Sycylia. Pascal Lajt
Autor:
Friedrich Dominika
Wydawca:
Pascal
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-8103-598-9
EAN:
9788381035989
oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
format:
188x115x10mm
język:
polski
Seria:
PASCAL LAJT
liczba stron:
156
rok wydania:
2022
(0) Sprawdź recenzje
44% rabatu
15,06 zł
Cena detaliczna:
26,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,80 zł
Opis produktu
Skąd się wzięły czarne plaże?
Jak przygotować się do wycieczki na Etnę? Co zjeść w locie? Jak uratować żółwia? Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach. Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy. Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|