Żywienie w chorobach nowotworowych
Wydawca:
PZWL
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788320058871
EAN:
9788320058871
oprawa:
Twarda
format:
21.0x25.0cm
język:
polski
liczba stron:
1058
rok wydania:
2020
(0) Sprawdź recenzje
21% rabatu
242,72 zł
Cena detaliczna:
309,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 242,41 zł
Opis produktu
Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej.
Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym.
To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową.
Patronat merytoryczny : Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|