Kuchnia grecko-polska i polsko-grecka
Autor:
Ola Lazar
Wydawca:
Klub Dla Ciebie
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788374042178
EAN:
9788374042178
oprawa:
Twarda
liczba stron:
440
rok wydania:
2005
(0) Sprawdź recenzje
24,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Opis produktuEna souvlaki parakalo - Poproszę souvlaki Dla smakoszy Grecja to idealne miejsce na wakacje, bo to właśnie w greckiej kuchni, jak w soczewce, skupiają się trendy i tradycje kulinarne krajów basenu Morza Śródziemnego - arabskie przyprawy, włoskie makarony, bałkańskie sery i charakterystyczne lokalne wina. A do tego doskonała, naprawdę wyjątkowa oliwa o pięknej barwie i głębokim aromacie. Wszystkich składników aromatycznych Grecy używają z umiarem, pierwszeństwo dając dobrej jakości lokalnym produktom - warzywom, młodemu mięsu czy serom. Co najważniejsze - nam, Polakom, grecka kuchnia bardzo smakuje, a prawie wszystkie greckie dania można z łatwością przygotować w Polsce. Nie wymagają one wielkiej wprawy, dokładnego mierzenia czasu gotowania czy ważenia składników co do grama. Grecy lubią swobodę i niezmiernie rzadko do czegokolwiek podchodzą rygorystycznie. Możemy się czuć w zupełności usprawiedliwieni, jeśli do greckich przepisów - z konieczności czy z wyboru - użyjemy polskich składników: warzyw, serów czy ziół. Zachęcamy do korzystania z przepisów dobrej domowej kuchni greckiej w naszych polskich domach. Przyjemność dla podniebienia gwarantowana. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|