Kuchnia polska dla początkujących
Autor:
Romana Chojnacka
Jolanta Przytuła
Wydawca:
Publicat
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788324519705
EAN:
9788324519705
oprawa:
Twarda
format:
17.0x25.0cm
język:
polski
Seria:
PEŁNIA SMAKÓW
liczba stron:
320
rok wydania:
2013
(1) Sprawdź recenzje
35% rabatu
26,11 zł
Cena detaliczna:
39,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,11 zł
Opis produktu
Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto:- informacje o produktach i ich wartości odżywczej- zasady racjonalnego żywienia- zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny- techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw- skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.
Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Praktyczne porady dla młodych osób, które chcą nauczyć się gotować, by następnie poczuć się w kuchni jak we własnym restauracyjnym domowym królestwie polskiej kuchni odnajdziemy w tej oto książce autorstwa Ewy Aszkiewicz,Romany Chojnackiej, Aleksandry Swulińskiej -Katulskaiej, Jolanty Przytuły.
Polska kuchnia jest smaczna, ale wymaga momentami ułożenia odpowiedniego menu w każdym dniu, poznaniu sposobów przyrządzania i podawania tychże dań kulinarnych. Książka ta składa się z 7 rozdziałów w następującej treści: 1. Przystawki, przekąski i sosy. 2. Zupy i dania z jednego garnka. 3. Mięso, podroby, dziczyzna, drób i ryby. 4. Potrawy z mąki, kaszy, jajek, mleka i sera. 5. Potrawy z warzyw, owoców i grzybów. 6. Ciasta i ciasteczka i desery. 7. Przetwory. Każdy z rozdziałów zawiera dokładny opis potraw co stanowi tutaj pozytywny kunszt przedsmaku danej potrawy. Możemy dodatkowo zapoznać się z historiami dotyczącymi powstawania danej przekąski związanymi z kanapkami. Dla ułatwienia każde danie jest wykonywane etapami oraz zostało bardzo dokładnie udokumentowane poprzez fotografię. Przepisy na które zwróciłam szczególną uwagę to: marynaty, przeciery warzywne , musy, kompoty, desery, torciki bez pieczenia, bezy. Tekst składników na przepisy zamieszczony na łamach książki jest napisany małą czcionką co utrudnia odczytanie. Dodatkowy element stanowi to przepisy są łatwe do wykonania. Idealna książka dla początkujących kucharzy oraz amatorów kuchni lubiących tworzyć nowe dzieła kulinarne polskie, które posiadają od lat swoje tradycje. Twarda oprawa, zawiera piękne fotografie potraw, spis ilustracji, 320 stron, wydana została przez Wydawnictwo Publicat, Poznań 2013. Zapraszam do zapoznania się z tą książką, która będzie służyła każdemu z nas by zgłębić wiedzę na temat smaków polskiej kuchni. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|