Hildegardowa Kuchnia Polska w.2
Wydawca:
Polskie Centrum św. Hildegardy
wysyłka: 48h
ISBN:
9788361046462
EAN:
9788361046462
oprawa:
oprawa: twarda
format:
164x246 mm
liczba stron:
512
rok wydania:
2022
(0) Sprawdź recenzje
30% rabatu
49,24 zł
Cena detaliczna:
69,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,33 zł
Opis produktu
Słynne Hipokratesowe zdanie: Niech twoje pożywienie będzie twoim lekarstwem, a twoje lekarstwo niech będzie pożywieniem to nic innego jak postulat zdrowego, racjonalnego odżywiania. () Szesnaście wieków po Hipokratesie, w dojrzałym średniowieczu, ciesząca się sławą niemieckiej Sybilli i prorokini św. Hildegarda z Bingen przeniknęła i opisała tajemnice stworzenia, których wykorzystanie w praktyce pozwala postulat Hipokratesa realizować w sposób dosłowny.
Na ponad 500 stronach książki czytelnik znajdzie wiadomości niezbędne do prowadzenia kuchni zgodnie z Hildegardową szkołą zdrowego odżywiania, uwzględniające uwarunkowania polskiej tradycji kulinarnej: wiadomości ogólne, opisy produktów spożywczych (również tych problematycznych i ich zamienniki), zasady spożywania posiłków, racjonalne jadłospisy i rygorystyczne wersje diety, propozycje menu okolicznościowych, kuchenną apteczkę, a przede wszystkim mnóstwo przepisów na smaczne, proste dania. Każdy przepis opatrzony jest ilustracją przy czym nie są to fotografie studyjne a każda z potraw na zdjęciu jest wykonana przez autorki książki. Połączenie teorii i praktyki, wiedzy i doświadczenia autorek, tradycyjnej polskiej kuchni z zasadami diety według św. Hildegardy czyni z Hildegardowej kuchni polskiej wyjątkowe, pięknie ilustrowane, praktyczne kompendium i książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|