Pasztet we współczesnej kuchni
Wydawca:
Olimp Media
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788377071182
EAN:
9788377071182
oprawa:
Twarda
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
Seria:
POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
liczba stron:
112
rok wydania:
2012
(0) Sprawdź recenzje
29,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Opis produktu
Pasztety, pochodzące z Francji, trafiły do kuchni polskiej w XVII wieku. Niegdyś należały do wyrafinowanych dań, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze, zwani pasztetnikami.
W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne – idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni – przygotuje je bez trudu każda gospodyni.
Polecamy nie tylko wyroby mięsne – np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby – ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów – np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|