Spaghetti my love / Oliwa i oliwki / Pasta czyli makaron po włosku
Wydawca:
RM
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788377730232
EAN:
9788377730232
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Pakiet
format:
16.5x21.0cm
język:
polski
liczba stron:
312
rok wydania:
2014
(0) Sprawdź recenzje
29,70 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Opis produktu
Spaghetti my love.
To kompletny, dokładny i przystępnie napisany podręcznik, w którym sporo miejsca poświęcono historii makaronu, jego cechom oraz sposobom gotowania. Podano też najlepsze włoskie przepisy na dania z makaronu.
Jeśli masz ochotę na bucatini z serem risotta i kiełbasą czy spaghetti z pulpecikami, sięgnij do przepisów z tytułami w czerwonym kolorze – to przepisy na makaron z produktami mięsnymi. Przepisy na linguine z kalmarami i karczochami czy spaghetti „morze i góry” oznaczono niebieskimi tytułami – to dania dla miłośników ryb i owoców morza. Natomiast przepisy z zielonymi tytułami na spaghetti á la Capri czy bucatini z cukinią przygotowano dla tych, którzy preferują warzywa i sery.
Oliwa i oliwki.
Drzewo oliwne to wyjątkowa roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi. W przyrodzie występuje wiele różnorodnych odmian oliwek. Najbardziej charakterystycznymi ich cechami są kolor i wielkość. W tej książce opisano najbardziej typowe dostępne u nas odmiany.
Oliwa z oliwek jest jedynym olejem spożywczym, który jest wytwarzany z miąższu owocowego, a nie z nasion roślinnych. To tłumaczy wyjątkowy w swoim rodzaju skład oliwy i wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, co wyjaśnia, dlaczego oliwa z oliwek była określana „płynnym złotem” lub „życiodajnym eliksirem”.
Pasta czyli makaron po włosku.
Fettuccine z pesto, tagliatelle z dynią i ricottą, sałatka z penne i kurczaka, farfalle z indykiem i żurawiną, zupa ze spaghetti i brokułów – to brzmi znakomicie. A smakuje jeszcze lepiej!
Proste przepisy na wspaniałe makaronowe dania sprawią, że zachwycisz każdego smakosza kuchni włoskiej. Z książki dowiesz się, jak przygotować wyśmienite zupy, przystawki, dania z drobiu, ryb i owoców morza – wszystkie z makaronem. Z dodatkiem sosów ziołowych, warzywnych i mięsnych nie tylko wspaniale smakują, ale dostarczają także cennych wartości odżywczych, m.in. błonnika, białka i witamin z grupy B.
Książka zawiera sprawdzone przepisy, praktyczne porady, informacje dotyczące czasu przygotowywania potrawy i jej kaloryczności.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|