Okładka książki Emulgatory

Emulgatory

Wydawca: WNT
wysyłka: 48h
ISBN: 8320426618
EAN: 9788320426618
oprawa: Miękka
format: 19.0x24.0cm
język: polski
liczba stron: 182
rok wydania: 2001
(0) Sprawdź recenzje
22% rabatu
30,60 zł
Cena detaliczna: 
39,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,60

Opis produktu

Prezentujemy książkę o emulgatorach - środkach powierzchniowo czynnych, mających wielkie znaczenie w produkcji żywności. W publikacji omówiono m. in.: surfaktanty, jako związki amfofilowe; tworzenie i stabilizację emulsji; mikroemulsje; formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów; mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności; regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności obowiązujące w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii Europejskiej; praktyczne zastosowanie emulgatorów w piekarstwie, mleczarstwie, produkcji soków i napojów oraz żywności niskotłuszczowej. Wartość merytoryczną książki podnoszą przejrzyste ilustracje, słowniczek używanych terminów oraz tabele, w których zawarto wskazówki, jak sobie radzić z trudnymi sytuacjami w trakcie różnych operacji produkcyjnych.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj