Okładka książki Bosacka po polsku Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

Bosacka po polsku Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

Wydawca: Publicat
wysyłka: 24h
ISBN: 978-83-245-2204-0
EAN: 9788324522040
oprawa: Twarda
format: 21.0x26.5cm
język: polski
liczba stron: 160
rok wydania: 2023
(2) Sprawdź recenzje
80% rabatu
8,98 zł
Cena detaliczna: 
44,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,98

Opis produktu

Kuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich. W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami! Kasia Bosacka

Recenzje:

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Autorka książki pt. „ Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej” tym razem zaprasza Czytelnika do poznania nowoczesnej tradycji z użyciem przepisów w polskiej kuchni.

Książka składa się 5 rozdziałów następującej treści:

1. Przystawki zimne

2. Przystawki gorące

3. Zupa – nasza duma narodowa

4. Dania główne

5. A na deser

Przepisy, które zwróciły moją szczególną uwagę to:

śledź w konfiturze z czerwonej cebuli, chrupiąca sałatka jarzynowa, eleganckie kanapki koktajlowe, szparagi w szynce z kremem chrzanowym i szczypiorkiem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym, krem z kurek, szparagowa w dwóch kolorach, sernik na zimno z jagodami, domowe pralinki, krówki, śliwki w czekoladzie, mazurek cytrynowy z bakaliami, ciasto buraczane.

Pani Katarzyna Bosacka proponuje prostą kuchnię bogatą w warzywa, owoce, które można wykorzystać jako dodatek – źródło dodatkowych witamin.

Każdy z zaprezentowanych rozdziałów opisany jest precyzyjnie, co stanowi zachętę do przyrządzenia przepisu.

Książka została napisana z pasją, z doświadczeniem oraz lekkim językiem, zawiera pięknie wykonaną grafikę w tekście, zdjęcia potraw autorki oraz dobraną odpowiednio czcionkę, która ułatwia czytanie.

Elementem dodatkowym w książce jest to, że autorka z pomysłem podpowiada Czytelnikom, gdzie mogą kupować produkty na składniki do podanych przez nią przepisów.

Lubię kiedy nowoczesna kuchnia otwiera wiele nowych horyzontów i można rozwinąć na nowo swój talent kulinarny w nawiązaniu do pozyskiwania tak cennych porad do gotowania jakie udzieliła Pani Katarzyna Bosacka.

Wystarczy dobre posługiwanie się nożem, pomysł, estetyka podanego dania z przepisu autorki, a ma szansę znaleźć na każdym polskim stole.

Twarda oprawa, s.168, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2016.

Polecam kuchnię autorstwa Pani Katarzyny Bosackiej.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Autorka książki pt. „ Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej” tym razem zaprasza Czytelnika do poznania nowoczesnej tradycji z użyciem przepisów w polskiej kuchni.

Książka składa się 5 rozdziałów następującej treści:

1. Przystawki zimne

2. Przystawki gorące

3. Zupa – nasza duma narodowa

4. Dania główne

5. A na deser

Przepisy, które zwróciły moją szczególną uwagę to:

śledź w konfiturze z czerwonej cebuli, chrupiąca sałatka jarzynowa, eleganckie kanapki koktajlowe, szparagi w szynce z kremem chrzanowym i szczypiorkiem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym, krem z kurek, szparagowa w dwóch kolorach, sernik na zimno z jagodami, domowe pralinki, krówki, śliwki w czekoladzie, mazurek cytrynowy z bakaliami, ciasto buraczane.

Pani Katarzyna Bosacka proponuje prostą kuchnię bogatą w warzywa, owoce, które można wykorzystać jako dodatek – źródło dodatkowych witamin.

Każdy z zaprezentowanych rozdziałów opisany jest precyzyjnie, co stanowi zachętę do przyrządzenia przepisu.

Książka została napisana z pasją, z doświadczeniem oraz lekkim językiem, zawiera pięknie wykonaną grafikę w tekście, zdjęcia potraw autorki oraz dobraną odpowiednio czcionkę, która ułatwia czytanie.

Elementem dodatkowym w książce jest to, że autorka z pomysłem podpowiada Czytelnikom, gdzie mogą kupować produkty na składniki do podanych przez nią przepisów.

Lubię kiedy nowoczesna kuchnia otwiera wiele nowych horyzontów i można rozwinąć na nowo swój talent kulinarny w nawiązaniu do pozyskiwania tak cennych porad do gotowania jakie udzieliła Pani Katarzyna Bosacka.

Wystarczy dobre posługiwanie się nożem, pomysł, estetyka podanego dania z przepisu autorki, a ma szansę znaleźć na każdym polskim stole.

Twarda oprawa, s.168, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2016.

Polecam kuchnię autorstwa Pani Katarzyny Bosackiej.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj