Inżynieria biochemiczna
Autor:
Ledakowicz Stanisław
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788393491391
EAN:
9788393491391
oprawa:
Miękka
format:
16.5x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
470
rok wydania:
2014
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
37,95 zł
Cena detaliczna:
69,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,95 zł
Opis produktuKsiążka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoustrojów i proliferacji komórek zwierzęcych. W publikacji omówiono wykorzystanie osiągnięć biochemii i biologii molekularnej w modelowaniu bioreaktorów i biosystemów. Treść podzielono na trzy części, w których poszczególne zagadnienia przedstawiono kolejno na trzech poziomach ujęcia tematu: molekularnym, mikroskopowym i makroskopowym. W pierwszej części (poziom molekularny) podano podstawy biochemii i biologii molekularnej, m.in. wiadomości o enzymach komórki, reakcjach metabolicznych w niej zachodzących, inżynierii genetycznej z elementami genomiki i proteomiki, a także inżynierii metabolicznej. W drugiej części (poziom mikroskopowy) opisano zagadnienia mikrobiologii różnych drobnoustrojów oraz modelowanie ich biosystemów. W trzeciej części (poziom makroskopowy) przedstawiono wpływ środowiska na przebieg hodowli komórek roślinnych i zwierzęcych w bioreaktorach lub naturalnych bioukładach, a także zasady modelowania i projektowania bioreaktorów. Wydawnictwo WNT poleca tę książkę studentom wydziałów: chemii, inżynierii chemicznej i procesowej, biotechnologii uczelni technicznych, rolniczych oraz uniwersytetów, a także pracownikom naukowym tych wydziałów, inżynierom zatrudnionym w przemyśle chemicznym, spożywczym i biotechnologicznym. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|