![]() Encyklopedia sztuki kul. narodów Rosji REA
Autor:
Inna Łukasik Agnieszka Sado
Wydawca:
Rea
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-7141-590-6
EAN:
9788371415906
oprawa:
twarda
format:
14.0x20.0
liczba stron:
1072
rok wydania:
2006
(0) Sprawdź recenzje
22% rabatu
44,37 zł
Cena detaliczna:
57,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,37 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
To pierwsze w historii Polski i długo oczekiwane kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej kuchni rosyjskiej - jednej z najciekawszych, najbardziej pożywnych kuchni świata. Wśród tysięcy opisów tradycyjnych rosyjskich potraw znajdziemy przepisy na: pielmieni ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami, łososia w bukiecie jarzyn, jesiotra w galarecie. Encyklopedia zawiera opis przygotowania m.in. rosyjskiego bulionu, chłodnika, kapuśniaku, solanki, barszczu, uchy (zupy rybnej), rosyjskich nalewek i samogonu. Prezentuje także przepisy na dania starorosyjskie, podawane niegdyś na stół rosyjskich carów. Zapraszamy do spotkania z rosyjską sztuką kulinarną, łączącą smak potraw europejskich i aromat kuchni orientalnej z atmosferą słowiańskiej gościnności.
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|