Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Autor:
Ciborowska Helena
Rudnicka Anna
Wydawca:
PZWL
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788320048674
EAN:
9788320048674
oprawa:
Miękka
format:
16.5x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
658
rok wydania:
2021
(0) Sprawdź recenzje
17% rabatu
124,33 zł
Cena detaliczna:
149,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 124,33 zł
Opis produktu
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: o omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych o aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami o omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|