Okładka książki Jedzenie, napoje i kulinaria

Jedzenie, napoje i kulinaria

Wydawca: Poltext
wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788375613933
EAN: 9788375613933
oprawa: Twarda
podtytuł: Słownik dla smakoszy, kucharzy i restauratorów
format: 14.5x20.5cm
język: polski
liczba stron: 396
rok wydania: 2014
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
21% rabatu
51,57 zł
Cena detaliczna: 
64,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,44

Opis produktu

Słownik terminów kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Część polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, współczesne i tradycyjne, regionalne i świąteczne, wraz ze składnikami oraz sposobami przyrządzania i podawania.Część angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykańskie oraz z innych tradycji kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim, z opisami ich składu i sposobu podawania).Ponadto w słowniku znajdziemy m.in. nazwy napojów alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mięs, wędlin, ryb, przyprawy, ziół, rośli leczniczych, nazwy sprzętu, narzędzi, naczyń, urządzeń kuchennych, bielizny stołowej, szkła i wiele innych.Słownik podaje też przykłady języka formalnego i potocznego w kontekście zachowań i zwyczajów związanych z jedzeniem, obsługą i przyjmowaniem gości.Anna Sancewicz-Kliś jest współautorką wydanego przez Poltext Słownika turystyki i hotelarstwa polsko-angielskiego i angielsko-polskiego. Z wykształcenia anglistka po UW, wykłada od lat turystykę w szkołach wyższych. Rzeczoznawca MEN w zakresie podręczników do kształcenia zawodowego o profilu technik turystyki.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj