Hryszko RafałŚredniowieczne słodycze katalońskie w źródłach i literaturze
Autor:
Hryszko Rafał
Sasor Rozalia
Wydawca:
Historia Iagellonica
wysyłka: niedostępny
Średniowieczne słodycze katalońskie w źródłach i literaturze (z wyborem tekstów z XIV i XV wieku) W niniejszej pracy zgromadzono teksty będące fragmentami średniowiecznych katalońskich zabytków kultury pisanej. Ich wspólnym mianownikiem są
19% rabatu
20,16 zł
25,00 zł
niedostępny
U schyłku wieków średnich daje się zauważyć istotna zmiana w podejściu do spożywania konfitur, owoców kandyzowanych, nugatów i wszelkiego rodzaju draży, uznawanych dotąd za produkty aptekarskie. Zdaniem włoskiego lekarza Maino de Maineri, ż
19% rabatu
32,26 zł
40,00 zł
niedostępny
Basen Morza Czarnego od 2 poł. XIII w. stał się obszarem intensywnej działalności handlowej Genueńczyków, prowadzonej w oparciu o sieć faktorii. Przebywający w nich kupcy angażowali swój kapitał zarówno w wymianę lewantyńską, jak i handel r
19% rabatu
20,16 zł
25,00 zł
niedostępny
Llibre de Sent Soví (pol. Księga Sent Soví) to najstarsza znana katalońska księga kucharska, a zarazem jedna z najwcześniejszych kompilacji przepisów powstałych w kręgu cywilizacji chrześcijaństwa zachodniego u schyłku średniowiecza. Zbiór
19% rabatu
16,94 zł
21,00 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|