To są smaki świata
Autor:
Fabisińska Liliana
Wydawca:
Papilon
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-271-0439-7
EAN:
9788327104397
oprawa:
twarda
format:
277x243x13mm
język:
polski
liczba stron:
64
rok wydania:
2024
(1) Sprawdź recenzje
45% rabatu
24,86 zł
Cena detaliczna:
44,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,86 zł
Opis produktuApetyczna książka pełna smaków, potraw, ciekawostek, zwyczajów i przepisów z 28 krajów na różnych kontynentach! Skąd pochodzi syrop klonowy? Co ląduje na patelni w Indiach? Z czego robi się falafele? Gdzie uprawia się komosę ryżową? Jak przygotować onigiri? Wszystko o tym, co jedzą, jak jedzą, w jaki sposób przyrządzają dania ludzie na świecie. Dla małych i dużych, którzy kochają podróżować, odkrywać wyjątkowe miejsca, poznawać pyszne przysmaki. Mapa świata pomaga umiejscowić opisywane lokalizacje. Dodatkowe zadania ułatwiają zapamiętanie faktów i ćwiczą spostrzegawczość. Przepisy pozwalają odtworzyć smak popularnych potraw z menu różnych krajów. Wspólne czytanie zabawnych tekstów i oglądanie smakowitych, pełnych detali ilustracji może być pretekstem do rozmowy z dzieckiem o różnorodności. Książka w radosny sposób uczy akceptacji i otwartości na świat. Bo inaczej znaczy wyjątkowo! Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: zabciaczyta
Pierwsze skojarzenie z kuchnią, jakie przychodzi mi na myśl, to te najpopularniejsze - serce każdego domu. Kuchnia dla wielu rodzin jest miejscem spotkań przy wspólnym posiłku, rozmów przy kubku aromatycznej kawy czy herbaty. Niemal nieustannie przepełniają ją zapachy ziół, przypraw i gotujących się na piecu potraw, a po dłuższej nieobecności to aromat domowego ciasta przypomina, że jesteśmy w swoim miejscu na Ziemi.
Jak wyglądają kuchnie w różnych zakątkach świata? Co uwielbiają jeść mieszkańcy Grecji, Szkocji, Turcji, Kenii, czy Egiptu? Jaką potrawą szczycą się Czesi, Hiszpanie, czy Chińczycy? Skąd pochodzi syrop klonowy, szafran, a skąd owoce papedy? Czy do wszystkich potraw potrzebne są sztućce? O tym, co jedzą i jak gotują ludzie z różnych części świata przeczytacie w niezwykłej książce Liliany Fabisińskiej „To są smaki świata”, którą mistrzowsko zilustrowała Maria Malcher. Razem z Olą, Erykiem i ich uroczym pieskiem Koksem wyruszycie w podróż po 28 krajach, przemierzając Europę, Azję, Afrykę, Amerykę Północną i Południową oraz Australię i Nową Zelandię. Na każdej rozkładówce odwiedzicie inne miejsce, poznacie mieszkańców i aromatyczne, regionalne potrawy. Dodatkowa aktywność w formie prostych do wykonana zadań ułatwia przyswajanie nowych informacji i pomaga skoncentrować się na treści, zaś dołączone przepisy zachęcają do odkrywania kuchni świata we własnym domu. Otwarci na nowe smaki? x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|