Okładka książki Tradycje polskiego stołu

Tradycje polskiego stołu

Wydawca: Muza
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-7495-901-8
EAN: 9788374959018
oprawa: Twarda
format: 20x20 cm
język: polski
liczba stron: 360
rok wydania: 2012
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
41% rabatu
35,12 zł
Cena detaliczna: 
59,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,06

Opis produktu

Kolejna książka z seriiOcalić od zapomnienia"" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni. Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie są fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiście dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta. Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy. Książka może być wręcz poradnikiem dla każdej gospodyni, dla której istotna jest tradycja. Obecnie przywoływane z przeszłości technologie, tradycyjne produkty, przepisy i potrawy to prawdziwe skarby, które staja się chlubą dobrej ambitnej kuchni domowej, oryginalnej restauracji, a nawet wizytówka regionu. Książka, jak wszystkie pozostałe z tej serii, jest bardzo bogato ilustrowana.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj