Dziś w ofercie 127 008 pozycji
Nowoczesne zasady odżywiania
Uaktualnione i rozszerzone wydanie bestsellerowej książki, która zmieniła życie wielu milionów osób na całym świecie Naukowcy nie mają żadnych wątpliwości, a wyniki ich badań są jednoznaczne – każdy może znacząco zmniejszyć ryzyko rozwoju raka, chorób serca czy cukrzycy, zmieniając swoją dietę. Ponad trzydzieści lat temu światowej sławy specjalista w zakresie nauk o odżywianiu T. Colin Campbell wraz ze swoim zespołem rozpoczął w Chinach wyjątkowy projekt badawczy. Było to najobszerniejsze z przeprowadzonych kiedykolwiek badań nad związkiem między dietą a rozwojem chorób cywilizacyjnych. Uzyskane wyniki i przeprowadzone doświadczenia przekonały naukowców o szkodliwości diety bogatej w białko zwierzęce i ogromnych korzyściach zdrowotnych wynikających ze spożywania nieprzetworzonych produktów roślinnych. W 2005 roku dr T. Colin Campbell z synem Tomem, również lekarzem, podzielili się swoją wiedzą ze wszystkimi, pisząc Nowoczesne zasady odżywiania, które uznano za jeden z najważniejszych tytułów w historii o diecie i zdrowiu. Wzbogacone nowymi treściami drugie wydanie tej przełomowej książki zawiera najnowsze, niepodważalne dowody dobroczynnego wpływu diety roślinnej na nasze zdrowie, a także aktualne informacje o zmianach w systemie medycznym i korzyściach, jakie mogą odnieść pacjenci z rosnącego zainteresowania żywieniem opartym na produktach roślinnych. Nowoczesne zasady odżywiania – wydanie uaktualnione i rozszerzone to książka, która niesie jasne i zwięzłe przesłanie, obalając przy tym liczne mity na temat zdrowia i porządkując panujący chaos informacyjny.
32% rabatu
40,98
59,90 zł
Dodaj
do koszyka
Sałatki, surówki, warzywa faszerowane
W naszej książce znajdą Państwo przepisy na: - warzywa faszerowane - samodzielne dania z warzyw i nie tylko: sałatki z kurczakiem, rybami, ryżem, makaronem... - warzywne dodatki do innych dań.
35% rabatu
3,89
5,99 zł
Dodaj
do koszyka
Pakiet - Kolorowa kuchnia
W zestawie znajdziesz dwie książki!Oto przepisy na smakowite dania ze świeżymi warzywami w roli głównej oraz na niewiarygodnie zdrowe koktajle i smoothies. Nasze kulinarne propozycje dostarczą ci dawkę witamin i energii. Jeśli zamienisz jeden posiłek w ciągu dnia na warzywną bombę witaminową, na efekty nie będziesz długo czekać: optymizmem i energią zarazisz wszystkich wokół siebie.
25% rabatu
29,92
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Jedz. Mała księga szybkich dań
Jeszcze nikt nie napisał czegoś tak dobrego. „Jedz“ Nigela Slatera od razu przechodzi do klasyki gatunku – The Times „Jedz. Mała księga szybkich dań“ to niezastąpiony zbiór przepisów, z których możemy korzystać na co dzień. Ten gruby tomik w miękkiej oprawie zawiera 600 pomysłów na codzienne posiłki. Mnóstwo wspaniałych, prostych przepisów w praktycznym wydaniu, do których zawsze można sięgnąć i znaleźć dla siebie coś dobrego. Zwięzły tekst poprzedza krótka lista produktów, a na stronie obok autor zamieszcza dodatkowe propozycje i pomysły, zostawiając trochę miejsca na notatki. Książka od razu stała się bestsellerem. Księgarnia Amazon ogłosiła ją książką kucharską 2013 roku, była też najlepiej sprzedającym się tytułem tej kategorii według “Guardiana“. To doskonała propozycja dla osób gotujących na co dzień. Wystarczy otworzyć ją kilka razy, by zaczęła się miękko rozchylać, zachęcając do korzystania z przepisów. Ich zwięzły styl żywo przypomina twitterowe wpisy @NigelSlater. „Jedz“ to pomysłowe, nowoczesne przepisy dla każdego, kto po prostu chce coś zjeść.
27% rabatu
43,07
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Zdrowe gotowanie w kombiwarze i w parowarze
W książce pokazano, w jaki sposób za pomocą jednego urządzenia, parowaru lub kombiwaru, które zdobywają swoje miejsce we współczesnej kuchni, zdrowo i szybko przygotować pełnowartościowy posiłek. Zawiera liczne przepisy, dzięki którym można przygotować mnóstwo potraw. Wszystkie niewielkim nakładem pracy i bez szczególnych umiejętności kulinarnych, co dowodzi, jak bardzo wszechstronna jest ta metoda gotowania.W książce znajdziemy m.in.: informacje o zasadach użytkowania parowaru i kombiwaru, podstawy wiedzy o gotowaniu za pomocą pary wodnej i/lub gorącego powietrza, wiele wyjątkowych i wypróbowanych przepisów (także wykonywanych metodą obróbki w niskiej temperaturze). Zaproponowane w książce przepisy są praktyczne - opisane w taki sposób, by można je było zrealizować we wszystkich powszechnie używanych na rynku urządzeniach. Dodatkowo podane są porady żywieniowe dietetyka oraz wskazówki i porady kucharza profesjonalisty. Dzięki tej książce przygotujesz pełnowartościowe i kompletne menu nawet dla dużej liczby gości lub domowników. Szybko i bez stresu zabłyśniesz przygotowaniem nowego dania - począwszy od wyrafinowanych przekąsek, przez delikatne zupy, pyszne sałatki, smakowite ryby i potrawy mięsne, po słodkie desery.
15% rabatu
16,99
19,99 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia Europy
• Słynne przepisy krajów Europy • Przystawki, obiady i desery • Wspaniałe fotografie potraw Od orzeźwiającego hiszpańskiego gazpacho, przez słynną bułgarską sałatkę szopską, po sycącą grecką musakę. Daj się uwieść włoskiemu tiramisu, zasmakuj w portugalskich krokietach z dorsza, poczęstuj rodzinę chrupiącym gruzińskim chaczapuri. Zaproś przyjaciół na francuską tartę lotaryńską lub szwedzką zapiekankę o intrygującej nazwie Pokusa Janssona. Wybierz się w kulinarną podróż i odkryj najsłynniejsze potrawy Starego Kontynentu z nową publikacją ExpressMap „Kuchnia Europy”. Dzięki dwustronnej laminacji nie pobrudzi się ona podczas gotowania. Co więcej – łatwo i wygodnie składa się do poręcznego formatu, więc nie zajmie wiele miejsca w kuchni. ExpressMap prezentuje nową laminowaną serię flexicon. Setki tematów, dziesiątki dziedzin i jeden wspólny mianownik – praktyczność. Wygodne w użyciu, nieprzemakalne, lekkie i poręczne publikacje sprawdzą się w każdych warunkach: nad jeziorem, w górach i w kuchni. Do tego są wyjątkowo trwałe i odporne na zabrudzenia. Seria obejmuje tytuły, którymi zainteresują się zarówno dorośli, jak i młodsi czytelnicy. Rzetelna wiedza, unikatowe ciekawostki, kolorowe fotografie i rysunki pobudzające wyobraźnię – publikacje flexicon są niezastąpione w domu i w terenie!
15% rabatu
16,92
19,90 zł
Dodaj
do koszyka
Proste przepisy
Proste przepisy
Wydawca: ExpressMap
wysyłka: 48h
• Maksymalnie 6 składników • Inspirujące zdjęcia potraw • Prosto, smacznie i na każdą okazję Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak przyjemne! „Proste przepisy” to publikacja dla tych, którzy szukają łatwego do zrealizowania pomysłu na szybką przekąskę, obiad czy deser. Nie więcej niż 6 składników pokazanych na fotografiach, przygotowanie w maksymalnie 4 krokach i przejrzysty układ treści sprawiają, że w okamgnieniu można się cieszyć pysznym posiłkiem: sycącą tartą z cukinią, kremowym gazpacho lub aromatycznym risotto z kurkami. Dzięki dwustronnej laminacji publikacja nie pobrudzi się podczas gotowania. Co więcej – łatwo i wygodnie składa się do poręcznego formatu, więc nie zajmie wiele miejsca w kuchni. ExpressMap prezentuje nową laminowaną serię flexicon. Setki tematów, dziesiątki dziedzin i jeden wspólny mianownik – praktyczność. Wygodne w użyciu, nieprzemakalne, lekkie i poręczne publikacje sprawdzą się w każdych warunkach: nad jeziorem, w górach i w kuchni. Do tego są wyjątkowo trwałe i odporne na zabrudzenia. Seria obejmuje tytuły, którymi zainteresują się zarówno dorośli, jak i młodsi czytelnicy. Rzetelna wiedza, unikatowe ciekawostki, kolorowe fotografie i rysunki pobudzające wyobraźnię – publikacje flexicon są niezastąpione w domu i w terenie!
15% rabatu
16,92
19,90 zł
Dodaj
do koszyka
Witaminy i minerały
• Przegląd składników odżywczych • Dzienne zapotrzebowanie • Praktyczne zalecenia dietetyczne Ile brukselek lub łyżek natki pietruszki trzeba zjeść, aby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie na witaminę C? Jaki składnik mineralny jest nazywany pierwiastkiem piękności? Czy chrom pomaga przy odchudzaniu? Nowa publikacja ExpressMap „Witaminy i minerały” to praktyczny informator dla osób, które chcą dbać o zdrowie i świadomie się odżywiać. Zawiera m.in. przegląd składników odżywczych i opis ich roli w organizmie, wykresy dziennego zapotrzebowania, wykaz źródeł pokarmowych oraz przykłady potraw oraz informacje o tym, jak zwiększyć przyswajalność danej substancji. ExpressMap prezentuje nową laminowaną serię flexicon. Setki tematów, dziesiątki dziedzin i jeden wspólny mianownik – praktyczność. Wygodne w użyciu, nieprzemakalne, lekkie i poręczne publikacje sprawdzą się w każdych warunkach: nad jeziorem, w górach i w kuchni. Do tego są wyjątkowo trwałe i odporne na zabrudzenia. Seria obejmuje tytuły, którymi zainteresują się zarówno dorośli, jak i młodsi czytelnicy. Rzetelna wiedza, unikatowe ciekawostki, kolorowe fotografie i rysunki pobudzające wyobraźnię – publikacje flexicon są niezastąpione w domu i w terenie!
15% rabatu
16,92
19,90 zł
Dodaj
do koszyka
Owocowa rewolucja
Owocowa rewolucja
Wydawca: Rea
wysyłka: 48h
Odkryj niezwykłe walory odżywcze, zdrowotne i smakowe owoców jagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i porzeczek. Poznaj ich zastosowanie w codziennej diecie: nie tylko jako dodatku do deserów, podstawy pysznych i zdrowych przecierów, konfitur i galaretek, ale także jako składnika dań obiadowych. Mało kto wie, że do kotletów wieprzowych idealnie pasuje czarna porzeczka, a łosoś smakuje najlepiej z sokiem malinowym. Proponujemy ciekawe połączenia smaków oraz intensywny zastrzyk naturalnych witamin. Owocowe rewolucje w kuchni sprawią ogromną frajdę Twojemu podniebieniu!
22% rabatu
23,32
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
Wędzenie mięsa i ryb na różne sposoby
Wędzenie mięsa i ryb to wspaniała metoda na poprawę jakości oraz smaku produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzania wolnego czasu, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych specjałów. W książce zamieszczono: • informacje o historii wędzenia; • wskazówki dotyczące przygotowania mięsa, kiełbas i ryb do wędzenia; • wiadomości na temat różnych sposobów wędzenia i budowy wędzarń; • ciekawe przepisy na wędzone mięsa, kiełbasy, ryby i owoce morza.
15% rabatu
5,09
5,99 zł
Dodaj
do koszyka
Wypieki
Wypieki
Wydawca: Arystoteles
wysyłka: 48h
Wypieki chleb, bułki, pączki: · przepisy na domowy zakwas, · przepisy na przygotowanie wspaniałych bułek porannych, · przepisy na ciemny, zdrowy chleb pieczony metodą tradycyjną na zakwasie, · przepisy na pączki i rogaliki.
15% rabatu
5,09
5,99 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta bezglutenowa
Dieta bezglutenowa • Przepisy na każdą okazję • Zalecenia dietetyczne • Bez glutenu, bez wyrzeczeń Sycący pasztet z soczewicy, pyszne kukurydziane spaghetti, a może flaki z boczniaków? Rozgrzewająca zupa tajska, wyśmienite małże w białym winie i szybka brukselka w towarzystwie boczku. Na deser słodkie brownie, ciasto marchewkowe oraz lody z bananów. Kuchnia bez glutenu nie musi być nudna, skomplikowana i pełna wyrzeczeń. Odkryj smaczne i oryginalne dania z nową publikacją ExpressMap „Dieta bezglutenowa” i spraw radość swojemu podniebieniu. Wszystkie przepisy zostały skonsultowane z dietetykiem, a ich uzupełnieniem są zalecenia dotyczące diety bezglutenowej. Publikacja łatwo i wygodnie składa się do poręcznego formatu, więc nie zajmie wiele miejsca w kuchni, a dzięki dwustronnej laminacji nie pobrudzi się podczas gotowania. ExpressMap prezentuje nową laminowaną serię flexicon. Setki tematów, dziesiątki dziedzin i jeden wspólny mianownik – praktyczność. Wygodne w użyciu, nieprzemakalne, lekkie i poręczne publikacje sprawdzą się w każdych warunkach: nad jeziorem, w górach i w kuchni. Do tego są wyjątkowo trwałe i odporne na zabrudzenia. Seria obejmuje tytuły, którymi zainteresują się zarówno dorośli, jak i młodsi czytelnicy. Rzetelna wiedza, unikatowe ciekawostki, kolorowe fotografie i rysunki pobudzające wyobraźnię – publikacje flexicon są niezastąpione w domu i w terenie!
15% rabatu
16,92
19,90 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia pełna ziół
Książka o gotowaniu stworzona wspólnie przez Ewę Chodakowską i Tomka Woźniaka, która idealnie łączy ich pasje. U Ewy to propagowanie zdrowego styl życia, u Tomka – tworzenie autorskich wersji potraw z różnych stron świata. Znajdziesz tu 42 przepisy na dania na każdą porę dnia (śniadania, obiady, przekąski i desery), dostosowane do rozmaitych upodobań (mięsne, wegetariańskie, z owocami morza). Wszystkie potrawy są pyszne, zdrowe i obłędnie pachną, bo do każdej z nich ich używa się świeżych ziół – przygotowując je, dowiesz się więcej o ich właściwościach czy najlepszych połączeniach z innymi produktami. Każde danie zostało opatrzone przez dietetyka informacją o wartości energetycznej i odżywczej, więc bez problemu dopasujesz je do swojej diety. Gotuj je, smakuj i częstuj nimi gości – wakacje to świetny moment, by pokazać, jakie z ciebie kulinarne ziółko!
18% rabatu
20,49
24,99 zł
Dodaj
do koszyka
Repetytorium i testy egzaminacyjne. Kelner. Kwalifikacja T.10. Egzamin zawodowy
Szkoły ponadgimnazjalne
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. w zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości oraz sprawdzić wiedzę uczniów za pomocą testów i zadań praktycznych. Publikacja zawiera 5 testów po 40 pytań z kluczem odpowiedzi oraz 5 zadań praktycznych z rozwiązaniami i kluczem oceniania. Zwięzła forma, większość zagadnień opracowanych w przejrzystych tabelach, materiał przydatny również w nauce innych zawodów z branży gastronomicznej (np. standardy dotyczące serwowania potraw i obsługi klientów).
12% rabatu
37,84
43,00 zł
Dodaj
do koszyka
Milk power
Mleko migdałowe, kasztanowe, gryczane, sezamowe, orkiszowe… Brzmi ciekawie, prawda? A jaki ma przy tym smak! Nic zatem dziwnego, że coraz więcej osób zamiast po tradycyjne mleko krowie sięga po napoje roślinne, także zwane – ze względu na swój kolor – mlekiem. To nie tylko moda, ale i wyraz coraz powszechniejszej troski o swoje zdrowie. Mleka roślinne bowiem, robione przede wszystkim z ziaren zbóż bądź orzechów, zawierają w sobie ogromne bogactwo składników i przysparzają nam nie tylko doznań smakowych, ale i znakomicie wpływają na funkcjonowanie naszych organizmów. W przeciwieństwie do mleka krowiego nie zawierają laktozy ani cholesterolu i można je bez trudu zrobić w domu. Jak? A, to musisz przeczytać tę książkę! Znajdziesz w niej ponad 80 przepisów na niebanalne napoje z roślin.
31% rabatu
27,34
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Wiosna według Pięciu Przemian
Wiosna według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie to fascynująca podróż po Pięciu Smakach w towarzystwie Moniki Biblis. Tym razem Monika skupiła się na wiosennych potrawach wegetariańskich. Jeśli jesteś wegetarianinem, to trafiłeś we właściwe miejsce. Wypróbuj wegetariańskie przepisy zgodne z filozofią Pięciu Przemian i przekonaj się o mocy chińskiej medycyny naturalnej. Jeśli nie jesteś wegetarianinem, to... pozostań sobą! Wiosenne dania wegetariańskie według Pięciu Przemian to doświadczenia kulinarne ze składnikami, które na pewno doskonale znasz. Publikacja w całości poświęcona jest gotowaniu wiosną. Zawiera 99 sprawdzonych przepisów wegetariańskich w kategoriach: - Zupy (15) - Dania ciepłe (22) - Sałatki (9) - Dodatki (9) - Słodkie przekąski (8) - Napoje (17) - Smarowidła (7) - Wiosenny detoks (12) W książce znajdziesz również praktyczne tabele pięciu smaków. Przepisy zawarte w książkach autorki nie powtarzają się!
22% rabatu
23,32
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
Chrzań te diety
Chrzań te diety
Wydawca: Pascal
wysyłka: 48h
Jedzenie nie powinno i nie może wywoływać w nas ciągłego niepokoju i poczucia winy. W świecie, w którym jedzenie stało się fetyszem i rodzajem religii, a zaburzenia odżywiania są normą u kobiet i mężczyzn, warto ostudzić temperaturę. Ta książka uspokaja nastroje. Autorki (znana dietetyczka i dziennikarka), biorą na warsztat mity dotyczące „właściwego odżywiania”. Czy gluten naprawdę szkodzi? Dlaczego nie możemy schudnąć? Czy warto robić detoks? To ogromna przyjemność czytać zapis błyskotliwego dialogu mądrych kobiet, odnoszących się do świata ze zdrowym dystansem i szanujących życiowe wybory innych. Jest to książka dla wszystkich tych, którzy chcą w mądrzejszy sposób decydować o swoim życiu. Tomasz Sobierajski Everything in moderation: „wszystko z umiarem” – mawiał mój szkocki teść za Markiem Twainem. Dziewczyny potrafią przekuć tę maksymę w fascynującą opowieść o tym, co i jak powinniśmy jeść. Agnieszka Piskałą A jest arcyinteligentną osobą z dużym poczuciem humoru i dystansem do świętych „praw dietetyki”. Krystyna Romanowska ma zdrowy rozsądek i pazur. Monika Zamachowska Agnieszka Piskała ma wyjątkowy talent. Jako dietetyk nie tylko zna się na rzeczy, ale potrafi kapitalnie przekonać do siebie. Jej się po prostu ufa. Michał Olszański
31% rabatu
25,46
36,90 zł
Dodaj
do koszyka
Biblia leczy Osteoporoza
Biblia leczy Osteoporoza
Autor: Colbert Don
Wydawca: M
wysyłka: 48h
Dr Don Colbert korzystając z najnowszych zdobyczy medycyny podaje wskazówki jak zapobiegać i leczyć osteoporozę. Szczególną uwagę zwraca na sposób odżywania się, podpowiada jaką dietę stosować oraz jakie formy aktywności fizycznej należy podjąć. W przystępnej formie obala mity, które narosły wokół tego schorzenia i daje praktyczne rady jak sobie z nim radzić.
15% rabatu
12,66
14,90 zł
Dodaj
do koszyka
Biblia leczy Depresja i lęk
Biblia leczy Depresja i lęk
Autor: Colbert Don
Wydawca: M
wysyłka: 48h
Szybkie tempo życia i ciągły stres powoduje, że wiele osób doświadcza głębokiej depresji i lęku. Znany lekarz Don Colbert podpowiada, jak im zapobiec prowadząc zdrowy tryb życia i jakie naturalne leki można używać. Swoje doświadczenie medyczne połączył z fragmentami Pisma Świętego i propozycjami osobistej modlitwy i medytacji ponieważ jest przekonany, że tylko zachowanie równowagi pomiędzy ludzką psychiką i ciałem może dać pacjentowi zdrowie i szczęście.
15% rabatu
12,66
14,90 zł
Dodaj
do koszyka
Zielony detoks
Zielony detoks
Wydawca: Fronda
wysyłka: 48h
Zbigniew T. Nowak, jeden z najbardziej znanych w Polsce specjalistów ziołolecznictwa, udowadnia, że zdrowy tryb życia wzmocniony zielonym detoksem potrafi zapobiegać nowotworom, chroni przed miażdżycą i chorobą Alzheimera. Autor przytacza najnowsze wyniki badań laboratoryjnych, proponując włączenie do naszej diety roślin niszczących wolne rodniki – największego wroga naszego zdrowia i życia. Już dziś możesz wzbogacić dietę o przeciwutleniacze, naturalne substancje chroniące przed nowotworami i spowalniające procesy starzenia się organizmu. Zbigniew T. Nowak podaje genialnie proste receptury soków, naparów, nalewek, do stworzenia których nie potrzebna jest żadna wiedza tajemna. Czas na restart zdrowia. Możesz zmienić swoje życie nie uciekając się do skomplikowanych i wyszukanych specyfików. Skorzystaj z recept biomedycyny XXI wieku.
32% rabatu
30,72
44,90 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka