Okładka książki Pokrzywa w ogrodzie i kuchni

Pokrzywa w ogrodzie i kuchni

Wydawca: RM
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-7243-869-0
EAN: 9788372438690
oprawa: miękka
liczba stron: 80
rok wydania: 2011
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
29,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy

Opis produktu

"Nadszedł czas na to, by zrehabilitować pokrzywę! Roślina ta to nie tylko parzący chwast. Jest doskonałym sprzymierzeńcem ogrodnika – spryskiwanie lub podlewanie warzyw i kwiatów wywarami, naparami i maceratami z pokrzyw sprawia, że wzrasta ich odporność na choroby i ataki szkodników. Pokrzywa może również zagościć w twoim jadłospisie. Zupa z tych parzących roślin, muffiny, naleśniki, suflety, ciastka są pyszne, zdrowe i łatwo je przygotować. Z pokrzywy można także przygotować syropy, soki i napary, które mają zbawienny wpływ na nasz organizm: pomagają leczyć m.in. choroby reumatyczne, dolegliwości żołądkowe i anginę. Mają też doskonały wpływ na naszą urodę – poprawiają stan skóry, paznokci i włosów. W książce znajdziesz: informacje o pokrzywie i jej właściwościach, omówienie znaczenia pokrzywy w ogrodnictwie, przepisy na gnojówkę, napar, wywar i macerat z pokrzyw, których używa się głównie w ogrodach ekologicznych, informacje dotyczące wpływu pokrzywy na zdrowie i urodę, przepisy kulinarne na dania z dodatkiem pokrzyw, liczne kolorowe zdjęcia. "
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj