Laktoferyna - niezwykłe białko
Autor:
Artym Jolanta
Wydawca:
Borgis
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788362993192
EAN:
9788362993192
oprawa:
Miękka
format:
15.0x21.0cm
język:
polski
liczba stron:
258
rok wydania:
2016
(0) Sprawdź recenzje
38% rabatu
18,65 zł
Cena detaliczna:
30,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,59 zł
Opis produktu
"Laktoferyna – niezwykłe białko" jest rozprawą prezentującą aktualny stan wiedzy, dotyczący tego wciąż nie do końca poznanego białka. Historia laktoferyny sięga ponad 70 lat, kiedy to została odkryta w mleku krowim i ludzkim, wzbudzając zainteresowanie wielu uczonych. Badaniem różnych aspektów aktywności laktoferyny zajmują się obecnie naukowcy na całym świecie. Również w Polsce rośnie zainteresowanie tym białkiem.
Do tej pory przeprowadzono wiele badań, w tym prób klinicznych, potwierdzających jego skuteczność w profilaktyce i leczeniu wielu chorób. Zarówno bydlęca, jak i ludzka laktoferyna mogą być pozyskiwane na skalę przemysłową, co umożliwia ich zastosowanie jako dodatków do żywności i suplementów diety. Prawdopodobnie również niebawem wejdą na rynek leki, zawierające to cenne białko, przeznaczone do leczenia, m.in. zakażeń, sepsy, alergii, osteoporozy czy raka.
Najważniejszą rolą białka jest obrona organizmu przed różnymi zarazkami i nowotworami, ochrona jelit, pomoc w przyswajaniu żelaza oraz regulacja metabolizmu kości. Nieoceniona jest rola, jaką białko dostarczane z mlekiem matki odgrywa w najwcześniejszym okresie naszego życia.
Autorką tej interesującej monografii jest dr Jolanta Artym z Zakładu Terapii Doświadczalnej Instytutu Immunologii i Terapii Doświadczalnej Polskiej Akademii Nauk we Wrocławiu.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|