Owoce morza i ryby
Wydawca:
Muza
wysyłka: niedostępny
ISBN:
8373190465
EAN:
9788373190467
oprawa:
Twarda
format:
22.0x30.0cm
język:
polski
liczba stron:
448
rok wydania:
2001
(0) Sprawdź recenzje
100,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
Jadalne zwierzęta morskie były od niepamiętnych czasów były elementem naszego jadłospisu, ale dopiero od niedawna możemy delektować się skarbami morza najwyższej jakości również z dala od wybrzeży morskich. I wszyscy – dietetycy, kucharze i smakosze – zgadzają się ze sobą jak nigdy, że ryby, skorupiaki i mięczaki zaliczane są do najsmaczniejszych i najpożywniejszych produktów żywnościowych. Jednak, jako wyjątkowo delikatne produkty natury, wszystkie ryby, mięczaki i skorupiaki wymagają fachowej obróbki i przyrządzenia. Dlatego też, książka ta przekazuje przede wszystkim podstawową wiedzę niezbędną w kontakcie z owocami morza. Pod fachowym okiem przewodnika zostaniemy wprowadzeni w świat najważniejszych ryb, mięczaków i skorupiaków – od węgorza po suma karłowatego, od ostryg po ośmiornic. Wreszcie będziemy mogli zamienić się z bezradnych oglądaczy coraz to nowych gatunków, pojawiających się na naszym rynku i sprowadzanych z południowego Adriatyku i Pacyfiku, w świadomych smakoszy. Szybką identyfikację ułatwią nam nie tylko doskonałe, kolorowe zdjęcia, ale także przystępne opisy.
Leksykon będzie idealnym poradnikiem w sprawach rozpoznania i zakupu owoców morza, jak również stanie się niezastąpionym drogowskazem w nieodgadnionej dla laika „dżungli” ryb, skorupiaków i mięczaków pojawiających się coraz częściej w naszych sklepach.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|