Career Paths Food Service Industries
Autor:
Veronica Garza
Wydawca:
Express Publishing
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9781471520259
EAN:
9781471520259
oprawa:
Miękka
format:
21.0x29.0cm
język:
angielski
liczba stron:
40
rok wydania:
2016
(0) Sprawdź recenzje
13% rabatu
51,12 zł
Cena detaliczna:
58,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,00 zł
Opis produktu
Career Paths to nowość na polskim rynku wydawniczym. Rewelacyjna seria podręczników dla osób pragnących poznać język angielski lub pogłębić jego znajomość w celu podniesienia swoich kwalifikacji zawodowych. Każdy tytuł jest poświęcony innej specjalności zawodowej. Książki są nieocenioną pomocą zarówno dla uczniów, studentów i początkujących adeptów, jak i doświadczonych praktyków danego zawodu. Mogą być wykorzystane w liceach, technikach, szkołach zawodowych, na uczelniach wyższych i specjalistycznych kursach językowych. Publikacje z serii Career Paths pozwalają na zintegrowane rozwijanie czterech sprawności językowych przy jednoczesnym poznawaniu i ćwiczeniu słownictwa związanego z daną specjalnością zawodową.
Opis publikacji
Food Service Industries jest publikacją przeznaczoną dla osób przygotowujących się do pracy lub pracujących w branży gastronomicznej (kelnerów, kucharzy, barmanów, menadżerów), pragnących doskonalić znajomość języka angielskiego w aspekcie związanym z pracą zawodową.
Spis treści
Book 1: Parts of a Restaurant, Tabletop Items, Food Service Equipment, The Kitchen 1, The Kitchen 2, Meals, Restaurants 1, Restaurants 2, Fast Food, Catering, Delivery, Fine Dining, Reservations, Taking Orders, Payment, Glossary.
Book 2: Food Service Staff, Types of Menus, Menu Pricing Styles, Purchasing Orders, Inventory and Storage, Preparing Fruits and Vegetables, Preparing Meats, Preparing Seafood, Preparing Dairy Products, Preparing Baked Goods, Preparing Desserts, Beverages, The Bar, Customer Service, Customer Complaints, Glossary.
Book 3: Opening Operations, Sanitation, Safety, Order Entry Service, Closing Operations, Nutrition, Special Diets, Management, Marketing, Increasing Sales, Standard Recipes and Cost, Menu Pricing, Accounting 1: Income Statements, Accounting 2: Balance Sheets, Career Options, Glossary.
Najważniejsze cechy
szeroki wybór aktualnych tekstów dotyczących zagadnień związanych z gastronomią;
realistyczne dialogi;
45 rozdziałów zawierających materiał rozwijający umiejętność rozumienia tekstów mówionych i pisanych;
ćwiczenia doskonalące umiejętność mówienia i pisania;
ponad 400 słów i zwrotów;
słownik angielsko-angielski objaśniający słownictwo zawodowe;
przejrzysta i łatwa do wprowadzenia na lekcjach struktura materiału językowego.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|