Okładka książki Cuda z mleka. Pankracy i Tatarak na tropie bakterii

Cuda z mleka. Pankracy i Tatarak na tropie bakterii

Wydawca: Egmont
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-281-2235-2
EAN: 9788328122352
oprawa: Miękka
podtytuł: Pankracy i Tatarak na tropie bakterii
format: 145x185 mm
język: polski
Seria: CZYTAM SOBIE
liczba stron: 48
rok wydania: 2021
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
37% rabatu
8,21 zł
Cena detaliczna: 
12,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,19

Opis produktu

Książka, z której dzieci dowiedzą się, jak z mleka powstają kefir i jogurt. Mały Pankracy dostaje od mamy bidon z mlekiem. Roztargniony chłopiec zapomina je wypić. Kiedy znajduje bidon następnego dnia mleko jest już kwaśne w smaku i ma dziwną konsystencję. Jak to się stało? – zastanawia się chłopiec. Na szczęście szkolny nauczyciel, profesor Tatarak potrafi w prosty sposób wytłumaczyć procesy zachodzące w nieprzegotowanym mleku. Jakie bakterie sprawiają, że z mleka powstają mleczne przetwory? Czym jest kumys? Na czym polega fermentacja? Skąd się bierze kwas mlekowy? Seria „Czytam sobie” poziom 2 to książeczki przeznaczone dla dzieci, które już rozpoczęły naukę czytania. Zdania są dłuższe i bardziej złożone, pojawiają się bardziej złożone dialogi. Teksty liczą około 800-900 wyrazów. Na tym etapie mały czytelnik doskonali dotychczasowe umiejętności oraz poznaje 23 podstawowe głoski oraz „h”. Uczy się także sylabizowania, a przyswajanie nowych wyrazów ułatwia duża czcionka oraz kolorowe rysunki autorstwa najlepszych polskich ilustratorów. Forma książeczek z serii „Czytam sobie” jest zgodna z zaleceniami metodyków.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj