Okładka książki Encyklopedia sztuki kul. narodów Rosji  REA

Encyklopedia sztuki kul. narodów Rosji REA

Wydawca: Rea
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-7141-590-6
EAN: 9788371415906
oprawa: twarda
format: 14.0x20.0
liczba stron: 1072
rok wydania: 2006
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
22% rabatu
44,25 zł
Cena detaliczna: 
57,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,25

Opis produktu

To pierwsze w historii Polski i długo oczekiwane kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej kuchni rosyjskiej - jednej z najciekawszych, najbardziej pożywnych kuchni świata. Wśród tysięcy opisów tradycyjnych rosyjskich potraw znajdziemy przepisy na: pielmieni ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami, łososia w bukiecie jarzyn, jesiotra w galarecie. Encyklopedia zawiera opis przygotowania m.in. rosyjskiego bulionu, chłodnika, kapuśniaku, solanki, barszczu, uchy (zupy rybnej), rosyjskich nalewek i samogonu. Prezentuje także przepisy na dania starorosyjskie, podawane niegdyś na stół rosyjskich carów. Zapraszamy do spotkania z rosyjską sztuką kulinarną, łączącą smak potraw europejskich i aromat kuchni orientalnej z atmosferą słowiańskiej gościnności.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj