Okładka książki Pyszne kolacje

Pyszne kolacje

Autor: Anna Starmach
Wydawca: Znak
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-240-4841-0
EAN: 9788324048410
oprawa: Miękka
format: 160x200 mm
język: polski
liczba stron: 160
rok wydania: 2019
(1) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
43% rabatu
21,74 zł
Cena detaliczna: 
37,91 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,74

Opis produktu

Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się swoimi najlepszymi pomysłami na wyjątkowe kolacje.
Pachnące świeżymi ziołami pasty i hummusy, apetyczne zapiekanki i smakowite tosty, do tego pieczone warzywa z aromatycznym farszem, lekkie, soczyste sałatki albo sycące naleśniki. I jeszcze coś, co osłodzi twój wieczór: pyszny deser w postaci kruchych ciasteczek lub owoców pod gorącą kruszonką.
Kolacja to często jedyna okazja w ciągu zabieganego tygodnia, aby spotkać się przy jednym stole. Warto się postarać, by był to czas wyjątkowy.
Pyszne kolacje to zestaw kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym szybko i z łatwo dostępnych składników wyczarujesz wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich.
W książce znajdziesz też praktyczne porady, jak dobrać odpowiednie wino do potrawy, jak je smakować i przechowywać, aby móc w pełni cieszyć się jego walorami.

Recenzje:

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
RECENZJA PRZEDPREMIEROWA

Moje czwarte spotkanie kulinarne z autorką książki pt. „Pyszne kolacje” Anną Starmach uważam za udane, ponieważ mogłam bez chwili namysłu wypróbować przepis, który jest znany wszystkim, ale skrywa lekką tajemnicę, którą odkryłam, w trakcie wykonywania krok po kroku poszczególnych czynności.

Do przetestowania wybrałam przepis znajdujący się na stronie 128 - Racuchy z jabłkami.

Do racuchów nigdy nie dodawałam przypraw ani piany ubitej bezpośrednio z białek, lecz umieszczałam całe jajko raz jabłka pokrojone w talarki. Nastąpiła zmiana i pojawiły się w przepisie ubita piana, cynamon oraz jabłka pokrojone w kostkę. Od siebie jedynie unowocześniłam tym, że mąkę z proszkiem do pieczenia przesiałam i cynamon. Aromat cynamonu wzbogacił przepis, a piana dodana na sam koniec wzmocniła, ciasto łącząc się ze wszystkimi składnikami podanymi w przepisie.

Książka składa się z 3 rozdziałów podzielonych na 3 części: na szybko, na gorąco, na słodko oraz praktycznych porad o winie.

Sukces gwarantowany będzie na każdym szczeblu kulinarnym po przyrządzeniu zaproponowanych przez Panią Annę 60 przepisów.

W precyzyjny i prosty sposób autorka wyjaśnia, jak ma się wykonać przepis, który z reguły jest trudny, a w trakcie jego powstania okazuje się, że jest prosty.

Dania na kolacje powinny być przemyślane, proste i lekkie. Można je udoskonalać deserem, który urozmaici, każdą chwilę spędzoną w gronie rodziny smakując kunszt dobrej kolacji.

Szczególną uwagę zwróciłam tutaj na sposób estetyki podawania dań oraz odpowiednio dobraną czcionkę zamieszczoną w tekście.

Elementem dodatkowym są tutaj pięknie wykonane zdjęcia 60 przepisów, win, które przyciągną oko nie jednego smakosza.

Kuchnia Pani Anny powinna stanowić zachętę dla wielu osób, które odkryją razem z nią, że warto, jest podążać jej polskimi oraz zagranicznymi smakami.

Polecam przeczytać tę książkę.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj