Kuchnie świata w insulinooporności
Wydawca:
Feeria
wysyłka: 24h
ISBN:
9788367327374
EAN:
9788367327374
oprawa:
miękka
format:
205x165mm
język:
polski
liczba stron:
488
rok wydania:
2022
(1) Sprawdź recenzje
44% rabatu
47,16 zł
Cena detaliczna:
84,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,76 zł
Opis produktu
Jedz ciekawie z niskim IG.
Wielu z nas marzy o egzotycznych podróżach. A co, jeśli okaże się, że możemy je odbyć bez wychodzenia z domu, próbując egzotycznych potraw w ich zdrowych wersjach? Zupa kokosowa, kimchi, falafele, panna cotta, musaka czy paella – wszystko to brzmi intrygująco i… pysznie. Niezależnie od tego, czy mieliśmy okazję spróbować tych potraw w krajach, z których się wywodzą, czy tylko o nich słyszeliśmy, dzięki tej książce możemy je wyczarować we własnej kuchni.
Znana dietetyczka Magdalena Makarowska zadbała o to, by te kulinarne podróże pozostawiły w nas niezapomniane wrażenia, a Dominika Musiałowska, założycielka fundacji Insulinooporność – Zdrowa Dieta i Zdrowe Życie, przygotowała zestaw praktycznych porad dla podróżujących, w tym informacje o korzystnych dla zdrowia produktach spożywczych dostępnych w poszczególnych miejscach na świecie.
Każdy, kto lubi podróże czy kogo intrygują smaki i aromaty potraw przyrządzanych w odległych krajach, znajdzie tutaj coś dla siebie. W tej wyjątkowej książce zamieszczono kilkadziesiąt przepisów na pyszne dania z różnych kultur, przy czym receptury dostosowano do potrzeb osób przestrzegających diety z niskim IG. Dodano także informacje o przyprawach charakterystycznych dla kuchni poszczególnych krajów.
Wybierz się z autorkami tej książki w kulinarną podróż dookoła świata i ciesz się zdrowym stylem życia!
Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Agnieszka Kusiak
Kuchnie świata? Już na początku zadajesz sobie pytanie podlane sosem wątpliwości w podtekście. Kuchnie świata w domu? I na dodatek w jednej książce? To raczej niemożliwe. Kojarzysz kuchnie z różnych miejsc i zakątków, z miast i małych wiosek, czy domów, w których jadłeś i coś ci podszeptuje, że do opisania kuchni świata trzeba by było co najmniej kilku tomów tworzących całość.
Azja, Ameryka, czy Europa, a do tego podział i odrębne państwa i rejony. W jednej książce wszystkie smaki świata? Nie możliwe, mówisz niekontrolowanie postukując łyżką o blat stołu kuchennego. Ale... Niemożliwe istnieje przecież po to, by stać się MOŻLIWE. „Kuchnie świata...” to niewiarygodny przewodnik po zdrowiu (bazuje w głównej mierze na insulino odporności) i świecie smaków. To kompendium wiedzy o człowieku, jego stylu życia, nawykach, schorzeniach i jedzeniu właśnie. To mapa pachnąca tysiącem aromatów zapraszająca do smakowania, ucztowania i radości. Autorki, Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska wskazują nam drogę, na której każdy krok równoznaczny jest z przyprawą, daniem, doznaniem i rozkoszą. Idziesz, kosztujesz, oceniasz, kolekcjonujesz... i ucztujesz. Dlaczego? Bo uczta nie jest grzechem. Uczta sprzyja biesiadowaniu, bliskości i niekończącym się rozmowom. Uczta to okazja do przygotowania jedzenia, jakiego nie robimy na co dzień. Ucztowanie z „Kuchnią świata...” zmienia dotychczasowy porządek i nawyki. Od teraz zaczniesz wszystkie te potrawy przygotowywać sam – w swojej kuchni – na własnych talerzach. Teraz zapraszasz do swojego stołu. Voila, mówisz, szef kuchni poleca zdrowie, smak i raj dla kubków smakowych. Pretekstem zaproszenia jest insulino odporność, lecz to tylko haczyk, który autorki zarzuciły dla smacznego połowu. Można zdrowo żyć, znajdować radość w jedzeniu i tym samym wprowadzić kilka zmian w swojej codzienności. Każdy dzień jest inny, a do tego, dzięki Magdalenie Makarowskiej i Dominice Musiałowskiej smakuje inaczej. Każdy kęs to feeria doznań, które osiągają zenit dzięki... przyprawom. „Kuchnie świata...” to skarbnica aromatów. Zainteresuj się swoim zdrowiem, mówią autorki i nie wykluczaj dań z racji ich nielubienia. Dopraw je, poszukaj przypraw, które znasz, ale i tych dotąd nieznanych i eksperymentuj. Masz kuchnię, masz chęci, masz piękną zastawę. Połącz to. Ucztuj zdrowo we własnym domu. Bądź mistrzem gotowania. Przyrządzaj, notuj i urozmaicaj. Kosztuj i odkrywaj nowe doznania. Podlecz ciało i duszę. Zdrowo musi być – i jest. Kolorowo musi być – i jest. I choć czasem nie uda się tak, jakbyśmy chcieli, to niech to będzie bodźcem do dalszej pracy. Do podnoszenia swoich kulinarnych zdolności. Zdrowe dania z całego świata można pakować w pudełka i każdego dnia poznawać rejon globu. Dziś smakujesz włoskiego makaronu z mozzarellą i sosem bazyliowym, jutro zrobisz słodki ryż z szafranem i sałatką z anchois, które przywołają smak Indii. Podróż we własnej kuchni? Ba, podróż po całym świecie w swoich czterech ścianach? Tak. Zapraszamy, mówią głośno Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska, a twój sukces wznoszą toastem, izraelskim Malabi – deserem z malin i nasion chia podanym w szklanym słoiku, ozdobionym palemką i listkiem świeżej mięty. Zapraszamy do kosztowania tęczy smaków, kolorów i doznań. I jak się nie poddać? Coś niesamowitego x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|