Kuchnia orientalna
Autor:
Ola Lazar
Wydawca:
Klub Dla Ciebie
wysyłka: niedostępny
ISBN:
8374043083
EAN:
8374043083
liczba stron:
414
(0) Sprawdź recenzje
24,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Opis produktuDzięki wyprawie na Wschód odkryłam moc przypraw. Przekonałam się, że dobrze przyprawione danie wcale nie zawsze jest pikantne, a najprostsze produkty można dzięki przyprawom zmienić nie do poznania. Najpopularniejsze i najłatwiejsze do przygotowania w polskich warunkach dania kuchni azjatyckiej i arabskiej. Orient to rozległy obszar od Afryki Północnej na zachodzie po daleką Azję na wschodzie. Kraje Orientu różnią się między sobą nie tylko kulturą i wyznaniem, ale także kuchnią. A każdy z nich ma wiele do zaoferowania - arabskie słodycze i aromatyczne mięsa, szybko smażone chińskie warzywa i mięsa, tajskie dania na bazie mleczka kokosowego, indyjskie potrawy w kremowych sosach. Dzięki zawartym w książce przepisom i przy wykorzystaniu składników dostępnych w Polsce możemy przygotować potrawy znane z restauracji orientalnych. Amatorzy łagodnych smaków także znajdą coś dla siebie - pachnące, dobrze przyprawione dania nie muszą być pikantne! Przepisy uzupełnia leksykon podstawowych przypraw i orientalnych produktów spożywczych. Opisane są azjatyckie techniki kulinarne, krótko scharakteryzowano najważniejsze kuchnie narodowe. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|