Karmiąc zło
Karmiąc zło
Wydawca: Pi
wysyłka: niedostępny
Zbrodnia w środowisku najwyższej klasy restauratorów pozwala warszawskim policjantom przekonać się, jak wygląda kulinarny wielki świat “od kuchni”. Skrzętnie skrywane tajemnice receptur, wielkie namiętności podlane sosem zazdrości i zawiści - oto prosta droga do nagłej śmierci wybitnego kucharza.
23% rabatu
7,75
10,00 zł
niedostępny
Mogliby w końcu kogoś zabić
Piękna dziewczyna i próba wyłudzenia pieniędzy, zaskakujący łańcuch zdarzeń, który naprowadza zakochaną pisarkę na trop zbrodni, osaczona żona i jej dwie córeczki, maltretowane dziecko w pułapce miłości, mąż, żona, jej kochanek i sąsiadka, brutalna zbrodnia w szkolnej bibliotece, makabryczny pochówek kobiety bez dłoni, hitchcockowska impresja w czterech ścianach, tajemnica zabójstwa Narutowicza i znudzeni policjanci z małego miasteczka. Wiele ponurych zbrodni, różni sprawcy, różne motywy...Mogliby w końcu kogoś zabić to pasjonujący tom opowiadań o zbrodni znanych polskich autorów, ukazujący różnorodność i bogactwo tematyki kryminalnej i stylów pisarskich. Wszyscy wielbiciele kryminałów znajdą tu dla siebie pożywną strawę.Autorzy: Adrianna Ewa Stawska, Piotr Rowicki, Katarzyna Gacek, Agnieszka Szczepańska, Jacek Skowroński, Katarzyna Rogińska, Piotr Schmandt, Ewa Ostrowska, Artur Górski, Łukasz Śmigiel
32% rabatu
21,35
31,40 zł
niedostępny
Atlas kanapek świata
Atlas kanapek świata
Wydawca: G+J RBA
wysyłka: niedostępny
,,Trudno sobie wyobrazić świat pozbawiony kanapek.Gdyby ich nie było, na pewno byśmy je wymyślili.Kanapki towarzyszą ludziom od zarania dziejów. Bez względu na szerokość geograficzną, kanapka na zakładkę (wrap), dwie kromki chleba z kotletem karkowym (sandwich) czy pajda z masłem i pomidorem - sycą, pocieszają, krzepią. Obecne w tornistrach uczniów, kieszeniach robotników i teczkach urzędników. Podbiły oba bieguny, zdobyły najwyższe szczyty i dotarły nawet na orbitę okołoziemską. Paćkają wyciekającym dżemem, plamią masłem, tytłają majonezem, a my i tak za nimi przepadamy, gotowi zlizywać z elementarza resztki maślano-wiśniowych delicji."" Adrianna Ewa Stawska i Paweł Loroch stworzyli niezwykłą książkę kulinarną, pełną barwnych, ciekawych i smacznych kanapek ze wszystkich stron świata. Z ich niezliczonej ilości starannie wybrali i podzielili na grupy te, które przez lata ugruntowały swoją pozycję w kulturze danego regionu. Czytelnik dowie się skąd pochodzi każda kanapka i jak ją przyrządzić, prócz tego znajdzie w książce mnóstwo smakowitych ciekawostek, historycznych informacji i apetycznych zdjęć autorstwa Pawła Lorocha.
35% rabatu
32,67
49,90 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka