Okładka książki Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej

Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej

wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788309010678
EAN: 9788309010678
oprawa: Miękka
format: 16.5x23.5cm
język: polski
liczba stron: 260
rok wydania: 2011
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
25% rabatu
42,21 zł
Cena detaliczna: 
56,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,21

Opis produktu

W optymalizacji produkcji zwierzęcej, oprócz wykorzystania zdobyczy współczesnej genetyki, technologii produkcji, w tym i żywienia, stosuje się powszechnie rożnego rodzaju związki organiczne i nieorganiczne, mikroorganizmy i ich metabolity, pozyskiwane bądź to na drodze syntezy chemicznej, bądź wskutek wykorzystania często dość skomplikowanych procesów biotechnologicznych. Do tej grupy składników należy więc zaliczyć związki i preparaty, których zastosowanie w chowie i hodowli zwierząt zwiększa produkcyjność, zdrowotność, umożliwia przedłużenie albo poprawę użyteczności pokarmowej pasz, szczególnie pod względem wyglądu, zapachu, smaku, konsystencji i trwałości, stosowanych metod technologicznych, a także przeznaczenia żywieniowo-fizjologicznego lub dietetycznego. W tej publikacji przedstawiono bogactwo związków chemicznych i preparatów biotechnologicznych, które rozważnie i umiejętnie stosowane, mogą być bardzo przydatne w efektywnej produkcji zwierzęcej, zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności. Poruszono także zagadnienia dotyczące konserwacji pasz, modyfikacji genetycznej roślin i pasz oraz wykorzystania nanotechnologii w produkcji zwierzęcej.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj