia, że cieszą się życiem wyjątkowo długo? Poznajcie Japoński przepis na stuletnie życie! Mieko Nagaoka (102 lata) ustanowiła niedawno rekord w pływaniu stylem dowolnym na 1500 metrów w kategorii stulatków. Hidekichi Miyazaki w wieku 105 lat wziął udział w biegu na 100 metrów i marzy, żeby pobiec z Usainem Boltem. Z kolei doktor Shigeaki Hinohara (żył 105 lat), zwany najbardziej zajętym japońskim stulatkiem, kalendarz wizyt miał wypełniony na dwa lata do przodu. Poznajemy także stuletnią fotografkę Tsuneko Sasamoto, której motto brzmi: „Na naukę nigdy nie jest za późno”. Co jedzą, jak żyją, pracują, rozwijają swoje życie zawodowe, wypoczywają? Z kim się spotykają, kogo kochają lub nienawidzą? Krótko mówiąc: jak wyglądało i wygląda życie sędziwych mieszkańców tego odległego kraju, od których z pewnością możemy wiele się nauczyć, aby poprawić jakość swojego życia.
32% rabatu
23,79
34,99 zł
Dodaj
do koszyka
Wege. Dieta roślinna w praktyce
„Wege – dieta roślinna w praktyce” jest to przewodnik po diecie roślinnej, który powinien przeczytać każdy wegetarianin, weganin oraz dietetyk. Nie wystarczy powiedzieć sobie „od dziś przestaję jeść mięso”. Posiłki bezmięsne są obecnie bardzo popularne powinny być również dobrze zbilansowane. Jeżeli w diecie zabraknie ważnych składników (m.in. wapnia, żelaza, cynku, witaminy B12 itd.), taki sposób żywienia będzie prowadził do niedoborów i złego stanu zdrowia. Dzięki temu poradnikowi dowiesz się, w jaki sposób mądrze zbilansować dietę roślinną, uniknąć błędów żywieniowych i niedoborów. Ponad 320 stron praktycznej wiedzy o składnikach odżywczych, na które w diecie wegańskiej warto zwrócić uwagę. Ponadto, w książce znajdziesz przykłady zestawień produktów, jadłospisów oraz informacje o składnikach, które należy suplementować. Tę książkę powinni przeczytać nie tylko wegetarianie i weganie, ale również dietetycy i lekarze, gdyż w programie studiów w tym temacie informacji jest bardzo niewiele lub nie ma w ogóle. „Wege – dieta roślinna w praktyce” jest to przewodnik dopasowany do wegan i wegetarian żyjących w Polsce. Produkty opisane w książce są łatwo dostępne, dzięki czemu nie trzeba wyszukiwać ich w internecie czy zamawiać z zagranicy. Wystarczy udać się do warzywniaka lub supermarketu. Książka napisana jest prostym językiem, dzięki czemu treści w niej zawarte będą zrozumiałe zarówno dla specjalistów żywienia, jak i dla osób, które nie pracują w tej branży. Jednocześnie wszystkie informacje zawarte w poradniku są poparte badaniami naukowymi oraz własnym doświadczeniem autorki. Co znajdziesz w książce: Informacje poparte badaniami naukowymi Przegląd wiadomości na temat diet roślinnych, korzystne właściwości zdrowotne oraz informacje o potencjalnych niedoborach i ich skutkach Jakie znaczenie dla organizmu mają poszczególne składniki odżywcze i gdzie ich szukać w produktach roślinnych Jak powinny wyglądać prawidłowo zbilansowane posiłki oparte na żywności pochodzenia roślinnego W jaki sposób bilansować dietę dla osób dorosłych, ale również kobiet ciężarnych, dzieci, osób starszych oraz aktywnych fizycznie Praktyczne porady na temat robienia zakupów, komponowania posiłków, odchudzania czy przytycia na diecie roślinnej Dla kogo jest ta książka: Dla wegan i wegetarian Dla osób zainteresowanych wpływem diet roślinnych na zdrowie Dla rodziców dzieci na diecie roślinnej
12% rabatu
60,72
69,00 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta w chorobie Hashimoto
Dieta w chorobie Hashimoto
Wydawca: RM
wysyłka: 24h
Dużą rolę w terapii Hashimoto odgrywa styl życia chorego, czyli dieta, aktywność fizyczna, unikanie palenia czynnego i biernego, a także redukcja stresu. To choroba, której leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń. W książce przedstawiono przepisy na dania główne, zupy, przekąski, sałatki, pieczywa i desery. Każdy z nich opatrzono specjalną ikonką informującą o tym, czy danie jest: ? bez glutenu ? bez pszenicy ? bez mleka ? bez laktozy ? z dużą zawartością szkodliwych dla tarczycy goitrogenów W poradniku podano najważniejsze zalecenia w chorobie Hashimoto, omówiono towarzyszące jej schorzenia i scharakteryzowano składniki pokarmowe, które mają największy wpływ na tarczycę. Dzięki temu dbanie o zdrowie staje się łatwiejsze.
34% rabatu
19,78
29,99 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka