Jedzenie, napoje i kulinaria
Autor:
Sancewicz-Kliś Anna
Wydawca:
Poltext
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788375613933
EAN:
9788375613933
oprawa:
Twarda
podtytuł:
Słownik dla smakoszy, kucharzy i restauratorów
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
liczba stron:
396
rok wydania:
2014
(0) Sprawdź recenzje
21% rabatu
51,57 zł
Cena detaliczna:
64,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,44 zł
Opis produktu
Słownik terminów kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Część polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, współczesne i tradycyjne, regionalne i świąteczne, wraz ze składnikami oraz sposobami przyrządzania i podawania.Część angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykańskie oraz z innych tradycji kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim, z opisami ich składu i sposobu podawania).Ponadto w słowniku znajdziemy m.in. nazwy napojów alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mięs, wędlin, ryb, przyprawy, ziół, rośli leczniczych, nazwy sprzętu, narzędzi, naczyń, urządzeń kuchennych, bielizny stołowej, szkła i wiele innych.Słownik podaje też przykłady języka formalnego i potocznego w kontekście zachowań i zwyczajów związanych z jedzeniem, obsługą i przyjmowaniem gości.Anna Sancewicz-Kliś jest współautorką wydanego przez Poltext Słownika turystyki i hotelarstwa polsko-angielskiego i angielsko-polskiego. Z wykształcenia anglistka po UW, wykłada od lat turystykę w szkołach wyższych. Rzeczoznawca MEN w zakresie podręczników do kształcenia zawodowego o profilu technik turystyki.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|