Andrzej Fiedoruk

Okładka książki Uczta szubrawców
Sól przemysłowa w wędlinach, "masło", w którym jest bardzo mało tłuszczu zwierzęcego, nastrzykiwane azotynami ryby Co jakiś czas wybuchają afery związane z fałszowaniem żywności. Zdarza się, że oszustwa spowodowane są niewiedzą lub pomyłką,
40% rabatu
29,86
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Sekrety jedzenia
A gdyby tak móc zajrzeć do wszystkich kuchni, garnków, pieców, restauracji i za sklepowe lady? Posmakować potraw z antycznych stołów i peerelowskich imienin u cioci, gdzie jest flaszka, dwie butle wina, śledź, pączki i wieprzowina Wyruszyć
40% rabatu
23,88
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Alkoholowe dzieje świata
Portery, giny, calvadosy, tequile, rosolisy i koniaczki, miody i bimberki Napojów przynoszących radość i dodających osobliwego uroku każdej biesiadzie bez względu na długość i szerokość geograficzną nie da się zliczyć. Da się za to poznać i
40% rabatu
29,86
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Krwawe tropy
Krwawe tropy
wysyłka: niedostępny
Akcja sensacyjnej powieści KRWAWE TROPY rozgrywa się w Białymstoku w latach 1924-25. To czasy kiedy na terenach Kresów aktywnie działają komunistyczne siatki szpiegowskie, których celem jest destabilizacja sytuacji politycznej i społecznej
32% rabatu
27,38
40,00 zł
niedostępny
Okładka książki Koniec świata
Koniec świata
wysyłka: niedostępny
Andrzej Fiedoruk - wybitny znawca i przewodnik po podlaskiej tradycji kulinarnej, potrafiący dowieść jej oryginalności i niepowtarzalności, pasjonat i gawędziarz jest twórcą rozpoznawalnym w całej Polsce. Z wykształcenia historyk, tropi i o
45% rabatu
27,50
50,00 zł
niedostępny
Okładka książki Moje białostockie powidoki / Stow. Dorzecze
„Moje białostockie powidoki” Andrzeja Fiedoruka to obrazy minionego świata, malowane barwą jasną, przejrzystą i radosną, bo takie powidoki z lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych minionego wieku zapamiętał Autor. Oglądając, w trakcie czy
45% rabatu
35,70
64,90 zł
niedostępny
Okładka książki Współczesna kuchnia podlaska
„Współczesna kuchnia podlaska” przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co pozostało z dawnych pr
45% rabatu
41,25
75,00 zł
niedostępny
Okładka książki W białostockich karczmach zajazdach i restauracjach
Książka W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest drugą pozycją z cyklu PODLASKIE KULINARIA. W pierwszej Historia podlaskich smaków przedstawił nie tylko historię regionalnych smakołyków, ale także kuchnie mniejszości narodo
40% rabatu
45,04
75,00 zł
niedostępny
Okładka książki Historia podlaskich smaków
"O sensie jakiejkolwiek kuchni narodowej możemy mówić tylko wówczas, gdy popatrzymy na nią jak na witraż składający się z wielu mniejszych części. Tymi szkiełkami witraża,tworzącymi kompletne dzieło, są kuchnie regionalne, sól i istota kult
31% rabatu
52,09
75,00 zł
niedostępny
Okładka książki Przetwory Domowe Wyd.2006
Przetwory Domowe Wyd.2006
Wydawca: Muza
wysyłka: niedostępny
Słodkie i pikantne przysmaki z domowej spiżarni. Dżemy, pasty, a nawet niezwykłe sosy czy octy ziołowe, choć można kupić w sklepie, czasem warto przyrządzić samodzielnie - bez konserwantów, za to dokładnie według własnych upodobań. Dżemy, g
41% rabatu
14,74
24,90 zł
niedostępny
Okładka książki Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów. Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak
33% rabatu
20,08
29,90 zł
niedostępny
Okładka książki Kuchnia polska - 1000 przepisów Dragon
Kuchnia polska to zbiór 1000 przepisów kulinarnych. Dzięki ich różnorodności jest to pozycja dla każdego amatora gotowania, bez względu na preferencje kulinarne. Przepisy pozwolą na komponowanie codziennych posiłków, ale także wykwintnych d
43% rabatu
11,43
19,99 zł
niedostępny
Okładka książki Nalewki domowe. Leksykon. Nalewki, likiery, miody
Mówi się, że nalewka to najbardziej polski w charakterze alkohol. Te nastawiane na owocach, korzeniach, kwiatach i ziołach zamykają w karafce smak i zapach lata. Prezentowany leksykon domowych nalewek, likierów i miodów zawiera szczegółowe
45% rabatu
27,47
49,95 zł
niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia. Domowy wyrób. Wódki, nalewki, miody
Częstowanie członków rodziny lub przyjaciół alkoholem własnej roboty – bezcenne. Ich wytwarzanie wymaga sporej dozy cierpliwości i zaangażowania, ale efekty są tego warte. Nic bowiem nie zastąpi satysfakcji i smaków samodzielnie przyrządzon
41% rabatu
20,78
34,95 zł
niedostępny
Okładka książki Domowy wyrób alkoholu. Historia samogonu.Porady...
Prezentowana książka to kompendium wiedzy na temat domowego wyrobu alkoholu. Opowiada historię odkrycia i udoskonalania napojów alkoholowych na świecie. Przedstawia także tradycję wyrobu takich trunków na ziemiach polskich. Przede wszystkim
45% rabatu
13,72
24,95 zł
niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia. Sałatki TW Dragon
Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie,przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od indywidu
44% rabatu
16,91
29,95 zł
niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia. Polska kuchnia regionalna  Dragon
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy, albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki regionu, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także d
32% rabatu
20,50
29,95 zł
niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia. Domowy wypiek chleba TW Dragon
Nie sposób stwierdzić, kto i kiedy upiekł pierwszy chleb. Wiadomo, że rzemiosło piekarskie doskonale opanowali starożytni Egipcjanie. Od tej pory chleb jest składnikiem naszych posiłków każdego dnia. Wzrost popularności domowego wypieku chl
44% rabatu
16,84
29,95 zł
niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia. Miody pitne Dragon
Dobra kuchnia. Miody pitne Dragon
Wydawca: Dragon
wysyłka: niedostępny
Tradycja miodosytnictwa, czyli produkcji miodów pitnych, na polskich terenach sięga czasów średniowiecza. Ten pszczeli trunek zagościł na stołach jako łatwo dostępny alkohol, a ciągle udoskonalany zdobywał coraz szersze grono amatorów. Kied
40% rabatu
3,62
5,99 zł
niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia. Wódki, nalewki, miody..  Dragon
Częstowanie członków rodziny lub przyjaciół alkoholem własnej roboty – bezcenne. Ich wytwarzanie wymaga sporej dozy cierpliwości i zaangażowania, ale efekty są tego warte. Nic bowiem nie zastąpi satysfakcji i smaków samodzielnie przyrządzon
41% rabatu
11,88
19,99 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
2
Idź do strony:
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj