Autorka przekazuje Czytelnikowi najnowsze informacje oparte na wynikach wieloletnich badań Instytutu Warzywnictwa, dotyczących uprawy pomidora w odkrytym gruncie. Na uwagę zasługuje szczegółowy opis najprzydatniejszych odmian znajdujących s
Cukinia zdobywa coraz większą popularność na rynku warzyw świeżych oraz dla przetwórstwa. Znajduje się na liście 20 gatunków warzyw najchętniej uprawianych w naszym kraju. Książka porusza zagadnienia dotyczące wymagań klimatycznych i glebow
Powierzchnia upraw kukurydzy cukrowej w naszym kraju wciąż wzrasta. Głównym odbiorcą kolb jest rynek przetwórczy, jednak coraz większego znaczenia nabiera produkcja kukurydzy na rynek świeży do bezpośredniego spożycia w postaci kolb gotowan
Pietruszka korzeniowa w Polsce uprawiana jest na skalę towarową. Warzywo to stosowane jest w przetwórstwie, do sałatek, sosów, soków, a także jako przyprawa. Autorka przedstawiła w książce m.in. wybór i charakterystykę odmian przydatnych do
Celem tego opracowania jest przekazanie producentom najważniejszych informacji dotyczących uprawy szczypiorku i cebuli z dymki. Omówione są w nim m.in. takie zagadnienia jak: wymagania klimatyczne i glebowe,metody uprawy, zabiegi pielęgnacy
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?