Kuchnia francuska
Autor:
Woodward Sarah
Wydawca:
Publicat
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788324595457
EAN:
9788324595457
oprawa:
Twarda
format:
22.8x26.4cm
język:
polski
liczba stron:
208
rok wydania:
2013
(3) Sprawdź recenzje
49,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Opis produktu
To kuchnia o zasłużonej międzynarodowej reputacji. Jednak oprócz dań znajdujących się w menu wielogwiazdkowych restauracji istnieje bogaty repertuar regionalnych potraw, które wykorzystują miejscowe, sezonowe składniki.
Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Kuchnia francuska autorstwa Sarah Woodward to książka pełna ciekawych odkryć i tajemnic pod względem kulinarnym i podróżniczym.
Książka składa się z 19 rozdziałów. Ujmująco jest tutaj przedstawiona historia francuskich miejsc nieznanym nam Czytelnikom, którzy z z każdą zapoznaną stroną książki nabieramy ochoty i chęci ich zobaczenia. Wstęp został napisany przez Raymonda Blanca, który przedstawił i ocenił twórczość autorki pozytywnie oraz przekonał do podróżowania w głąb poznawania kuchni i smaków kuchni francuskiej. Autorka stara się zachęcić Czytelnika z kuchnią francuską, jej regionami oraz jakie ma znaczenie oraz tradycje odnośnie przygotowując klasyczną potrawę. Wiele dań w kuchni francuskiej może stanowić pozytywne zaskoczenie, gdyż na ogół są trudne do wykonania ze względu nazwę danej potrawy, a w praktyce okazuje się łatwe do przyrządzenia. Dania na,które zwróciłam w książce szczególną uwagę to: zupa grzybowa potage aux champions, prawdziwki z czosnkiem i natką pietruszki, gruszki w czerwonym winie, szynka z Bayonne z jakami i paprykami, mięso duszone z warzywami, sałatka z białych brzoskwiń i pomidorów, sałatka z gorącego koziego sera z miodem i orzechami, kacza pierś z wiśniami, grillowane kotlety baranie z majonezem czosnkowym, pasta z oliwek, zasmażane kwiaty cukinii,faszerowane cukinie, omlet z serem i miętą, smażone zioła, placek kokosowy, płonące banany z rumem. Przyznam, że każde wymienione prze mnie danie stanowi nie lada wyzwanie do jego wykonania. Podróż śladami Paryż i Ile – de – France , północ Francji oraz Szampania, Normandia, Bretania, Dolina Loary, Korsyka, Prowansja, Alpy to regiony warte poznania. Sarah Woodward w przejrzysty i zrozumiały sposób zaprezentowała Francję, jej regiony, przepisy kulinarne oraz historię związaną z podróżami i daniami np. szynka Bayonne. Twarda oprawa, zdjęcia dań oraz regionów Francji w wykonaniu Richarda Junga, s.208, Wydawnictwo Publicat, Poznań,2013. Polecam serdecznie zasmakowanie kuchni francuskiej po zapoznaniu się z książką autorstwa Sarah Woodward. ✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Kuchnia francuska autorstwa Sarah Woodward to książka pełna ciekawych odkryć i tajemnic pod względem kulinarnym i podróżniczym.
Książka składa się z 19 rozdziałów. Ujmująco jest tutaj przedstawiona historia francuskich miejsc nieznanym nam Czytelnikom, którzy z z każdą zapoznaną stroną książki nabieramy ochoty i chęci ich zobaczenia. Wstęp został napisany przez Raymonda Blanca, który przedstawił i ocenił twórczość autorki pozytywnie oraz przekonał do podróżowania w głąb poznawania kuchni i smaków kuchni francuskiej. Autorka stara się zachęcić Czytelnika z kuchnią francuską, jej regionami oraz jakie ma znaczenie oraz tradycje odnośnie przygotowując klasyczną potrawę. Wiele dań w kuchni francuskiej może stanowić pozytywne zaskoczenie, gdyż na ogół są trudne do wykonania ze względu nazwę danej potrawy, a w praktyce okazuje się łatwe do przyrządzenia. Dania na,które zwróciłam w książce szczególną uwagę to: zupa grzybowa potage aux champions, prawdziwki z czosnkiem i natką pietruszki, gruszki w czerwonym winie, szynka z Bayonne z jakami i paprykami, mięso duszone z warzywami, sałatka z białych brzoskwiń i pomidorów, sałatka z gorącego koziego sera z miodem i orzechami, kacza pierś z wiśniami, grillowane kotlety baranie z majonezem czosnkowym, pasta z oliwek, zasmażane kwiaty cukinii,faszerowane cukinie, omlet z serem i miętą, smażone zioła, placek kokosowy, płonące banany z rumem. Przyznam, że każde wymienione prze mnie danie stanowi nie lada wyzwanie do jego wykonania. Podróż śladami Paryż i Ile – de – France , północ Francji oraz Szampania, Normandia, Bretania, Dolina Loary, Korsyka, Prowansja, Alpy to regiony warte poznania. Sarah Woodward w przejrzysty i zrozumiały sposób zaprezentowała Francję, jej regiony, przepisy kulinarne oraz historię związaną z podróżami i daniami np. szynka Bayonne. Twarda oprawa, zdjęcia dań oraz regionów Francji w wykonaniu Richarda Junga, s.208, Wydawnictwo Publicat, Poznań,2013. Polecam serdecznie zasmakowanie kuchni francuskiej po zapoznaniu się z książką autorstwa Sarah Woodward. ✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Kuchnia francuska autorstwa Sarah Woodward to książka pełna ciekawych odkryć i tajemnic pod względem kulinarnym i podróżniczym.
Książka składa się z 19 rozdziałów. Ujmująco jest tutaj przedstawiona historia francuskich miejsc nieznanym nam Czytelnikom, którzy z z każdą zapoznaną stroną książki nabieramy ochoty i chęci ich zobaczenia. Wstęp został napisany przez Raymonda Blanca, który przedstawił i ocenił twórczość autorki pozytywnie oraz przekonał do podróżowania w głąb poznawania kuchni i smaków kuchni francuskiej. Autorka stara się zachęcić Czytelnika z kuchnią francuską, jej regionami oraz jakie ma znaczenie oraz tradycje odnośnie przygotowując klasyczną potrawę. Wiele dań w kuchni francuskiej może stanowić pozytywne zaskoczenie, gdyż na ogół są trudne do wykonania ze względu nazwę danej potrawy, a w praktyce okazuje się łatwe do przyrządzenia. Dania na,które zwróciłam w książce szczególną uwagę to: zupa grzybowa potage aux champions, prawdziwki z czosnkiem i natką pietruszki, gruszki w czerwonym winie, szynka z Bayonne z jakami i paprykami, mięso duszone z warzywami, sałatka z białych brzoskwiń i pomidorów, sałatka z gorącego koziego sera z miodem i orzechami, kacza pierś z wiśniami, grillowane kotlety baranie z majonezem czosnkowym, pasta z oliwek, zasmażane kwiaty cukinii,faszerowane cukinie, omlet z serem i miętą, smażone zioła, placek kokosowy, płonące banany z rumem. Przyznam, że każde wymienione prze mnie danie stanowi nie lada wyzwanie do jego wykonania. Podróż śladami Paryż i Ile – de – France , północ Francji oraz Szampania, Normandia, Bretania, Dolina Loary, Korsyka, Prowansja, Alpy to regiony warte poznania. Sarah Woodward w przejrzysty i zrozumiały sposób zaprezentowała Francję, jej regiony, przepisy kulinarne oraz historię związaną z podróżami i daniami np. szynka Bayonne. Twarda oprawa, zdjęcia dań oraz regionów Francji w wykonaniu Richarda Junga, s.208, Wydawnictwo Publicat, Poznań,2013. Polecam serdecznie zasmakowanie kuchni francuskiej po zapoznaniu się z książką autorstwa Sarah Woodward. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|