![]() Przeciwutleniacze w żywności
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788320432770
EAN:
9788320432770
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne
format:
16.3x23.8cm
język:
polski
liczba stron:
587
rok wydania:
2007
(0) Sprawdź recenzje
26% rabatu
52,86 zł
Cena detaliczna:
71,40 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,86 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
flndrzej Dobosz. Urodził się w Warszawie, przed wojną.
Niezaprzeczalnym osiągnięciem nauki jest uznanie sposobu żywienia za jeden z najważniejszych czynników decydujących o stanie zdrowia, występowaniu określonych chorób, a także umożliwiających zapobieganie wielu schorzeniom poprzez jego modyfikację. W książce Przeciwutleniacze w żywności. Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne w sposób interesujący i komunikatywny autorzy opisali skomplikowane zagadnienia związane z występowaniem i przemianami związków o właściwościach przeciwutleniających w złożonym „łańcuchu żywieniowym". Przedstawili problematykę dotyczącą aktywnych reaktywnych form tlenu i stresu oksydacyjnego jako przyczyny chorób, występowania w żywności naturalnych przeciwutleniaczy, ich stabilności w procesie produkcji i przechowywania żywności, wchłaniania w przewodzie pokarmowym, a ponadto ochronnego działania przeciwutleniaczy przed inicjacją i rozwojem chorób nowotworowych i chorób układu krążenia. Zasygnalizowali także związki między żywieniem a ekspresją genów i tym samym regulacją metabolizmu na poziomie molekularnym.
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|