nowość
Hashimoto na widelcu
Hashimoto na widelcu
Wydawca: Feeria
wysyłka: 48h
Wiesz już, że jesteś „motylkiem” – zdiagnozowano u ciebie chorobę Hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, które powinnaś wprowadzić? Masz problem z utrzymaniem prawidłowej wagi? Jeśli na którekolwiek z tych trzech pytań odpowiedziałaś „tak”, ten poradnik jest właśnie dla ciebie. Znana i lubiana dietetyczka-hedonistka, Magdalena Makarowska, która pomogła już tysiącom pacjentów, tym razem bierze na warsztat chorobę Hashimoto. Dzięki jej książce zrozumiesz swoje schorzenie, nauczysz się samodzielnie dokonywać właściwych wyborów dietetycznych oraz prowadzić odpowiedni styl życia i przekonasz się, że nie jest to szczególnie trudne ani nie wymaga wielu poświęceń. Podczas lektury dowiesz się także ważnych rzeczy na temat insulinooporności i jelita wrażliwego, które często współwystępują z chorobą Hashimoto. Dodatkowym wsparciem dla czytelników jest część napisana przez psycholożkę, która na co dzień pracuje z „motylkami”.      Ponad 300 przepisów, także w wersji wege Jadłospisy dzienne na 2 miesiące Porady psychologa wspomagające osoby chore na Hashimoto     Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
40% rabatu
25,70
42,90 zł
Dodaj
do koszyka
Insulinooporność w polskiej kuchni. Dla całej rodziny, z niskim IG
Lubisz tradycyjne, domowe jedzenie, ale wiesz, że znajduje się ono na czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi potrawami, choć w duchu marzysz już tylko o tym, żeby wrócić do dotychczasowej diety? A może przygotowujesz kilka posiłków, bo domownicy kręcą nosem na to, co ląduje na ich talerzu, i domagają się kotleta czy gołąbka?  Koniec z gotowaniem dla każdego innego obiadu! Czas na zdrową alternatywę dla dotychczasowych posiłków, która pomoże wrócić do zdrowia całej twojej rodzinie.  Żyjemy w czasach nadmiaru, w czasach, w których więcej osób umiera z powodu zbyt dużej ilości jedzenia niż jego braku, a na choroby cywilizacyjne takie jak otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe i autoimmunologiczne zapadają coraz młodsi ludzie. Nawet dzieci! Insulinooporność stała się plagą XXI wieku. Dotyczyć może każdego, bez względu na wiek, płeć, masę ciała i miejsce zamieszkania. Dotyka zarówno młode i aktywne osoby, jak i starsze. W tej książce pokazujemy, dlaczego warto wykonać szczegółową diagnostykę w kierunku insulinooporności, a także udowadniamy, że diagnoza to nie wyrok! Wręcz przeciwnie, to bodziec do nowego, zdrowego życia. Kuchnia polska w insulinooporności nie musi być nudna i monotonna, a tym bardziej restrykcyjna i głodówkowa. Możesz jeść wiele smacznych, sycących potraw, nawiązujących do tradycyjnej kuchni polskiej.
36% rabatu
25,50
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Zdrowa od nowa. Rak piersi-dieta, leczenie, życie
Pierwsza w Polsce książka o raku piersi, która łączy trzy perspektywy: historię pacjentki, doświadczenia lekarki specjalizującej się w onkologii klinicznej oraz fachową wiedzę dietetyczki.  Dzięki ich współpracy w książce znalazły się:     •             dieta pomocna nie tylko w trakcie leczenia, lecz także po jego zakończeniu, a dodatkowo wiele wspomagających organizm przepisów,  •             rzetelna wiedza medyczna o procesie chorobowym i terapiach onkologicznych oraz reakcjach organizmu, z którą łatwiej przejść przez kolejne etapy leczenia,  •             praktyczne porady onkopacjentki i jej indywidualna historia walki z rakiem.     "Ta książka powstała także dla ciebie. Może jesteś na początku swojej wędrówki ku zdrowiu, może w połowie, a może kończysz leczenie. Może to tobie potrzeba wsparcia, a może to ty chcesz pomóc komuś bliskiemu – babci, mamie, córce… wesprzeć je w przechodzeniu przez trudny proces leczenia, poprawić ich samopoczucie i kondycję organizmu, podpowiedzieć pomysły na zdrowe potrawy. Mam nadzieję, że nasz poradnik ci w tym wszystkim pomoże. Pamiętaj, z rakiem trzeba walczyć, można wygrać tę walkę i cieszyć się życiem!"  Iwona Xiężopolska-Krzyżańska     "Rak to skomplikowana i wieloaspektowa choroba, zatem wyleczenie go wymaga wielokierunkowego podejścia. (...) Ale dziś bardzo dużo już o niej wiemy i ważne jest, aby chociaż część tej wiedzy miały także pacjentki, bo to pozwala na wspólną świadomą walkę o odzyskanie zdrowia. Przekazanie ci podstaw wiedzy o raku piersi jest moim zadaniem. Ponieważ w trakcie choroby zetkniesz się zapewne z różnymi informacjami, ważne jest, abyś miała solidną bazę. Dzięki temu skrótowe terminy medyczne nie będą czymś enigmatycznym, a ty unikniesz zagubienia".  lek. Katarzyna Borkowska - Mękarska 
36% rabatu
25,50
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Jedz pysznie i nie bój się cholesterolu
Wielu ludziom wydaje się, że jeśli nie zaczynają dnia od jajecznicy na boczku, jeśli golonka rzadko gości na ich talerzu, a oni sami nie są superfanami słodyczy, to problem ich nie dotyczy. Nic bardziej błędnego! Zły cholesterol czai się nawet w niewinnych grzeszkach kulinarnych, które ku naszemu wielkiemu zdziwieniu znajdują odbicie w naszych wynikach badań. Cholesterol śmiało możemy nazwać wrogiem publicznym numer 1. Batalię o obniżenie jego poziomu podejmują od lat lekarze i eksperci od żywienia. A to z jednego powodu – jego nadmiar to jeden z głównych czynników powodujących choroby układu naczyniowego. Słowo "nadmiar" jest kluczowe w rozważaniach o tym, co powinniśmy jeść, gdyż sam cholesterol ma również swoje dobre oblicze. To ważny składnik błon komórkowych, niezbędny do wytwarzania witaminy D3, hormonów nadnerczy oraz płciowych. Odgrywa również istotną rolę w pracy mózgu. Jak zatem znaleźć złoty środek między tym co, smaczne a tym, co dobre dla naszego zdrowia? Jest na to sposób! Dieta złotego środka to jadłospis skomponowany od serca i dla serca. Według autorki najlepszym i najsmaczniejszym orężem w walce z miażdżycą, cukrzycą, otyłością i innymi chorobami metabolicznymi jest połączenie trzech typów diet: śródziemnomorskiej, niskowęglowodanowej oraz z niskim indeksem glikemicznym. Co ważne, jest to dieta łatwa, bo bez liczenia kalorii i na bazie dostępnych produktów. Choć właściwie to wcale nie jest dieta, tylko sposób na zdrowe, pełne przyjemności odżywianie na co dzień.
36% rabatu
24,22
37,90 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta w insulinooporności
Druga książka specjalistki w dziedzinie insulinooporności Dominiki Musiałowskiej napisana we współpracy ze znaną dietetyczką Magdaleną Makarowską. Vademecum, czyli w skrócie wszystko, co musisz wiedzieć na temat insulinooporności. Menu na 4 miesiące z ciekawymi, prostymi i pysznymi przepisami. Insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny, może dotyczyć każdego z nas, niezależnie od wieku, płci, miejsca zamieszkania czy wagi. Coraz częściej dotyka osób młodych i aktywnych oraz dzieci. Jest to jednak zjawisko, które budzi wiele wątpliwości nie tylko wśród pacjentów, lecz także wśród specjalistów. Co do jednego wszyscy są zgodni: zdrowy styl życia jest podstawą zarówno profilaktyki, jak i leczenia insulinooporności. Ogromne znaczenie w zmianie stylu życia na zdrowszy ma TO, CO JEMY. Brzmi groźnie? Nic bardziej mylnego. Dieta dla osób z insulinoopornością wcale nie musi być restrykcyjna, nudna i pełna wyrzeczeń. Zapraszamy na ekscytującą wyprawę do kuchni smacznej, prostej i zdrowej, w którą może się wybrać cała rodzina! Stosując się do zawartych tu wskazówek dietetycznych i dotyczących codziennej aktywności fizycznej, poczujesz przypływ energii i chęci do życia. W książce oprócz przepisów na cztery miesiące czeka na Ciebie również niespodzianka: VADEMECUM dla insulinoopornych, czyli zbiór odpowiedzi na pytania, które najczęściej zadają osoby zmagające się z tą chorobą.
36% rabatu
25,50
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Jedz pysznie z niskim indeksem glikemicznym
Poradnik skierowany jest do osób z nadwagą ale głównie dla tych, z problemem cukrzycowym. Znajdziecie w nim przepisy dla diabetyków, osób z insulinoopornością, cukrzycą i nadwagą. Nie myślcie sobie , że Wy nie powinniście takiej diety stosować bo nie chorujecie na nic i macie TYLKO nadwagę. Dieta z niskim indeksem jest dietą idealna dla każdego, zarówno w otyłości jak i jej profilaktyce. Co więcej możesz takie posiłki podawać całej rodzinie, będą na pewno zadowoleni :) Magdalena Makarowska od kilku lat w swoich poradnikach udowadnia czytelnikom oraz swoim podopiecznym, że zdrowe jedzenie nie musi być nudne i monotonne ale kolorowe, pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu. Zarówno insulinooporność , czyli stan o krok przed cukrzycą, jak i cukrzyca typu II wymagają zmian w diecie, która do tego problemu doprowadziła. Dieta oparta na niskim indeksie glikemicznym to najlepszy wybór dla osób z zaburzoną glikemią. Diagnozę insulinoopornosci lub cukrzycy zawsze musi przeprowadzić lekarz. Jednak są pewnie niepokojące sygnały których nie powinniście ignorować. Jeśli w porę wprowadzisz prawidłowe odżywianie stan insulinooporności może się wyciszyć a cukrzyca może w ogóle się nie rozwinąć.
36% rabatu
25,50
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Życie w stylu Vege
Życie w stylu Vege
Wydawca: Feeria
wysyłka: 24h
Życie w stylu vege, kontynuacja Vege na diecie, skupia się na specyficznych potrzebach wegan i wegetarian. Wykluczenie mięsa z jadłospisu wydaje się proste, ale żeby zapewnić sobie odpowiednią i zbilansowaną dietę, trzeba dobrze poznać możliwości świata roślin. Wiele dostępnych na rynku produktów dla wegetarian i wegan to żywność wysoko przetworzona, która nie powinna się znaleźć w niczyjej diecie. Magdalena Makarowska, znana dietetyczka hedonistka, w swoim niepowtarzalnym stylu przedstawia czytelnikom ważne dla zdrowia składniki i produkty, z których można skomponować pyszne i kolorowe dania bez obaw o sylwetkę i wyniki badań. Nie znajdziemy tu typowego dla niej kilkutygodniowego programu żywieniowego, za to otrzymujemy wyczerpujące kompendium wiedzy o zdrowym, bezmięsnym odżywianiu.
36% rabatu
25,50
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta bikini
Dieta bikini
Wydawca: Feeria
wysyłka: 24h
Szybkimi krokami nadchodzi lato - sezon na bikini! A my wciąż chodzimy w kożuszkach z tkanki tłuszczowej i postanawiamy sobie, że jeśli już wybierzemy się na plażę, to tylko w obszernej sukience albo worku na ziemniaki... Najwyższa pora, żeby to zmienić! W tym roku worki na ziemniaki nie są trendy:) Tylko co zrobić, by zrzucić luźne stroje i pięknie wyglądać w swoim ulubionym bikini? Odchudzanie nie musi być ostrym reżimem opartym na listku sałaty i plasterku jabłka. Można schudnąć, jedząc smacznie, kolorowo i do syta. Sama zobaczysz! Jeśli jesteś dziewczyną, która: * w ciągu pół roku zwiększyła swoja wagę o ok. 5-8 kg, * przytyła zimą i nie mieści się w swój zwykły rozmiar, * mierzy się z problemem nadwagi od dzieciństwa, * jest zabiegana i często je na mieście gotowe posiłki, przez co przybrała na wadze * ma nadwagę, nie umie gotować i nie ma na to czasu, * chciałaby odżywiać się zdrowo, ale nie wie (albo zimą zapomniała), jak się do tego zabrać? a także jeśli studiujesz i przytyłaś, bo twoje życie jest wieczną imprezą i jesz dużo śmieciowego jedzenia, albo jesteś mamą pulchnej nastolatki i chcesz jej pomóc, a przy okazji samej zrzucić parę zbędnych kilogramów, to ta książka jest właśnie dla ciebie!" Magdalena Makarowska
85% rabatu
3,74
24,90 zł
Dodaj
do koszyka
Szybki detoks
Szybki detoks
Wydawca: Feeria
wysyłka: 24h
Powitaj wiosnę na witalnej petardzie! „Szybki detoks” to pięciotygodniowy program rozbudzenia i doładowania energią organizmu po zimowym śnie, który zwykle zostawia nam w prezencie dodatkową warstewkę tłuszczu i parę niechcianych kilogramów. Te nie poddają się niestety wiosennym roztopom… Aby się ich skutecznie pozbyć, należy rozkręcić metabolizm, skupiając się na dwóch kluczowych kwestiach: • odciążeniu wątroby, • przyspieszeniu trawienia i przemiany materii. Przez detoks rozumiemy biologiczną odnowę, od nowa więc zaplanujmy nasz program żywieniowy, który pomoże nam powitać wiosnę na pełnej witalnej petardzie. Pomogą nam w tym wiosenne warzywa – produkty świeże, mało przetworzone i bogate w błonnik. Decydujące będzie wykluczenie z diety tych elementów, które są przyczyną kłopotów z trawieniem. Już po krótkim czasie nasze dobre bakterie jelitowe podziękują nam, wzmacniając naszą odporność, poprawiając samopoczucie, a nawet wygląd skóry! „W moich poradach żywieniowych dobre samopoczucie, lekkość trawienia oraz zdrowie układu pokarmowego zawsze były i są podstawą dobrze skomponowanej diety. Każdemu ze swoich podopiecznych układam plan żywieniowy, który «uleczy» trawienie, niwelując wzdęcia, zgagi i zaparcia, które świadczą o problemie z jelitami. Nie wyobrażam sobie diety, która tylko odchudza. Dieta ma usprawniać cały proces trawienny i polepszać ogólny stan zdrowia, czyli na przykład obniżać poziom cukru, złego cholesterolu, trójglicerydów i ciśnienia krwi, odciążać nerki i wątrobę, wspomagać metabolizm i usuwanie toksyn.” Magdalena Makarowska
36% rabatu
22,30
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta uzdrawiająca organizm
Żywność leczy! Ale może też truć! Nie ma ludzi, którzy mają TYLKO nadwagę. Nadmiernej tuszy zawsze towarzyszą schorzenia, które dodatkowo wyniszczają organizm. Jest to zespół metaboliczny, zaburzenia hormonalne, insulinooporność i cukrzyca, nietolerancje pokarmowe i choroby autoimmunologiczne, miażdżyca i schorzenia serca, zespół wielotorbielowatych jajników i trudności z zajściem w ciążę. Coraz częściej okazuje się, że kluczem do pozbycia się lub wyciszenia takich schorzeń jest zdrowa dieta, w której unika się nadmiaru cukru, złych tłuszczów, oczyszczonej mąki i pasteryzowanego mleka, a stawia na produkty świeże, nieprzetworzone – i przy tym pyszne! Książka zawiera plan żywienia na trzy miesiące, obejmujący: 1. Fazę redukcji wagi 2. Fazę powrotu do równowagi biologicznej 3. Fazę stabilizacji i wzmacniania odporności To nie jest kolejna dieta! Nie będziesz liczyć dni do końca jej trwania, głodzić się, przeliczać kalorii, sprawdzać wykresów. Jeśli chcesz rozpocząć swoją osobistą przemianę nie tylko po to, by schudnąć, bo to tylko efekt uboczny terapii ale dlatego, że chcesz coś rzeczywiście zmienić w swoim życiu, to jest to książka dla Ciebie. Wejdź na ścieżkę zdrowia i poczuj różnicę! To jest twój nowy sposób na życie!
36% rabatu
25,50
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Zupy odchudzające. Sezonowy detoks
Tak, właśnie zupom zawdzięczamy przyspieszenie metabolizmu, wzbogacenie naszego organizmu w cenne wartości odżywcze i oczyszczenie z toksyn! Pyszne zupy rozgrzeją jesienią i zimą, odciążą wątrobę i pozwolą odbudować właściwą florę jelitową, dzięki czemu doświadczymy uczucia wyjątkowej lekkości, a wzdęcia, zgaga, zaparcia oraz niestrawność czy bóle żołądka odejdą w niepamięć. A co najlepsze, na efekty zupowej diety nie trzeba czekać długo. Tylko miesiąc wystarczy, by poczuć się cudownie w nowej skórze. Przepisy są ułożone tak, by każdy tydzień diety, będącej ucztą dla podniebienia, spełnił jednocześnie ważną funkcję: I tydzień – detoks – usuwanie toksyn z organizmu II tydzień – spalanie – przyspieszanie metabolizmu III tydzień – oczyszczanie – usprawnienie perystaltyki jelit IV tydzień – odżywianie – zwiększenie bioprzyswajalności witamin i minerałów Książka zawiera proste przepisy na każdy dzień, listy zakupów, a także informacje o wartościach odżywczych stosowanych produktów. Pamiętaj: odpowiednia zupa to szybka, sycąca potrawa, dzięki której schudniesz i poczujesz się rześko. Kiedy inni będą narzekać na jesienny spadek formy, Ty będziesz emanować pięknem, gotowa przenosić góry!
36% rabatu
22,30
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
Zniszcz te kilogramy. Megaproste odchudzanie dla nastolatki
Spodnie znowu za ciasne? Prawie nie jesz, a wciąż nie schudłaś? Mama krzyczy, że się głodzisz, a koleżanki wciąż wyglądają lepiej niż Ty? Nie tędy droga! Zniszcz te kilogramy, ale nie niszcz siebie, bo to najcenniejsze, co masz ;-) Odchudzanie nie musi oznaczać głodu, połykania wacików, magicznych pigułek z internetu ani larw tasiemca. Dzięki tej książce zniszczysz kilogramy, nie niszcząc własnego zdrowia i dobrego nastroju. Będziesz najedzona, nauczysz się przygotowywać sobie samodzielnie posiłki (mama będzie z Ciebie dumna!), zrozumiesz, w jaki sposób dbać o zdrowie i urodę bez drastycznych wyrzeczeń, a efekt przerośnie Twoje oczekiwania! Dzięki smakowitym prostym przepisom oprócz wymarzonej wagi będziesz cieszyć się piękną skórą, twoje włosy odzyskają elastyczność, a oczy blask. Zamiast myśleć o tym, że jesteś głodna, zaczniesz myśleć, że jesteś piękna! Każda z nas jest. Tylko to pokaż!
36% rabatu
15,91
24,90 zł
Dodaj
do koszyka
Koktajle Klinika soku
Znajdziesz tu: • 100 koktajli na różne okazje • Dla małych i dużych, zdrowych i chorych, grubych i chudych • Owocowe i warzywne śniadania • Płynne przekąski i kolacje • Nietypowe zestawienia składników • Koktajle odchudzające i lecznicze Wszyscy wiemy, jak wiele wartościowych składników zawierają warzywa i owoce. Ich spożycie dostarcza organizmowi energii oraz cennych substancji odżywczych. Niektóre owoce i warzywa warto spożywać w konkretnych schorzeniach, innych należy się wystrzegać. Trzeba umiejętnie je połączyć, żeby stworzyć smaczny napój, ułatwiający osiągnięcie zdrowotnego efektu. Ważne też, żeby owoce i warzywa były świeże, dlatego najlepiej sporządzać koktajle samodzielnie w domu i pić zaraz po przygotowaniu. Wielu z nas nie ma jednak pewności, jakie składniki wybrać, by napój był smaczny i zdrowy. A kiedy potrzeba dietetycznego przewodnika, do akcji rusza Magdalena Makarowska, ekspert w dziedzinie żywienia. Autorka podpowiada, z jakich składników przygotować koktajle, które podniosą naszą odporność, staną się sojusznikiem w zmaganiach z naszymi schorzeniami, pomogą oczyścić organizm z toksyn, zregenerować po wysiłku fizycznym, odchudzić czy zadbać o urodę. Książka zawiera też koktajlowe smakołyki dla dzieci, napoje idealne dla przyszłych mam, kobiet dojrzałych czy prawdziwych facetów. Uwaga: robienie koktajli uzależnia :)
36% rabatu
22,30
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
Vege na diecie
Vege na diecie
Wydawca: Feeria
wysyłka: 24h
Vege na diecie – Magdalena Makarowska „Vege na diecie” to poradnik dietetyczny dla tych, którzy chcą wyeliminować mięso z diety lub schudnąć, będąc jednocześnie na bezmięsnej diecie. Magdalena Makarowska Magdalena Makarowska – dietetyczka-hedonistka. Uważa, że można być szczupłym i jeść smacznie. Doradza Polakom, jak jeść pysznie i chudnąc – kobietom ciężarnym, młodym matkom, kobietom dojrzałym oraz ich mężczyznom. Autorka książek „Jedz pysznie chudnij cudnie”, „Dojrzała i szczupła”, „Jedz pysznie razem z dzieckiem”. Vege na diecie Wiele osób zmienia swoją dietę na bezmięsną z powodów zdrowotnych lub światopoglądowym. Wielu jest jednak ciężko znaleźć właściwy sposób na zastąpienie pożywienia mięsnego. Spożywanie zbyt wielu produktów węglowodanowych (makaronów, kasz) i roślin strączkowych prowadzi do zaburzeń metabolizmu. W efekcie wykluczenie z diety tłuszczu zwierzęcego nie przynosi upragnionego rezultatu i może poskutkować nawet zwiększeniem masy ciała! Dlatego Magdalena Makarowska proponuje czytelnikom dietę, która w sposób łagodny pomoże wykluczyć mięso z jadłospisu, a jednocześnie nie przytyć. Makarowska proponuje dietę, która początkowo składa się z ryb i owoców morza oraz produktów nabiałowych i jajek. Stopniowe ich wykluczanie pomoże bez głodu przejść na dietę roślinną. Magdalena Makarowska przygotowała także wegańskie wersje klasycznych przepisów. Fragment książki Aby zrzucić zbędne kilogramy, musimy ograniczyć kalorie, a największą dawkę kalorii w diecie wegetariańskiej dają nasiona roślin strączkowych, dlatego też dieta redukcyjna będzie ograniczała nasiona przy jednoczesnym zachowaniu odpowiedniej ilości białka. Po zrzuceniu zbędnych kilogramów wrócimy do wymienionej ilości nasion roślin strączkowych przy mniejszej, wynikającej ze zmniejszenia żołądka i apetytu, kaloryczności posiłków. Szczegóły poznacie w miesięcznym planie dietetycznym, zaprezentowanym w dalszej części. Założeniem tego poradnika jest zaoferowanie porad trzem grupom Czytelników: 1. Jaroszom – osobom, które chcą zrezygnować z mięsa, ale (przynajmniej początkowo) dopuszczają w diecie ryby, owoce morza, nabiał i jajka. 2. Wegetarianom – wykluczającym z diety mięso, ryby i owoce morza (lakto-owo-wegetarianie). 3. Weganom – eliminującym też nabiał, jajka i wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego (np. miód czy masło). Przepisy będą tak skomponowane, by każda z tych osób mogła dostosować je do swoich upodobań. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Poradnik skupia się zarówno na zrzuceniu zbędnych kilogramów, jak i na omówieniu zasad prawidłowego odżywiania po diecie odchudzającej, tak aby nie przytyć i ustrzec się efektu jo-jo.
36% rabatu
25,50
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Jedz pysznie bez pszenicy
Jedz pysznie bez pszenicy - Magdalena Makarowska Dzięki popularnej dietetyczce nauczysz się jeść bezglutenowo i smacznie. Książkę wydała Feeria. Magdalena Makarowska Doradza Polakom jak schudnąć, nie katując się przy tym potrawami bez smaku. Na jej diety składają się pyszne i zdrowe dania. Jest autorką książek dotyczących odchudzania: Jedz pysznie chudnij cudnie, Jedz pysznie razem z dzieckiem, Schudnij pysznie jesienią i zimą. Smacznie i bezglutenowo Gluten, czyli mieszanka białek zbożowych, jest obecny w produktach zawierających białą mąkę pszenną. Obecnie jest ona dodawana do wielu produktów spożywczych jako zagęstnik, niełatwo jest więc uniknąć glutenu w swojej diecie. Przetworzona mąka pszenna powoduje problemy z układem pokarmowym, a zawarty w niej gluten uzależnia. Dlatego dietę bezglutenową powinny stosować nie tylko osoby uczulone na gluten, ale też te, które nie chcą odczuwać dolegliwości ze strony układu trawiennego. Dieta nie tylko dla alergika Magdalena Makarowska ma świadomość, że w obecnym świecie nie jest prosto uniknąć glutenu, dlatego stworzyła listę produktów, które z powodzeniem zastąpią przetworzoną żywność. Podaje także pomysły na przyrządzanie dań bez glutenu i polepszaczy smaku. Główną częścią jej książki jest plan diety bezglutenowej trwającej 8 tygodni. Składa się z przepisów na dania jedzone każdego dnia diety oraz z list zakupów, które ułatwią nam przejście przez dietę. Kończy się ona okresem stabilizacji wagi, który pomoże nam utrzymać osiągnięte efekty. Fragment książki Mąka bogata jedynie w skrobię, pozbawiona otrębów i błonnika zatyka nam jelita, utrudniając trawienie i powodując efekt wzdętego brzucha. Co gorsza, mąka pszenna występuje nie tylko pieczywie, ale stanowi dodatek do wielu produktów spożywczych, takich jak słabej jakości wędliny, kostki bulionowe, ketchupy, batony czekoladowe czy gotowe sosy w słoikach. Dodaje się ją, by poprawić konsystencję produktu, jego strukturę i walory smakowe. Należy podkreślić, że gluten, czyli mieszaninę białek z różnych zbóż, możemy znaleźć nawet tam, gdzie się go najmniej spodziewamy, czyli w lodach, wędlinach, serach czy jogurtach. Poprawia on smak, konsystencję i jest nośnikiem zapachu, a co najgorsze – UZALEŻNIA! PO zjedzeniu produktów z glutenem poziom glukozy we krwi wzrasta szybciej niż po zjedzeniu cukru, co po chwili dodatkowo zwiększa łaknienie. Nienaturalny dodatek glutenu do różnych produktów spożywczych sprawia, że nieświadomie spożywamy go bardzo dużo, co z klei może wywołać niekorzystne efekty ze strony układu pokarmowego. Eliminacja produktów zawierających oczyszczoną mąkę pszenną jest świadomym wyborem produktów potencjalnie zdrowych, nieprzetworzonych, naturalnych. Ktoś powie: „No dobrze, ale przecież wykluczyć z diety produkty glutenowe powinny tylko osoby chore na celiakię, czy chorobę trzewną”. Odpowiadam, że nie tylko one. Okazuje się, że nie trzeba być chorym na celiakię, by cierpieć na przeróżne dolegliwości związane z obecnością glutenu, takie jak wzdęcia, zaparcia, zgagi, refleks, osłabiona odporność, słaba przyswajalność składników odżywczych, anemia, a nawet depresja.
36% rabatu
25,50
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Schudnij pysznie wiosną i latem
Schudnij pysznie wiosną i latem - Magdalena Makarowska Schudnij pysznie wiosną i latem - kolejna książka kultowej specjalistki od smacznych diet, która tym razem radzi, jak schudnąć na lato. Książkę wydała Feeria. Magdalena Makarowska Doradza Polkom i Polakom jak jeść, by chudnąć i czerpać z tego przyjemność. Autorka poradników dietetycznych Jedz pysznie chudnij cudnie, Jedz pysznie i zdrowo w ciąży oraz Jedz pysznie z dzieckiem. Poznaj zasady Książka Magdaleny Makarowskiej rozpoczyna się od porad, jak kobiety mogą zwalczać często dotykający je problem, czyli cellulit. Następnie autorka opisała dobroczynny wpływ na ciało takich produktów jak sól, oleje roślinne, kiełki i nasiona. Powinniśmy je wykorzystywać, by cieszyć się zdrowiem i urodą. Pyszna dieta Magdalena Makarowska proponuje 5-tygodniową dietę wiosenno-letnią, bogatą w świeże warzywa i owoce oraz lekkie potrawy. Aby ułatwić drogę do wymarzonej wagi, proponuje nam zestaw dań na każdy dzień oraz spis produktów do kupienia na kolejne tygodnie diety. Na zakończenie pisze o stabilizacji wagi, podają zasady do stosowania po przejściu całej diety sezonowej. Fragment książki Dieta, która proponuję, daje nam pewna wolność. Korzystajmy z niej, wybierając śniadania. Jeśli akurat nie mamy ochoty na owsiankę, ale na jajko, to je zjedzmy. Ważne jednak, by nie zamieniać kolejności posiłków i nie jeść kanapek na obiad czy na kolację. Również sposób kompozycji posiłków nie może być zaburzony, bo gwarantuje sukces całego odchudzania. Dieta jest skonstruowana w ten sposób, że z jednego jadłospisu korzystamy przez dwa dni, czy nie gotujemy codziennie. Porcje obiadowe i kolacyjne są obliczone na 2 dni. Jeśli okażą się za duże, należy zjeść mniej. Zaproponowana kompozycja posiłków będzie nas sycić bardziej niż zwykle i żołądek ulegnie skurczu. Nie rozpychajmy go na siłę, bo chodzi właśnie o to, by zmniejszyć apetyt. Jeśli w którymś dniu nie zmieścimy podwieczorku, to też z niego zrezygnujmy. Ale pamiętajmy, że jeśli złapie nas niespodziewany głód, to najpierw zjedzmy zaległy posiłek. Nie zamieniaj składników diet na zupełnie inne, bo zostały one opracowane tak, by na każdym z etapów spełniać swoją określoną funkcję: dni z ananasem mają działanie oczyszczające, dni z kiwi pobudzają perystaltykę jelit itd.
36% rabatu
19,11
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
Schudnij pysznie jesienią i zimą
Schudnij pysznie jesienią i zimą - Magdalena Makarowska O tym, że jesień i zima to czas dobry na dietę przekonuje kultowa dietetyczka Magdalena Makarowska. Książkę Schudnij pysznie jesienią i zimą wydała Feeria. Magdalena Makarowska Nazywana dietetyczką-hedonistką, ponieważ jej diety są nie tylko skuteczne, ale i smaczne. Autorka książek: Schudnij pysznie wiosną i latem oraz Jedz pysznie chudnij cudnie. Jak nie zimą, to kiedy? Każda pora jest dobra na odchudzanie, nawet jesień i zima. Wystarczy się do nich odpowiednio przygotować, zamykając w słoikach i mrożąc letnie przysmaki. Zasady żywienia Makarowskiej są tak proste i nieuciążliwe, że możemy je stosować cały rok. Jesienno-zimowe specjały Magdalena Makarowska przygotowała plan trwającej 6 tygodni sezonowej diety jesienno-zimowej. Składa się on z przepisów na sycące i rozgrzewające dania oraz list zakupów na każdy tydzień diety. Na zakończenie Makarowska podaje zasady stabilizacji wagi, by nasze wysiłki nie poszły na marne. Fragment książki Nie na tym polega odchudzanie, aby nie jeść. Nie na tym, aby potrawy były smutne, a porcje mikroskopijne. Nie na tym, aby rano pić kawę zamiast zjeść porządne śniadanie, na obiad wmusić w siebie szpinak z wody z jakiem na twardo i liść sałaty. Dieta nie polega również na liczeniu kalorii i odmierzaniu porcji. Podstawą „naszego odchudzania” nie jest myślenie, że się odchudzamy, tylko że od dziś zmieniamy swoje nawyki, jemy lepiej, smaczniej! Mamy nowe przepisy i z nich na stałe korzystamy! Potrawy będą szybkie do zrobienia, smaczne i zdrowe, ale na pewno nie nudne.
26% rabatu
22,13
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
Jedz pysznie, chudnij cudnie w święta, na grillu..
Jedz pysznie chudnij cudnie… w święta, na grillu i imieninach - Magdalena Makarowska Jedz pysznie chudnij cudnie… w święta, na grillu i imieninach - poradnik dietetyczki hedonistki, w którym znajdziecie przepis na najpyszniejszą dietę odchudzającą. Książkę wydała Feeria Magdalena Makarowska Dietetyczka, która namawia do smacznego jedzenia. Rozumie specyfikę odżywiania się Polaków i dla nich przygotowuje diety. Czy da się nie przytyć w święta? Oczywiście! Trzeba tylko przestrzegać kilku zasad i przygotować samodzielnie lżejsze wersje świątecznych przysmaków. Bycie na diecie nie musi oznaczać rezygnacji z życia towarzyskiego. Możemy pokazać rodzinie i znajomym, że dietetycznie oznacza też pysznie. Przepisy W książce znajdziemy przepisy na bożonarodzeniowe i wielkanocne przysmaki, pomysły na lekkie menu imieninowe, porady dotyczące zdrowego grillowania i w końcu podpowiedź jak przygotować zdrowy kinderbal. Magdalena Makarowska przygotowała też jadłospis diety, która pomoże nam przygotować się do świąt i wrócić po nich do formy. Fragment książki Każda zbliżająca się większa uroczystość, na która przybywają goście, budzi więc lęk u odchudzających się. Jednak po zapoznaniu się z istotą nowych nawyków żywieniowych dochodzą do wniosku, że nie potrzebnie się bali. W trakcie odchudzania wciąż można jeść. Nie trzeba się głodzić i rezygnować z życia towarzyskiego dlatego, że jesteśmy na diecie. Niestety w obiegowej opinii słowo „dieta” jest synonimem męczarni, głodu i kary za grzech obżarstwa. Nigdy też nie ma dobrego momentu, żeby ją zacząć, bo a to święta, a to imieniny, a to wyjazd na wakacje… Tymczasem prawda jest taka, wystarczy się dobrze zorganizować i mieć potrzebne produkty w lodówce, a można wytrwać na diecie podczas świąt czy majowego grilla bez robienia przykrości gościom. Co więcej, jeśli nasi przyjaciele są otwarci na nowe smaki, możemy zabłysnąć przed nimi fantastycznymi przepisami. Imieniny nie musza oznaczać śledzia w śmietanie i sałatki warzywnej z majonezem. Można podać pyszne, wykwintne i proste dania, a jednocześnie nie odstąpić od wskazań diety!
36% rabatu
22,94
35,90 zł
Dodaj
do koszyka
Jedz pysznie... razem z dzieckiem
Jedz pysznie razem z dzieckiem - Magdalena Makarowska W książce Jedz pysznie razem z dzieckiem Makarowska daje porady żywieniowe mamie karmiącej i małemu dziecku. Książkę wydała Feeria Magdalena Makarowska Dietetyk, pedagog, mama. Rozumie, że kobieta tuż po porodzie potrzebuje książki, która wskaże jej, jak prawidłowo się odżywiać, by przyniosło to korzyść jej dziecku. Autorka książek Jedz pysznie, cudnij chudnie i Jedz pysznie i zdrowo w ciąży. Dla mamy i całej rodziny Oczywistym jest, że dzieci jedzą tak, jak nauczyli ich tego rodzice. Dlatego Magdalena Makarowska proponuje, by zmienić swoje nawyki żywieniowe tuz po przyjściu dziecka na świat, by dawać mu dobry przykład, gdy dorośnie. Dzięki temu oszczędzimy swojemu dziecku problemu otyłości, który dotyka co raz większa liczbę dzieci i młodzieży. Przepisy i porady Magdalena Makarowska zachęca do jak najdłuższego karmienia dzieci piersią, dlatego udziela porad dla mam karmiących. Pokazuje także, jak stopniowo wprowadzać kolejne produkty do diety malucha, by była ona dla niego zdrowa, bezpieczna i smaczna. Udziela porad, jak postępować w przypadku wychowywania niejadka, a jak w przypadku dziecka otyłego. Proponowana przez nią dieta może być z powodzeniem stosowana przez całą rodzinę. Fragment książki Musimy mieć świadomość tego, że przynajmniej przez osiemnaście lat żywimy swoje dzieci, ale dopiero od siódmego roku życia są one gotowe na podejmowanie własnych decyzji w tej sprawie. Przez pierwszych siedem lat życia dziecka mamy szanse na jego edukację żywieniową! Czy zdajesz sobie sprawę, że dbając o prawidłowa dietę malutkiego dziecka, wpływasz jednocześnie na stan jego zdrowia w dorosłym życiu? Nawyki żywieniowe wynosi się z dzieciństwa. Można właściwie ukierunkować preferencje smakowe dziecka. Choć może trudno w to uwierzyć, posiłki, które podaje się dziecku w pierwszym roku jego życia, mogą służyć kształtowaniu odporności na choroby i wpływać na jego zdrowie w późniejszym wieku. Specjaliści nazywają to „programowaniem żywieniowym”. Okazuje się bowiem, że organizm ludzki można w pewien sposób zaprogramować. Takie kodowanie działa potem niemal przez całe życie, kierując tempem przemiany materii i wykorzystywania przez organizm środków odżywczych. Pierwszy rok życia w sporym stopniu decyduje o zdrowiu i jakości życia w kolejnych latach. Im wcześniej zadbasz o odpowiednią dietę maluszka, tym lepiej!
36% rabatu
25,50
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
zapowiedź
Insulinooporność. Szybkie dania
Insulinooporność. Szybkie dania
Wydawca: Feeria
wysyłka: po 15.05.2019
Masz problem z napiętym grafikiem i brak ci czasu na gotowanie albo wolisz go spożytkować w inny sposób? A może po prostu nie lubisz gotować, a dieta dla osób z insulinoopornością jest dla ciebie przykrym przymusem? Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu! I żadne problemy związane ze zdrowiem nie muszą nam jej odbierać. Słowo „dieta” kojarzy się z setką wyrzeczeń, głodem i godzinami spędzonymi na gotowaniu skomplikowanych potraw, które nie zawsze rozpieszczają nasze kubki smakowe… Jeśli chcesz odzyskać zdrowie, nie stojąc przy tym przez cały dzień w kuchni oraz zależy ci na pysznych, prostych i przede wszystkim — szybkich posiłkach, ta książka spełni twoje oczekiwania!   Insulinooporność to zjawisko, które budzi wiele wątpliwości nie tylko wśród pacjentów, lecz także wśród specjalistów. Pewne jest jednak, że może spotkać każdego z nas, niezależnie od wieku, płci, miejsca zamieszkania czy wagi. Coraz częściej dotyka osób młodych i aktywnych oraz dzieci. Insulinooporność. Szybkie dania jest przykładem hedonistycznego podejścia do żywienia! Od teraz w twoim jadłospisie nie zabraknie szybkich do zrobienia pyszności, które w dodatku wpłyną dobroczynnie na twoje zdrowie. A o monotonii na talerzu szybko zapomnisz!
36% rabatu
25,50
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
2
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka