Dziś w ofercie 119 881 pozycji
Wędzenie dla smakoszy
Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowo smakować mogą również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze! Jeśli dotychczas sądziliście, że wędzić można tylko w wędzarni, macie teraz szansę zmienić zdanie. Na grillu, w woku, w wędzarni stołowej, pod kloszem do wędzenia, w piekarniku albo w puszce po ciastkach – Cosima Bellersen Quirini, autorka niniejszego poradnika, prezentuje cały wachlarz różnych metod wędzenia tym, którzy nie boją się eksperymentować. • Na czym polega wędzenie na zimno, na ciepło i na gorąco? • Jak wędzić, co wędzić i w czym wędzić? • Ponad 200 wyjątkowych i sprawdzonych przepisów na znakomite wędzonki. Czas na wędzarniczą kuchenną rewolucję!
31% rabatu
23,94
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
W słoiku Przetwory na cały rok
Książka napisana przez autorkę bloga ChilliBite.pl! "W tej książce otwieram przed Czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami – na półkach m.in. granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku. Snuję też opowieści o przepastnej spiżarni, w której stoją słoje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami mięsnymi. Według przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto różnych smaków i wiele innych przetworów. Wyciągnij z szuflady drewnianą łyżkę, ciemną od mieszania powideł, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem coś pysznego!"
35% rabatu
25,94
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Zielone koktajle dla mam i dla dzieci. 365 przepisów
Książka napisana przez autorkę bloga Zielone koktajle i bestsellera Zielone koktajle. 365 przepisów Koktajl to zdrowa, kolorowa i pyszna bomba witaminowa, której przygotowanie zajmuje kilka minut. Nie odmawiaj jej dzieciom! W książce znajdziesz 365 przepisów na koktajle dla najmłodszych, a także kobiet w ciąży i matek karmiących. Propozycje z książki świetnie sprawdzą się w roli śniadania, podwieczorku, pomogą na przeziębienie i zachwycą gości na imprezie urodzinowej. Inspiruj się przepisami, miksuj na zdrowie i komponuj składniki samodzielnie, tworząc własne receptury zarówno na koktajle codzienne, jak i na specjalne okazje.
31% rabatu
27,34
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Sirocco
Sirocco
Wydawca: Insignis
wysyłka: 48h
Nadciąga aromatyczny powiew ze Wschodu! Już pod koniec marca do księgarń trafi książka kulinarna Sabriny Ghayour pod wiele mówiącym tytułem Sirocco. To o Sabrinie mówiła Nigella Lawson, że wspaniale potrafi oswajać egzotykę. Bo choć korzenie Sabriny tkwią w Iranie, wychowała się w Anglii i dorastała w zupełnie innej tradycji gastronomicznej. Dzięki swojemu pochodzeniu nie obawia się eksperymentować i zaszczepiać na zachodnim gruncie bliskowschodnich, egzotycznych smaków. Prawdziwą siłą kulinarnych książek Sabriny Ghayour są nieskomplikowane przepisy z elastyczną listą składników. Nasz autorka nie lubi łatek, które przykleja się kuchni bliskowschodniej: „pikantna”, „pełna przypraw”. Kluczem są naturalne składniki i kilka kruczków, które chętnie zdradza w swojej książce.
27% rabatu
51,09
69,98 zł
Dodaj
do koszyka
Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole
Książka poświęcona gotowaniu zgodnie z zasadami opisanymi w Alkalicznym stylu życia. Część główną książki stanowią przepisy kulinarne. Uzupełniona o krótkie rozdziały wyjaśniające, co to jest odżywianie alkaliczne (dieta alkaliczna), motywujące, wyjaśniające podstawy żywienia, by osiągnąć maksimum efektów przy minimum wysiłku i czasu. Współautorką książki i autorką zdjęć jest Edyta Skorpuska specjalistka psychodietetyki, promotorka zdrowego odżywiania.
38% rabatu
24,74
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Jadłonomia
Jadłonomia
Autor: Dymek Marta
Wydawca: Dwie Siostry
wysyłka: 48h
Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień Dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
35% rabatu
32,44
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Makarony Siostry Salomei
Makarony Siostry Salomei
Wydawca: WAM
wysyłka: 48h
Siostra Salomea fantastycznie gotuje. Uwielbiam jej kuchnię! Siostra Anastazja FDC O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach tyle co Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea przez wiele lat zgłębiała tajniki odpowiedniego przygotowywania makaronów. Dania z makaronem są proste w wykonaniu, pożywne i sycące, ale żeby z nich wydobyć odpowiedni smak i to, co najcenniejsze, trzeba przestrzegać pewnych podstawowych zasad. Dziś Siostra Salomea przekazuje je Państwu. Podpowiada, jaki makaron wybrać, jak go prawidłowo ugotować, jaki sos do niego przyrządzić. Mięsny, rybny, warzywny? Pikantny a może na słodko z truskawkami, suszonymi śliwkami, bakaliami, makiem czy jabłkami? Możliwości jest wiele Makaron wcale nie musi być nudny. Dajmy się zaskoczyć bogactwem jego smaków.
18% rabatu
20,42
24,90 zł
Dodaj
do koszyka
Pedant w kuchni
Pedant w kuchni
Autor: Barnes Julian
Wydawca: Świat Książki
wysyłka: 48h
Ambicja pedanta jest prosta. Chce gotować smaczne, pożywne potrawy, nie chce zatruć przyjaciół i zamierza wzbogacać, powoli i z przyjemnością, swój kulinarny repertuar. Jest surowym krytykiem dla siebie i innych, wie, że nigdy nie będzie wymyślać własnych przepisów (choć może, w przypływie entuzjazmu, zmienić ulubione składniki), przeciwnie, woli śledzić receptury innych. To właśnie w analizowaniu ich przepisów przejawia się jego pedanteria. Jak drobna, dokładnie, powinna być kostka, w którą trzeba coś pokroić? Jaka jest różnica między krojeniem a siekaniem? Kiedy coś skropić, a kiedy oblać? Ta książka jest dowcipnym i praktycznym efektem poszukiwań gastronomicznej precyzji. Pocieszy każdego, kto poległ pokonany przez książki kucharskie. Nikt z legionu wiernych czytelników Juliana Barnesa nie będzie chciał Pedanta w kuchni przegapić. Julian Patrick Barnes (ur. 1946) - angielski powieściopisarz, autor opowiadań i eseista. Wydał jedenaście powieści: Metroland; Before She Met Me; Papuga Flauberta; Pod słońce; Historia świata w 10 i pół rozdziałach; Pomówmy szczerze; Jeżozwierz,; Anglia, Anglia; Love etc.; Arthur i George oraz Poczucie kresu (Nagroda Bookera 2011). Jest także autorem zbiorów opowiadań: Po drugiej stronie La Manche; Plus i Cytrynowy stolik, zbioru felietonów Letters from London i esejów Wymiary życia. Jego książki zostały przetłumaczone na ponad trzydzieści języków. Jest jedynym pisarzem (i do tego nie-Francuzem!), którego uhonorowano we Francji zarówno Prix Medicis, jak i Prix Femina. Mieszka w Londynie.
22% rabatu
23,32
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
Wege siła
Wege siła
Wydawca: Vivante
wysyłka: 48h
Wegańska rewolucja w spojrzeniu na dietę sportowca! Najbardziej kompleksowy program zdrowego odżywiania dla ludzi chcących żyć aktywnie. Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym sportowcem, czy chcesz po prostu wzmocnić swoją ogólną kondycję, Wege siła wspomoże cię w osiągnięciu celu. To długoterminowy plan żywienia oparty wyłącznie na diecie roślinnej, który pomoże ci uzyskać zdrowe, zgrabne ciało, lepszą kondycję psychiczną, a także zapewni ci mnóstwo energii i witalności. Został opracowany przez Brendana Braziera – atletę, maratończyka i byłego kulturystę, który od lat swoją doskonałą formę zawdzięcza wegańskiemu odżywianiu. Dzięki tej książce dowiesz się jak: zredukować tłuszcz i zwiększyć masę mięśniową; zwiększyć ogólną odporność; spać lepiej i spokojniej; zadbać o lepszy nastrój; zredukować widoczne oznaki starzenia; obniżyć cholesterol; mieć więcej życiowej energii i jaśniejszy umysł; pozbyć się chęci na śmieciowe, pozbawione wartości odżywczych jedzenie. ` W książce Wege siła znajdziesz również: 12-tygodniowy plan żywienia składający się z pełnowartościowych posiłków; ponad 100 przepisów na smaczne dania, pozbawione składników, które negatywnie wpływają na twoje zdrowie, takich jak soja, pszenica czy gluten, przekąski, żele energetyczne i napoje sportowe – idealne podczas ćwiczeń i wysiłku fizycznego. ` To jest jedna z tych książek, które mogą zmienić twoje życie. Za oceanem pokochało ją już miliony czytelników. Ty również przyłącz się do sportowej wega rewolucji! _____ O autorze: Brendan Brazier – były kulturysta, ironman, triatlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu na dystansie 50 km. Przez "VegNews Magazine" został nazwany jednym z najbardziej inspirujących wegan wszech czasów. Niekwestionowany autorytet w kwestii odżywiania opartego na diecie roślinnej. Od wielu lat – poprzez właściwą dietę oraz aktywność fizyczną – pomaga ludziom za oceanem prowadzić zdrowy tryb życia. Na własnej skórze udowadnia skuteczność swojej diety oraz całościowej filozofii. Jego seria książek Thrive… okazała się absolutnym bestsellerem w Ameryce Północnej.
35% rabatu
25,94
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta ze smakiem
Twój wygląd zaczyna się w kuchni! Nie potrzebujesz Nowego Roku, aby dokonać zmian! Wystarczy ci ta książka! Dieta ze smakiem to ponad 100 najlepszych przepisów z bloga autorki na zdrowe, odżywcze, nietuzinkowe posiłki, które pomogą ci się pozbyć niepotrzebnych kilogramów i uczynią, że świetnie się poczujesz. Prostota przygotowania, dostępność składników i mnogość smaków sprawiają, że jest to książka dla każdego. Znajdziesz tu pomysły na doskonałe fit śniadania, oryginalne przekąski i sałatki, odchudzające zupy czy lekkie dania główne. Nie mogło też zabraknąć zdrowych słodkości i koktajli, które urozmaicą każdy twój dzień. Dieta ze smakiem to nie tylko moje fit przepisy – to styl życia, który jest ze mną od lat. Kinga Paruzel
31% rabatu
27,34
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Łowcy smaków
Łowcy smaków
Autor: Rybarczyk Ina
Wydawca: Rebis
wysyłka: 48h
Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru. Otwórz okno na kulinarny świat, pełen nowych smaków i zapachów. Świat kuchni roślinnej, bez glutenu i rafinowanego cukru. Kuchni, która zmieni jakość twojego życia i pozwoli cieszyć się pysznym jedzeniem i jednocześnie pełnią zdrowia. Wyczarowuje się tu burgery i kotleciki z fasoli, makarony z cukinii, a także parmezan, który tak naprawdę nie jest serem! Naleśniki są zielone, a risotto nie zawiera ani grama masła. Na deser przyrządzamy ciasta z chia, serniki z kaszy jaglanej, banoffee z karmelem z daktyli oraz mocno czekoladowe brownie, zrobione z… batatów. W kuchni roślinnej nie ma ograniczeń! Jest za to smak pysznej zdrowej wolności. Pokaże ci go Ina Rybarczyk, autorka znanego bloga roślinnego True Taste Hunters. To co? Dasz się namówić na podróż? Niezwykle inspirującą podróż w poszukiwaniu prawdziwego smaku!
32% rabatu
44,47
65,00 zł
Dodaj
do koszyka
Wege po polsku
Wege po polsku
Wydawca: Rea
wysyłka: 48h
Wege po polsku znaczy kocham polskie warzywa! Prezentujemy przepisy na dania wegetariańskie bez wyszukanych składników, na bazie lokalnie uprawianych warzyw, które rosną w przydomowym ogródku lub można je znaleźć na najbliższym bazarze. Zdrowa dieta wege musi być dobrze zbilansowana, stąd znajdziecie tu zbiór najróżniejszych przepisów na małe dania na ciepło i na zimno, sałatki, zupy, dania główne a także owocowe słodkości. Przyrządzanie posiłków nie musi być nudne. Kuchnia wege proponuje zdrowe i ciekawe połączenia. Na obiad mogą być placki orkiszowe z bakłażanem albo kalafior z serem czy pomidory faszerowane warzywami i ryżem. Po prostu smacznie i zdrowo!
22% rabatu
23,32
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
Pyszna książka kulinarna
Piekę domowy chleb na żytnim zakwasie, robię zdrowe ciastka z bakaliami i codziennie gotuje. Wystarczy kilka prostych składników - kasza, brokuł, orzechy, pomidor, listek laurowy, szczypta soli – żeby wyczarować pyszne i zdrowe danie. Tak właśnie lubię gotować. Wszystkie przepisy w tej książce są łatwe, szybkie i oparte na naturalnych, nieprzetworzonych produktach: świeże warzywa, warzywa strączkowe, kasze, zioła, owoce i przyprawy. Pyszne jedzenie, które karmi ciało i dusze!
32% rabatu
30,72
44,90 zł
Dodaj
do koszyka
Zdrowe gotowanie by Ann. 200 przepisów
Jesteś tym, co jesz... Chcesz wyglądać olśniewająco? Chcesz czuć się lekko i wspaniale każdego dnia? Skorzystaj z doświadczenia osoby, która wie jak to osiągnąć. 200 autorskich przepisów Anny Lewandowskiej na pyszne i zdrowe potrawy to prosta droga do sukcesu. Znajdziesz tu zarówno propozycje na codzienne śniadania i obiady, lekkie koktajle i desery, jak i przepisy na specjalne okazje i świąteczne potrawy. "Każdy z przepisów został wymyślony i sprawdzony w mojej kuchni. Korzystałam z bogactwa świeżych surowców, a wszystkie potrawy są zgodne z moim prywatnym regulaminem zdrowego żywienia. Niemal wszystkie są łatwe w przygotowaniu i można je zrobić bez większych nakładów czasowych i finansowych. Chciałam pokazać, że zdrowa kuchnia nie musi być skomplikowana, za to może być kolorowa, aromatyczna i smaczna. W książce znajdziesz też piękne zdjęcia motywacyjne Marty Wojtal". Anna Lewandowska
32% rabatu
40,98
59,90 zł
Dodaj
do koszyka
Polska Wielkanoc
Polska Wielkanoc
Wydawca: Olesiejuk
wysyłka: 48h
O niezwykłości Wielkanocy decyduje polska gościnność i zamiłowanie do biesiadowania. Zgodnie z tradycją stół wielkanocny powinien wręcz uginać się pod ciężarem smakowitych, świątecznych dań. Nie może na nim zabraknąć żurku, jajek w różnej postaci, pieczonej szynki czy białej kiełbasy. Bez słodkości święta nie byłyby świętami. Oprócz receptur na niezmiennie pojawiające się na wielkanocnym stole babki i mazurki zdradzamy też pomysły na serniki i torty, które są uważane za ciasta na uroczyste okazje. Uzupełnieniem tego słodkiego działu są receptury na paschę w tradycyjnym i współczesnym wydaniu.
15% rabatu
5,94
6,99 zł
Dodaj
do koszyka
Miejski Farmer
Miejski Farmer
Wydawca: Pascal
wysyłka: 48h
Miejskim farmerem może być każdy z nas! Wystarczy kawałek ziemi, taras, balkon czy nawet parapet, do tego nieco chęci, zaangażowania i… serca! Radość podczas zbierania własnych warzyw i owoców, ale i podczas gotowania z nich jest nie do opisania. Bo ogrodnictwo to nie tylko bezcelowe grzebanie w ziemi, ale prawdziwa pasja, sposób na relaks i spędzanie czasu z rodziną. Piotr Kucharski, kucharz i piekarz znany z gotowania w Dzień Dobry TVN, rolnik z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania, krok po kroku przedstawia plan stawania się miejskim farmerem. Uczy kreatywnego gotowania, zgodnego z porami roku, pokazuje jak konserwować zbiory i ich nie marnować, zdradza swoje triki przydatne w uprawie roślin, ale przede wszystkim dzieli się z nami swoją ogrodniczą pasją i jej plonami w postaci smakowitych przepisów. • dorsz na duszonych młodych buraczkach • zupa dyniowa z serowo-orzechowymi ciasteczkami • skorzonera z marynowaną cebulą i oscypkiem •polenta ze świeżej kukurydzy z krokiecikami z wędzonego dorsza • lody selerowe z ciepłymi pieczonymi śliwkami i prażonym orzechem laskowym Spróbuj jednego z 95 przepisów na sezonowe dania, przygotowane z własnych plonów!
32% rabatu
34,14
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
LODOVE czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie
Mrożone smakołyki uwielbiają i dzieci, i dorośli. Przekonaj się, że mogą być nie tylko pyszne, ale i zdrowe! Z roku na rok jemy coraz więcej lodów. Dawniej kojarzyły się głównie z miesiącami letnimi, od pewnego czasu goszczą w menu przez cały rok. Różnorodność smaków przyprawia o zawrót głowy. Chcesz podawać bliskim mrożone smakołyki z przekonaniem, że jedzą nie tylko pyszne, ale i zdrowe rzeczy? Postaw na zdrowe lody domowe, zimne desery i smoothie! Jolanta Naklicka-Kleser – z wykształcenia fizjoterapeutka, przez 18 lat pracowała w korporacji w dziale sprzedaży. W 2013 r. zrezygnowała z pracy, postawiła wszystko na jedną kartę, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia – tym chce dzielić się z innymi.
31% rabatu
27,34
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia toskańska. Wyd. II
Kuchnia toskańska. Wyd. II
Wydawca: RM
wysyłka: 48h
Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach… Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (http://adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic.
22% rabatu
23,39
29,99 zł
Dodaj
do koszyka
Domowe warzenie piwa. Wyd. III
Domowe warzenie piwa. Wyd. III
Autor: Lehrl Richard
Wydawca: RM
wysyłka: 48h
Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku. Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo – od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Opisano w niej także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie i filtrowanie. Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.
22% rabatu
23,39
29,99 zł
Dodaj
do koszyka
Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wyd. IV
Autor przedstawia kompletny poradnik przygotowywania wszelkiego rodzaju kiełbas: wołowych i wieprzowych, w osłonkach i bez, drobiowych i z dziczyzny, wędzonych, fermentowanych i wielu innych. Podaje dokładne instrukcje, jak mielić mięso, napełniać osłonki, wędzić i doprawiać kiełbasy. Książka zawiera rozdziały poświęcone wyposażeniu, bezpieczeństwu żywności oraz metodom parzenia i wędzenia kiełbas. Znajdziesz tu przepisy na kiełbasę polską, a także na kiełbaski wiedeńskie, niemiecką bratwurst, grecką laukonikę, chorizo, salami i wiele innych – w sumie 100 różnych przepisów na kiełbasy. Nigdzie tego nie znajdziesz. Każdy, kto poważnie myśli o domowym wyrobie kiełbas, po prostu połknie tę książkę. Książka ta to wspaniały i przyjazny poradnik, godny polecenia wszystkim ambitnym amatorom.
22% rabatu
23,39
29,99 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka