Dziś w ofercie 134 317 pozycji
Hamburger Smakowite przepisy na najbardziej lubiane danie na świecie
Stworzony jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i niepowtarzalne danie. Istnieje wiele wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny lub wegetariański. W książce są przepisy między innymi na hamburgera z jagnięciny i ziemniaków ze słodkim sosem czosnkowym, hamburgera z przegrzebków z kurkami i majonezem z korala przegrzebków, jest hamburger z wołowiny i boczku z gruszkami, miodem i orzechami oraz hamburger z krewetek, fenkułów i owoców cytrusowych z sosem przyprawowym. Szerokie spektrum możliwości kulinarnych pozwala odkryć wszystkie odmiany eklektycznego dania z naturalnych składników wysokiej jakości. Odbiorcy: - osoby, które pragną mieć na swojej półce podręcznik poświęcony hamburgerowi „doskonałemu”, z ciekawymi wariantami jego realizacji, z dodatkiem składników wysokiej jakości i jednocześnie łatwych w zastosowaniu - wszyscy, którzy chcą uraczyć pysznym daniem bliskich czy znajomych Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - zawiera wszelkie informacje dotyczące przygotowania hamburgerów - w książce znajdziemy informacje, które pozwolą łatwo zaplanować potrzebne zakupy, uzyskamy także wiadomości o grillach czy piekarnikach, dzięki którym przygotujemy danie oraz podpowiedzi dotyczące komponowania hamburgerów - w poradniku znajdziemy niebanalne receptury na nietypowe hamburgery oraz przepisy na połączenie doskonałe – sosy i ziemniaki - publikacja zawiera przepisy, z których chętnie skorzystają również wegetarianie - dzięki poradnikowi niebagatelnymi smakami pozytywnie zaskoczymy naszych gości
35% rabatu
22,10
34,00 zł
Dodaj
do koszyka
Jesień według Pięciu Przemian Przepisy wegetariańskie
eśli jesteś wegetarianinem, to trafiłeś we właściwe miejsce. Wypróbuj jesienne, wegetariańskie przepisy zgodne z filozofią Pięciu Przemian i przekonaj się o sile chińskiej medycyny naturalnej. Jeśli nie jesteś wegetarianinem, to... pozostań sobą! Jesienne dania wegetariańskie według Pięciu Przemian to doświadczenia kulinarne ze składnikami, które na pewno i tak doskonale znasz. Publikacja w całości poświęcona jest gotowaniu jesienią. Zawiera 100 sprawdzonych przepisów wegetariańskich. Szczegółowy spis potraw dostępny jest w zakładce "Spis treści". Publikacja (jak każda inna autorstwa Moniki Biblis) zawiera również praktyczne tabele pięciu smaków. Przepisy zawarte w książkach autorki nie powtarzają się! Jeśli znasz poprzednie książki Moniki Biblis to ta również Ci się spodoba!
29% rabatu
21,23
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
Koktajle spalające tłuszcz
Koktajl spalający tłuszcz może zmienić życie, od otyłości do szczupłości, od zmęczenia do energii, od lenistwa do dynamiczności, od zmienności nastrojów do radości. A przy tym można go błyskawicznie przygotować. Tylko kilka minut potrzeba, by zdobyć bilet wstępu do lżejszego, zdrowszego życia. To najłatwiejsza droga do wymarzonej figury. Każdego ranka wypijamy pyszny turboodchudzający napój – a organizm przestawia się na spalanie tłuszczu. Odbiorcy - osoby, które chcą bez wysiłku schudnąć a przy tym zyskać energię i dobry nastrój - wszyscy, którzy chcą osiągnąć wymarzoną figurę - świadomi konsumenci, którzy stawiają na spalacze tłuszczu w postaci turboodchudzających smoothies do samodzielnego przygotowania Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - dzięki temu poradnikowi można zdrowo i pysznie pozbyć się nadmiaru kilogramów za sprawą optymalizacji metabolizmu energetycznego - można wybrać najlepsze i najskuteczniejsze składniki na smoothies wspomagające odchudzanie - oraz szybko zamienić mnóstwo przepisów, od łatwych po wymyślne, na pyszne koktajle dodające energii
31% rabatu
22,64
33,00 zł
Dodaj
do koszyka
Kraina smaku w pojemniku
* 110 przepisów * Idealne lunch boxy * Nie ma na co czekać! Zrób sam swój posiłek * Wiesz co jesz!
18% rabatu
19,52
23,80 zł
Dodaj
do koszyka
Zielenina party
Zielenina party
Wydawca: IPS
wysyłka: 48h
W trzeciej swojej książce autorka "Zieleniny na talerzu" i "Zieleniny bez glutenu" udowadnia, że rezygnując z mięsa można ucztować nie tylko smacznie, ale także zdrowo! W czterech rozdziałach ułożonych według pór roku przedstawia propozycje gotowych zestawów dań na różne przyjęcia – od pikników, przez kinderbale aż po burger party. Prawie 100 przepisów pozwoli czytelnikowi zarówno skomponować menu na ciekawe przyjęcie, jak też zachwycić gości potrawami! A to wszystko bez wielkiego wysiłku i poświęcania długich godzin na przygotowania – przepisy zawarte w książce są proste, ale efektowne. Nie wymagają specjalnych umiejętności kucharskich ani drogich składników. Z książką "Zielenina party. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie" przygotujecie wspaniałe przyjęcie oparte na lokalnych i sezonowych składnikach. Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo!
30% rabatu
41,93
59,90 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia wegetariańska Smaki świata
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach. W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata – od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Ameryki Północnej i Południowej, aż po jeszcze bardziej egzotyczne dania afrykańskie i orientalne. Południowoamerykańska zupa z awokado lub turecka z soczewicy, grecka sałatka horiatiki, bataty z ananasem po hawajsku… brzmi pysznie, smakuje jeszcze lepiej, a zdobycie produktów i ich przygotowanie nie sprawi żadnej trudności. Dzięki przepisom zawartym w książce, wzbogaconym ciekawostkami opowiadanymi przez autora, dowiesz się jak jeść zdrowo, kolorowo i smacznie.
30% rabatu
20,88
29,99 zł
Dodaj
do koszyka
Domowy wyrób win i miodów pitnych w.III
Są tacy, którzy twierdzą, że wino robi się tylko z winogron. Ta książka może zmienić ich punkt widzenia. Wyrób win z owoców, warzyw, kwiatów, ziaren, miodu i ziół to hobby z tradycjami, które właśnie przeżywa swój renesans. Produkcja trunków z tych oryginalnych składników jeszcze nigdy nie była tak prosta! W książce znajdziesz proste przepisy na wyśmienite trunki, m.in. wino brzoskwiniowe, truskawkowe, migdałowe, z aksamitek, wytrawny miód, miód wiśniowy, czerwone wino żurawinowe, wino ze strąków groszku, krupnik cytrynowo-tymiankowy lub miód z dzikiej róży. Przepisy zawarte w książce są idealne dla tych, którzy stawiają pierwsze kroki w domowym wyrobie trunków. Dla bardziej doświadczonych winiarzy będą one ucieczką od tradycyjnych receptur.
18% rabatu
20,49
24,99 zł
Dodaj
do koszyka
Smakowite drzewa
Od lat suszę kwiaty lipy na ziołowy napar, zbieram kwiaty bzu na syrop i nalewkę, chętnie kulinarnie wykorzystuję młode pędy sosny. Mimo to po lekturze Smakowitych drzew czuję, że jak dotąd ominęło mnie najlepsze! Mam ochotę z miejsca spakować koszyk oraz nożyce i ruszyć do lasu w poszukiwaniu smakołyków! Czekam na klonowe noski i pąki lipy, by zakisić je i podawać do ulubionych dań, wypatruję listków klonu na domową fermentowaną herbatkę i już nie mogę się doczekać wiosny. Młode listki lipy i brzozy będę dodawać do sałatek codziennie! Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych (Sezonowe warzywo, Ziarno) Autorka Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów po raz kolejny zaskakuje potrawami z darów dzikiej natury! Tym razem proponuje niepowtarzalne przepisy na dania z drzew. Spróbuj marynowanych szyszek, bukowej nutelli czy lipowych lodów. Ugotuj brzozowe risotto, upiecz chleb z żołędzi i zrób keczup z głogu. Zaskocz swoich gości oryginalnymi daniami prosto z lasu. Otwórz się na nowe doznania i sprawdź, jak smakowite mogą być drzewa.
40% rabatu
29,94
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Love vegan. Gotowy jadłospis na 21 dni
Jak czuć się i wyglądać młodziej, stracić na wadze i mieć więcej energii? Jak pozbyć się zmęczenia, uniknąć chorób i ograniczyć użycie leków? Po co nam 30 minut aktywności fizycznej dziennie? Przekonaj się sam i wypróbuj dietę roślinną przez 21 dni. Zmień swoje życie razem z Love Vegan! Znani biegacze ultra i weganie, autorzy projektu Run Vegan i twórcy Biegu Wegańskiego, powracają z nową publikacją, w której zapraszają do zdrowego stylu życia - roślinnej kuchni i aktywności fizycznej. To pierwsza książka na rynku, w której znajdziecie gotowy jadłospis roślinny na 21 dni, szczegółowo zbilansowany i poparty rekomendacją dietetyka! Złożony z łatwo dostępnych i tanich produktów, oczaruje zarówno praktykujących wegan, jak i tych, którzy zaczynają swoją przygodę z kuchnią wegańską, a przede wszystkim rozwieje wątpliwości z długiej listy: skąd czerpać białko, gdzie jest żelazo, co jeść, by nie zabrakło wapnia w diecie roślinnej? Efekt szczegółowego bilansowania kalorii oraz mikro- i makroskładników czytelnik dostaje podany przystępnej formie jadłospisu. Love Vegan zachęca do uprawiania sportu oraz gotowania pysznych i zdrowych potraw z warzyw, owoców, strączków, orzechów i zbóż. To praktyczny przewodnik, który krok po kroku prowadzi nas po kuchni wegańskiej. Książka zawiera gotowy i uniwersalny jadłospis wegański na 3 tygodnie, po 5 posiłków dziennie, w 3 poziomach kaloryczności, z gotową listą zakupów oraz szeregiem wskazówek do samodzielnego komponowania posiłków. Autorzy udzielają praktycznych porad: gdzie zrobić najlepsze zakupy, jak właściwie wybrać olej, czy warto kupować produkty BIO i eko, jak budować zdrowe nawyki żywieniowe i jak zmotywować się do uprawiania sportu. Część napisana przez dietetyczkę Hannę Stolińską-Fiedorowicz pomoże nam samodzielnie zbilansować dietę, tak by była bogata w witaminy, składniki mineralne i miała odpowiednią wartość energetyczną. Po 21 dniach z książką nabierzesz nowych, zdrowych nawyków i będziesz sam potrafił konstruować pełnowartościowe posiłki roślinne.
31% rabatu
27,40
39,99 zł
Dodaj
do koszyka
Muffiny
Muffiny
Wydawca: Vemag
wysyłka: 48h
Muffiny jogurtowe z jagodami, z amaretto i kremem kawowym, z figami i orzechami lub czekoladowe z mascarpone - te małe, dziecinnie łatwe do przyrządzenia babeczki są mistrzami metamorfozy. W tym obszernym zbiorze znajdują się też przepisy na inne modne, blisko spokrewnione z muffinami smakołyki: bajgle, donaty, brownies i cookies.
15% rabatu
16,92
19,90 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia diabetyków
Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka – Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
30% rabatu
20,19
29,00 zł
Dodaj
do koszyka
Nowe AlaAntkowe BLW
Nowe AlaAntkowe BLW
Wydawca: Mamania
wysyłka: po 27.09.2017
Joanna Anger i Anna Piszczek powracają z kolejną książką kucharską przeznaczoną dla rodziców, którzy razem z dziećmi wyruszają w kulinarną podróż po świecie nowych smaków. Metoda BLW już na dobre zagościła w polskich domach. Tysiące maluchów nauczyło się dzięki niej jeść zdrowo i różnorodnie, a rodzice przekonali się, że najlepszy sposób na wychowanie małego smakosza to zasiąść razem z nim do stołu i cieszyć się wspólnym posiłkiem. Ale co powinno znaleźć na talerzach, żeby dzieci z radością zjadły posiłek, a do ich brzuszków trafiły wartościowe składniki odżywcze? Autorki najpopularniejszego w Polsce bloga o metodzie BLW proponują ponad sto nowych przepisów, wśród których znajdują się między innymi: – smaczne śniadania, od których cała rodzina może zacząć nowy dzień, – pożywne przekąski, które można zabrać ze sobą na spacer, na piknik lub na plac zabaw, – nowe wersje tradycyjnych zup, które zapewnią mnóstwo energii ruchliwym maluchom. W książce znajdują się również przykładowe jadłospisy (na upały i na zimowe dni, na weekendy i czas choroby, wegetariańskie i na początek rozszerzania diety), dzięki którym łatwiej zaplanować posiłki na cały dzień. „Nowe AlaAntkowe BLW” to świetny sposób na kuchenne sukcesy, na których skorzysta cała rodzina – i duzi, i mali. Smacznego! Joanna Anger – na co dzień nauczycielka wychowania przedszkolnego, mama Ali i Zuzi – i Anna Piszczek – polonistka i historyczka, mama Antka – są twórczyniami bloga AlaAntkowe BLW. Ich pierwsza książka natychmiast została bestsellerem, stając się obowiązkową pozycją w kuchennych biblioteczkach wielu tysięcy polskich rodzin.
31% rabatu
27,27
39,80 zł
Dodaj
do koszyka
Dora poznaje świat Moja książka kucharska Ciasteczka i herbatniki
27 pomysłowych przepisów na ciasteczka dostarczy zabawy całej rodzinie Każdy przepis opatrzony zdjęciem Oznaczony stopień trudności i lista przyborów kuchennych 3 zabawne foremki
30% rabatu
18,73
26,90 zł
Dodaj
do koszyka
Sponge Bob Moja ciasteczkowa książka kucharska
27 pomysłowych przepisów na ciasteczka dostarczy zabawy całej rodzinie Każdy przepis opatrzony zdjęciem Oznaczony stopień trudności i lista przyborów kuchennych 3 zabawne foremki
30% rabatu
18,73
26,90 zł
Dodaj
do koszyka
Smakoterapia
Smakoterapia
Autor: Zasuwa Iwona
Wydawca: Edipresse Polska
wysyłka: po 27.09.2017
Iwona Zasuwa – z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym wokalistek sesyjnych i chórzystek. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie, któremu przyświeca motto oparte o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) – jak żyć (czyli: co jeść), żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów „Ugotuj mi, Mamo” na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni cykli edukacyjnych i warsztatów kulinarnych dla dorosłych „Żyj i jedz zdrowo” oraz Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i aktywnie promującej producentów dobrej zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy, mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, bez glutenu). Przez internautów nazywana „Królową Kaszy Jaglanej”. Kuchnię Iwony znam naprawdę dobrze, bo od prawie 20 lat częstuje mnie swoimi potrawami nie tylko w trasach koncertowych. Uwielbiam je! Pyszne, zdrowe, roślinne, dobrze doprawione, w dodatku bez glutenu! Wypróbujcie koniecznie! PS Iwoniu - kocham Cię!
32% rabatu
34,14
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Wędzenie ryb
Wędzenie ryb
Wydawca: Rea
wysyłka: 48h
Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb. Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem. Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem. Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!
30% rabatu
20,81
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
W mojej tajskiej kuchni
W mojej tajskiej kuchni
Wydawca: Pascal
wysyłka: 48h
W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się nauczyła. „Moja tajska kuchnia” to 90 przepisów na szybkie, efektowne i niesamowicie smaczne dania. Towarzyszą im opisy produktów i porady, gdzie można je kupić i czym zastąpić. Ugotuj pyszne zielone curry z kurczakiem i bakłażanem tajskim, zasmakuj orientalnej kuchni, poznaj historię białej Tajki i wraz z nią naucz się przyrządzać potrawy z dużą dawką chilii i szczyptą humoru.
40% rabatu
29,94
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
BOWLLOVE
BOWLLOVE
Autor: Bez David
Wydawca: Buchmann
wysyłka: 48h
BOWL Food i SOUPING najgorętsze trendy sezonu! W swojej nowej książce David Bez zrywa z tradycyjną koncepcją zupy i jak zwykle proponuje oryginalne przepisy na ciepłe obiadokolacje, serwowane w miskach. Niebanalne pomysły na pełnowartościowy posiłek dla wszystkich – wegan, wegetarian, witarian i wszystkożerców. Zasada jest prosta: jak najwięcej warzyw, jak najmniej węglowodanów. Wszystkie kombinacje dają efekt dań sycących i odżywczych. Na pożywny obiad i lżejszą kolację, na lunch w biurze i drugie śniadanie w domu. Na zdrowie! Znakomity pomysł na zbilansowaną i zdrową dietę. NA ZDROWIE!
31% rabatu
27,40
39,99 zł
Dodaj
do koszyka
Z miłości do lokalności
Ma szelmowski urok, dlatego kochają go wszystkie gospodynie. Bez trudu skłania je do dzielenia się z nim nawet najsekretniejszymi przepisami. Tomasz Jakubiak w kolejnej odsłonie przebojowej serii z Kuchni + „Z miłości do lokalności” rusza w Polskę, by szukać tego, co lokalne, naturalne i wyjątkowe w smaku. W książce o tym samym tytule miłośnicy polskiej kuchni znajdą 70 przepisów na nowoczesne dania z tradycyjnych polskich produktów. W Polsce Jamie Oliver nie ma czego szukać. My tu mamy Jakubiaka.
32% rabatu
34,14
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Eating
Eating
Wydawca: Vintage
wysyłka: 48h
In this inspiring, witty and eminently sensible book, Nigella Lawson sets out a manifesto for how to cook (and eat) good food every day with a minimum of fuss. From basic roast chicken and pea risotto to white truffles and Turkish Delight figs, Nigella brings the joy back into the kitchen. Selected from the books How to Eat and Kitchen by Nigella Lawson. VINTAGE MINIS: GREAT MINDS. BIG IDEAS. LITTLE BOOKS. A series of short books by the world's greatest writers on the experiences that make us human. Also in the Vintage Minis series: Drinking by John Cheever Home by Salman Rushdie; Summer by Laurie Lee; and, Liberty by Virginia Woolf.
15% rabatu
13,43
15,80 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka