Okładka książki Kuchnia francuska

Kuchnia francuska

Wydawca: Publicat
wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788324595457
EAN: 9788324595457
oprawa: Twarda
format: 22.8x26.4cm
język: polski
liczba stron: 208
rok wydania: 2013
(3) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
49,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy

Opis produktu

To kuchnia o zasłużonej międzynarodowej reputacji. Jednak oprócz dań znajdujących się w menu wielogwiazdkowych restauracji istnieje bogaty repertuar regionalnych potraw, które wykorzystują miejscowe, sezonowe składniki.

Recenzje:

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Kuchnia francuska autorstwa Sarah Woodward to książka pełna ciekawych odkryć i tajemnic pod względem kulinarnym i podróżniczym.

Książka składa się z 19 rozdziałów.

Ujmująco jest tutaj przedstawiona historia francuskich miejsc nieznanym nam Czytelnikom, którzy z z każdą zapoznaną stroną książki nabieramy ochoty i chęci ich zobaczenia.

Wstęp został napisany przez Raymonda Blanca, który przedstawił i ocenił twórczość autorki pozytywnie oraz przekonał do podróżowania w głąb poznawania kuchni i smaków kuchni francuskiej.

Autorka stara się zachęcić Czytelnika z kuchnią francuską, jej regionami oraz jakie ma znaczenie oraz tradycje odnośnie przygotowując klasyczną potrawę.

Wiele dań w kuchni francuskiej może stanowić pozytywne zaskoczenie, gdyż na ogół są trudne do wykonania ze względu nazwę danej potrawy, a w praktyce okazuje się łatwe do przyrządzenia.

Dania na,które zwróciłam w książce szczególną uwagę to: zupa grzybowa potage aux champions, prawdziwki z czosnkiem i natką pietruszki, gruszki w czerwonym winie, szynka z Bayonne z jakami i paprykami, mięso duszone z warzywami, sałatka z białych brzoskwiń i pomidorów, sałatka z gorącego koziego sera z miodem i orzechami, kacza pierś z wiśniami, grillowane kotlety baranie z majonezem czosnkowym, pasta z oliwek, zasmażane kwiaty cukinii,faszerowane cukinie, omlet z serem i miętą, smażone zioła, placek kokosowy, płonące banany z rumem.

Przyznam, że każde wymienione prze mnie danie stanowi nie lada wyzwanie do jego wykonania.

Podróż śladami Paryż i Ile – de – France , północ Francji oraz Szampania, Normandia, Bretania, Dolina Loary, Korsyka, Prowansja, Alpy to regiony warte poznania.

Sarah Woodward w przejrzysty i zrozumiały sposób zaprezentowała Francję, jej regiony, przepisy kulinarne oraz historię związaną z podróżami i daniami np. szynka Bayonne.

Twarda oprawa, zdjęcia dań oraz regionów Francji w wykonaniu Richarda Junga, s.208, Wydawnictwo Publicat, Poznań,2013.

Polecam serdecznie zasmakowanie kuchni francuskiej po zapoznaniu się z książką autorstwa Sarah Woodward.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Kuchnia francuska autorstwa Sarah Woodward to książka pełna ciekawych odkryć i tajemnic pod względem kulinarnym i podróżniczym.

Książka składa się z 19 rozdziałów.

Ujmująco jest tutaj przedstawiona historia francuskich miejsc nieznanym nam Czytelnikom, którzy z z każdą zapoznaną stroną książki nabieramy ochoty i chęci ich zobaczenia.

Wstęp został napisany przez Raymonda Blanca, który przedstawił i ocenił twórczość autorki pozytywnie oraz przekonał do podróżowania w głąb poznawania kuchni i smaków kuchni francuskiej.

Autorka stara się zachęcić Czytelnika z kuchnią francuską, jej regionami oraz jakie ma znaczenie oraz tradycje odnośnie przygotowując klasyczną potrawę.

Wiele dań w kuchni francuskiej może stanowić pozytywne zaskoczenie, gdyż na ogół są trudne do wykonania ze względu nazwę danej potrawy, a w praktyce okazuje się łatwe do przyrządzenia.

Dania na,które zwróciłam w książce szczególną uwagę to: zupa grzybowa potage aux champions, prawdziwki z czosnkiem i natką pietruszki, gruszki w czerwonym winie, szynka z Bayonne z jakami i paprykami, mięso duszone z warzywami, sałatka z białych brzoskwiń i pomidorów, sałatka z gorącego koziego sera z miodem i orzechami, kacza pierś z wiśniami, grillowane kotlety baranie z majonezem czosnkowym, pasta z oliwek, zasmażane kwiaty cukinii,faszerowane cukinie, omlet z serem i miętą, smażone zioła, placek kokosowy, płonące banany z rumem.

Przyznam, że każde wymienione prze mnie danie stanowi nie lada wyzwanie do jego wykonania.

Podróż śladami Paryż i Ile – de – France , północ Francji oraz Szampania, Normandia, Bretania, Dolina Loary, Korsyka, Prowansja, Alpy to regiony warte poznania.

Sarah Woodward w przejrzysty i zrozumiały sposób zaprezentowała Francję, jej regiony, przepisy kulinarne oraz historię związaną z podróżami i daniami np. szynka Bayonne.

Twarda oprawa, zdjęcia dań oraz regionów Francji w wykonaniu Richarda Junga, s.208, Wydawnictwo Publicat, Poznań,2013.

Polecam serdecznie zasmakowanie kuchni francuskiej po zapoznaniu się z książką autorstwa Sarah Woodward.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Kuchnia francuska autorstwa Sarah Woodward to książka pełna ciekawych odkryć i tajemnic pod względem kulinarnym i podróżniczym.

Książka składa się z 19 rozdziałów.

Ujmująco jest tutaj przedstawiona historia francuskich miejsc nieznanym nam Czytelnikom, którzy z z każdą zapoznaną stroną książki nabieramy ochoty i chęci ich zobaczenia.

Wstęp został napisany przez Raymonda Blanca, który przedstawił i ocenił twórczość autorki pozytywnie oraz przekonał do podróżowania w głąb poznawania kuchni i smaków kuchni francuskiej.

Autorka stara się zachęcić Czytelnika z kuchnią francuską, jej regionami oraz jakie ma znaczenie oraz tradycje odnośnie przygotowując klasyczną potrawę.

Wiele dań w kuchni francuskiej może stanowić pozytywne zaskoczenie, gdyż na ogół są trudne do wykonania ze względu nazwę danej potrawy, a w praktyce okazuje się łatwe do przyrządzenia.

Dania na,które zwróciłam w książce szczególną uwagę to: zupa grzybowa potage aux champions, prawdziwki z czosnkiem i natką pietruszki, gruszki w czerwonym winie, szynka z Bayonne z jakami i paprykami, mięso duszone z warzywami, sałatka z białych brzoskwiń i pomidorów, sałatka z gorącego koziego sera z miodem i orzechami, kacza pierś z wiśniami, grillowane kotlety baranie z majonezem czosnkowym, pasta z oliwek, zasmażane kwiaty cukinii,faszerowane cukinie, omlet z serem i miętą, smażone zioła, placek kokosowy, płonące banany z rumem.

Przyznam, że każde wymienione prze mnie danie stanowi nie lada wyzwanie do jego wykonania.

Podróż śladami Paryż i Ile – de – France , północ Francji oraz Szampania, Normandia, Bretania, Dolina Loary, Korsyka, Prowansja, Alpy to regiony warte poznania.

Sarah Woodward w przejrzysty i zrozumiały sposób zaprezentowała Francję, jej regiony, przepisy kulinarne oraz historię związaną z podróżami i daniami np. szynka Bayonne.

Twarda oprawa, zdjęcia dań oraz regionów Francji w wykonaniu Richarda Junga, s.208, Wydawnictwo Publicat, Poznań,2013.

Polecam serdecznie zasmakowanie kuchni francuskiej po zapoznaniu się z książką autorstwa Sarah Woodward.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj