Dziś w ofercie 137 532 pozycji
The Little Book of Craft Beer
It has never been a better time for quality ale and brews. But with more amazing beers available than ever before, it's hard to know which ones to choose. Do you want something sharp or smooth? Citrusy or herby? Light or heavy? In comes The Little Book of Craft Beer, which celebrates over 100 of the world's most innovative and tastiest beers. From classic IPAs bursting with zingy hops to silky-smooth stouts, you'll be pointed in the right direction to find the perfect brew for you. Self-confessed beer geek and expert Melissa Cole takes you through the brewing process and guides you to some of the best and most eclectic craft brewers. Combining two of her favourite passions - good-quality brews and delicious food, each section is finished with a cocktail and food recipe using beer as the key component. You will also discover a genuinely tasty selection of gluten- and alcohol-free offerings, as well a helpful advice on shopping for craft beer, tasting and food pairing notes. Complete with clear and practical illustrations, and little known facts, hints and tips throughout, The Little Book of Craft Beer is the perfect introduction for newcomers and connoisseurs alike.
24% rabatu
31,16
41,00 zł
Dodaj
do koszyka
Japan Easy
Japan Easy
Autor: Anderson Tim
Wydawca: Arcturus Publish
wysyłka: 48h
Many people are intimidated at the idea of cooking Japanese food at home. But in JapanEasy, Tim Anderson reveals that many Japanese recipes require no specialist ingredients at all, and can in fact be whipped up with products found at your local supermarket. In fact, there are only seven essential ingredients required for the whole book: soy sauce, mirin, rice vinegar, dashi, sake, miso and rice. You don't need any special equipment, either. No sushi mat? No problem -- use just cling film and a tea towel! JapanEasy is designed to be an introduction to the world of Japanese cooking via some of its most accessible (but authentic) dishes. The recipes here do not 'cheat' in any way; there are no inadequate substitutions for obscure ingredients: this is the real deal. Tim starts with some basic sauces and marinades that any will easily 'Japanify' any meal, then moves onto favourites such as gyoza, sushi, yakiroti, ramen and tempura, and introduces readers to new dishes they will love. Try your hand at a range of croquettas, sukiyaki and a Japanese 'carbonara' that will change your life. Recipes are clearly explained and rated according to difficulty, making them easy to follow and even easier to get right. If you are looking for fun, simple, relatively quick yet delicious Japanese dishes that you can actually make on a regular basis - the search stops here
24% rabatu
68,32
89,90 zł
Dodaj
do koszyka
Polska New Polish Cooking
The food of Poland has long been overlooked, but the time is right for a reinvention. In Polska, young food writer Zuza Zak presents her contemporary take on Polish cuisine, with recipes for snacks and party foods, soups, preserves, breads, fish, meat and poultry, salads and veg, and cakes and desserts. She places Polish food within the context of the country's history and geography, and tracks how it has developed and adapted to Poland's ever-changing political and economic situation. With recipes including Tuna cured in bisongrass vodka, Courgette islands with dill flowers, and Mini doughnuts with rose filling, and lavish photography from the acclaimed Laura Edwards, Polska is a breath of fresh air.
24% rabatu
75,92
99,90 zł
Dodaj
do koszyka
Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów. Wyd. II
Jeśli lubisz przygotowywać wypieki na specjalne okazje albo „zwieńczać” codzienne posiłki niebanalnym deserem, ale brak Ci pomysłu na udekorowanie tych smakołyków, ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej nie tylko przepisy na ciasta, masy, lukry i kremy, ale także wskazówki, jak łatwo, a zarazem efektownie przybrać tort, ciastka i babeczki. Nauczysz się, jak zrobić szprycę z pergaminu, ozdobić ciasteczka lukrem i zabarwić krem barwnikiem spożywczym w paście. Pomogą Ci w tym rady autorki, szczegółowe instrukcje i kolorowe zdjęcia przedstawiające poszczególne etapy wykonywania niezwykłych ozdób. Kilkadziesiąt prostych, świetnych pomysłów na dekorowanie ciastek, tortów i babeczek – na urodziny, Dzień Matki, wesele, Boże Narodzenie lub na co dzień.
35% rabatu
19,49
29,99 zł
Dodaj
do koszyka
Persiana. Przepisy inspirowane kuchnią Blisk.Wsch.
To prawdziwy pean na cześć bliskowschodnich smaków i składników. Persiana zawiera sto przepisów na nowoczesne i łatwe w przygotowaniu wersje tradycyjnych potraw z południowych i wschodnich wybrzeży Morza Śródziemnego. Wyśmienita książka – mam ochotę zjeść każdą kartkę. PIERRE KOFFMANN Biblia bliskowschodniej kuchni. „OBSERVER FOOD MONTHLY“ Przejrzyście napisana, wypełniona smakowitymi potrawami, zaskakująco przystępna. HUFFINGTON POST Wspaniała propozycja dla początkujących, zapracowanych, a nawet dla profesjonalistów. „GUARDIAN“
25% rabatu
52,48
69,98 zł
Dodaj
do koszyka
Włoska sztuka dobrego gotowania
Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza. Książkę przetłumaczyły: Tessa Capponi-Borawska, znana italianistka i wykładowca Uniwersytetu Warszawskiego, zajmującą się od lat popularyzacją włoskiej kultury i kuchni, autorka książek Moja kuchnia pachnąca bazylią i Dziennik Toskański, a także dziennikarka pisząca od lat felietony dla „Twojego Stylu” i „Kuchni” oraz Małgorzata Jankowska-Buttitta, również italianistka, antropolog kultury, dziennikarka, autorka książki Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur, a także wielu interesujących wykładów i felietonów o gastronomii oraz kulturze Włoch w polskiej prasie i radiu.
35% rabatu
32,44
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Przepisy
Smakuj zdrowie każdego dnia! Z dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw, odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz poczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy, które spełniają wszystkie kryteria diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość jedzenia. Poznawaj nowe smaki i wybieraj spośród mnóstwa pomysłów. "Autorką książki Przepisy diety warzywno-owocowej doktor Ewy Dąbrowskiej jest moja wspaniała synowa Beata. Ma ona wspaniały dar – z łatwością tworzy ciekawe kompozycje potraw, które spełniają kryteria mojej diety. Z radością polecam tę książkę." Dr Ewa Dąbrowska
35% rabatu
22,68
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
Najlepsze dania z szybkowaru
Najlepsze dania z szybkowaru
Wydawca: Vemag
wysyłka: 48h
Gotowanie w szybkowarze jest w modzie! Ten wspaniały garnek pozwala oszczędzać czas i energię, a potrawy w nim przyrządzone są zdrowe i wyjątkowo aromatyczne. Gotowanie na parze w szczelnie zamkniętym naczyniu sprawia, że świeże produkty spożywcze zachowują ważne dla naszego zdrowia witaminy oraz substancje odżywcze i mają bardziej wyrazisty smak. W tej książce zebranych jest 80 urozmaiconych przepisów na dania z szybkowaru - od popularnych klasyków przez międzynarodowe specjalności po dania lekkiej kuchni.
33% rabatu
19,36
28,90 zł
Dodaj
do koszyka
Świąteczne wypieki dla dzieci
Aromatyczny zapach świeżych wypieków rozchodzi się po całym domu, dzieci wycinają z ciasta cynamonowe gwiazdki, na parapecie stygną korzenne pierniczki.... Rodzinne pieczenie ciasteczek w dni poprzedzające Boże Narodzenie to piękny zwyczaj, będący źródłem nieopwtarzalnych wspomnień. Książka zawiera 50 specjalnych przepisów na rogaliki, makaroniki, rożki, ciastka orzechowe, miodowe i inne, do przygotowania razem z dziećmi. Dzięki przejrzystm listom składników, wskazówkom krok po kroku i pięknym ilustracjom zrobienie każdego z wypieków okaże się dziecinną igraszką.
15% rabatu
14,02
16,50 zł
Dodaj
do koszyka
Mały Książę Moje ciasteczka Książka z foremkami
Pieczenie to świetna zabawa! Dołącz do nas i daj się porwać Małemu Księciu do jego bajkowego świata. Ciasteczka maślane, orzechowe czy nugatowe serduszka: w książce znajdziecie mnóstwo przepisów na pyszne wypieki, które z łatwością może zrobić każde dziecko wspólnie z rodzicami. Dodatkowy prezent - 3 wspaniałe foremki do wycinania ciastek w kształcie gwiazdki, księżyca i komety.
33% rabatu
18,02
26,90 zł
Dodaj
do koszyka
Super Żywność czyli superfoods po polsku
Mianem Superfoods nazywamy żywność, która ma w sobie wysoką zawartość cennych składników, takich jak witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak również błonnik pokarmowy. Do promowanej powszechnie „superżywności” zaliczamy produkty naturalne i nieprzetworzone, np. nasiona chia, jagody goji czy sok z noni ale nie tylko. Również wśród naszych polskich, rodzimych produktów znajdziemy wiele zasługujących na to miano. Małgorzata Różańska jest dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem. W swojej książce udowadnia, że wcale nie trzeba nadwyrężać portfela i szukać po sklepach egzotycznych produktów. Aby „super się odżywiać” wystarczy sięgnąć po nasze polskie produkty, które często mamy w naszych lodówkach - produkty z naszych lasów i grządek. Autorka dzieli się z Czytelnikiem swoją miłością do zdrowego żywienia i podpowiada, jak za pomocą niewyszukanych potraw i prostych przepisów wprowadzić zdrowie do codziennego menu.
35% rabatu
25,94
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Twój domowy włoski chleb
- Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu - Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne - Wiele najnowszych przepisów Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „Ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego". I właśnie to mnie spotkało. Zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją - skarbnicę wiedzy kulinarnej - nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem podjąłem się zadania uczynienia z tego wydania książki czegoś wyjątkowego. Zasadnicza część zawiera przepisy, jak produkować chleb w domu i jak dbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem wiele innych, także najnowszych - jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza. W ten sposób powstał poradnik oparty na praktycznym doświadczeniu, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba - ale nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go! OMÓWIONE TEMATY: • Dlaczego warto piec chleb w domu - czas i koszty • Podstawy pieczenia chleba • Ciasto i jego rośnięcie • Receptura podstawowa • Dobór mąki • Triki, aby ciasto lepiej rosło • Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia • Porady praktyczne jak piec chleb w domu • Receptury potraw z chleba
20% rabatu
39,20
49,00 zł
Dodaj
do koszyka
Boże Narodzenie z s.Anastazją i s.Salomeą
Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości. Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu nasi bliscy z radością zasiądą do stołu. Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostra Salomea potrafi jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. siostra Anastazja
34% rabatu
19,88
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
Przetwory domowe
CZĘSC I PRZETWORY Z OWOCÓW, WARZYW I GRZYBÓW Wiadomości wprowadzające; Ogólne zasady dotyczące przerobu owoców i warzyw; Przetwory utrwalane przez kwaszenie; Przetwory warzywne utrwalane przez solenie; Przetwory pasteryzowane; Przetwory gotowane utrwalane cukrem; Przetwory z owoców utrwalane cukrem na surowo; Przetwory witaminowe (utrwalane różnymi sposobami); Susze owocowe i warzywne; Marynaty; Wina owocowe i gronowe, miody pitne i owocowe; Przetwory z grzyb6w; Przechowywanie przetworów CZĘSC II PRZETWORY Z MIĘSA Wiadomości wprowadzające ; Chłodzone mięso i wyroby mięsne; Mięso solone i peklowane ; Wędzonki; Kiełbasy ; Kiszki, salcesony I rolady; Przetwory mięsne w wekach; Tłuszcze topione
20% rabatu
32,80
41,00 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta Daniela / Zdrowe zupy
Na podstawie własnego doświadczenia opieki nad chorymi, Rebecca Katz, opracowała receptury zup przywracających siłę i zdrowie osobom cierpiącym nawet na bardzo poważne schorzenia. Twierdzi, że odpowiednio przygotowane zupy mają niezwykłą zdolność odżywiania i uzdrawiania ciała. Autorka podpowiada, jak wykorzystać sezonowe produkty, by zachować witalność przez cały rok. Jej przepisy są różnorodne –od tradycyjnych bulionów (które mogą być bazą do tworzenia innych dań), przez rozmaite zupy w postaci kremów, po tradycyjne zupy lecznicze. Dieta Daniela zwana biblijną ma na celu usunięcie toksyn z organizmu i przywrócenie optymalnych funkcji umysłu, ciała i ducha. Jest uniwersalna i można ją stosować o każdej porze roku. W poradniku przedstawiono 3 tygodniowy program częściowego oczyszczenia zapewniający ochronę wątroby przed skutkami toksyn, program tygodniowego postu częściowego lub całkowitego oraz 2 dniowy program wspierania wątroby i detoksykacji organizmu.
33% rabatu
50,18
74,90 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia Obcej
Oficjalna książka kucharska dla miłośników sagi! Przedmowa Diany Gabaldon Niesamowita wyprawa Claire Beauchamp Randall z powojennej Anglii do osiemnastowiecznej Szkocji to uczta dla zmysłów, nie wyłączając smaku. Od owsianki Claire w zamku Leoch po wyszukaną pieczeń wołową podaną na jej pośpiesznym ślubie ze szkockim wojownikiem Jamiem Fraserem, od cygańskiego gulaszu po smażonego kurczaka, jej podróż jest pełna soczystych dań, które pobudzą apetyt nawet najbardziej wymagających smakoszy. Wyjątkowe potrawy przyrządzi Theresa CarleSanders, szefowa kuchni i założycielka OutlanderKitchen.com. Książka zawiera ponad sto przepisów, które opowiadają niewiarygodną historię Claire i Jamiego językiem smaków szkockich gór – i nie tylko. Przestrzegając żelaznych standardów Diany Gabaldon, CarleSanders dba o rzetelność źródeł i puszcza wodze fantazji, wykorzystując fabułę i postaci z książek, by tworzyć pyszne i nowatorskie przepisy oparte na regionalnych składnikach i tradycyjnych sposobach przyrządzania potraw.
25% rabatu
37,42
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
ABC gotowania 3
Wiem, że spora grupa sięgających po książki kulinarne ma kłopot z inwencją w kuchni. Ta książka jest dla Was. Ale również dla tych, którzy gotują zaciekle, co chwilę coś zmieniają, wymyślają i nie boją się eksperymentować. Ta książka jest tym bardziej dla Was, bo zrozumiecie moją pasję, którą chcę się dzielić (….). Namawiam Was do gotowania, do dzielenia się szczęściem i jedzeniem. Do karmienia innych, bo to chyba najważniejsze w tym całym zamieszaniu. To najpiękniejsze, gdy można kogoś nakarmić i do tego – nakarmić naprawdę dobrze! Marieta Marecka Chłodnik z awokado i ogórka z grzanką z mozzarellą i łososiem, a może pieczony camembert z podpłomykami z patelni? Marieta Marecka powraca w trzeciej już książce „ABC gotowania 3” z nową porcją wspaniałych autorskich przepisów, które zawsze się sprawdzają! Zupy, przekąski, sałatki, małe dania, dania główne, dodatki, desery i pyszne, pożywne oraz zdrowe koktajle – przepisy doskonale znanej widzom Kuchni+ Mariety Mareckiej i apetyczne zdjęcia Anety Flis poprowadzą Was krok po kroku przez tajniki prostej i jednocześnie wyrafinowanej kuchni.
31% rabatu
48,29
69,99 zł
Dodaj
do koszyka
Wielka księga kuchni polskiej
Wiele naturalnych sposób leczenia i dbania o urodę każdy może stosować na własną rękę bez ryzyka wystąpienia skutków ubocznych. Mnóstwo produktów używanych na co dzień ma właściwości prozdrowotne. Wystarczy zajrzeć do spiżarni, lodówki lub domowego ogródka, by znaleźć leki na: ból głowy, przeziębienie, zapalenie ucha, niestrawność i wiele innych przypadłości. Terapie ziołowe działają wolniej od tradycyjnych leków, są za to skuteczne i nieszkodliwe. Ta niezwykła książka zawiera też wypróbowane receptury na własnoręcznie przygotowane kosmetyki. Kilkadziesiąt przepisów na płyny, kremy i inne specyfiki przeznaczone do pielęgnacji cery.
33% rabatu
53,57
79,96 zł
Dodaj
do koszyka
Zielone Koktajle Detoks 365 przepisów
Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle i bestsellerów „Zielone koktajle. 365 przepisów” oraz „Zielone koktajle dla mam i dla dzieci. 365 przepisów”. Znajdziesz w niej 365 przepisów stanowiących inspirację do oczyszczenia organizmu za pomocą koktajli. Każdy z nich to prawdziwa bomba witaminowa oraz obfitość składników odżywczych, które wspierają naturalne mechanizmy odtruwania i odnowy. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przeprowadzić: • detoks dla zdrowia, • detoks dla urody, • detoks dla ciała i umysłu, • detoks inaczej, czyli oczyszczające koktajle do codziennego spożywania, • detoks z superżywnością, czyli koktajle ze składnikami z kategorii superfoods. Opiekę merytoryczną nad projektem objęła dr n. farm. Anna Sędziak. Inspiruj się przepisami i miksuj na zdrowie!
31% rabatu
27,53
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Szkoła gotowania Marka Łebkowskiego
Porady Marka Łebkowskiego to prawdziwa „biblia polskiej kuchni”! Znajdziesz tu najpopularniejsze potrawy w kilku inspirujących wariantach, a dzięki tej książce odkryjesz sekrety rodzimych receptur i zobaczysz, jak je wykorzystać współcześnie! Mistrz sztuki kulinarnej Marek Łebkowski zaprasza do podróży po "domowym gotowaniu". Przez krainę domowych śniadań i kolacji oraz świat obiadów aż po smakowitą wędrówkę pośród podwieczorków i dań świątecznych. Każdy przepis to: - czas przygotowania - ułatwia zaplanowanie pracy - stopień trudności - pomaga podjąć decyzję o wyborze przepisu - liczba porcji - umożliwia przeliczenie ilości składników - składniki - szybko sprawdzisz, czy masz wszystko pod ręką - opis krok po kroku - poradzisz sobie z każdym, nawet najtrudniejszym, przepisem. „Z książkami Marka Łebkowskiego pierwszy raz zetknęłam się 20 lat temu, m.in. to z nich uczyłam się gotować. A teraz do moich rąk trafia wznowienie klasyki, która nie dość, że ma lekką i przyjemną formę, to wciąż jest aktualna. Jestem przekonana, że wiele osób może nauczyć się z niej gotować. A wszystko to dzięki prostym, zrozumiałym przepisom, klarownym instrukcjom i ponadczasowej treści”. - Laura Osęka, psychodietetyczka i krytyczka książek kulinarnych
31% rabatu
54,51
79,00 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka