Stowarzyszenie Dorzecze
Akcja sensacyjnej powieści KRWAWE TROPY rozgrywa się w
Białymstoku w latach 1924-25. To czasy kiedy na terenach Kresów aktywnie
działają komunistyczne siatki szpiegowskie, których celem
jest destabilizacja sytuacji politycznej i społecznej
31% rabatu
27,42 zł
40,00 zł
niedostępny
Anna Lilpop-Klimiuk - białostoczanka z wyboru. Absolwentka Wydziału Prawa i Podyplomowych Studiów Obrotu Nieruchomościami na Wydziale Ekonomii Uniwersytetu w Białymstoku. Debiutowała w 1985 r. utworem „Wieże” opublikowanym na łamach gazety
31% rabatu
13,71 zł
20,00 zł
niedostępny
Andrzej Fiedoruk - wybitny znawca i przewodnik po podlaskiej tradycji kulinarnej, potrafiący dowieść jej oryginalności i niepowtarzalności, pasjonat i gawędziarz jest twórcą rozpoznawalnym w całej Polsce. Z wykształcenia historyk, tropi i o
45% rabatu
27,50 zł
50,00 zł
niedostępny
Moje białostockie powidoki / Stow. Dorzecze
Autor:
Andrzej Fiedoruk
Wydawca:
Stowarzyszenie Dorzecze
wysyłka: niedostępny
„Moje białostockie powidoki” Andrzeja Fiedoruka to obrazy minionego świata, malowane barwą jasną, przejrzystą i radosną, bo takie powidoki z lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych minionego wieku zapamiętał Autor. Oglądając, w trakcie czy
45% rabatu
35,70 zł
64,90 zł
niedostępny
Współczesna kuchnia podlaska
Autor:
Andrzej Fiedoruk
Wydawca:
Stowarzyszenie Dorzecze
wysyłka: niedostępny
„Współczesna kuchnia podlaska” przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co pozostało z dawnych pr
45% rabatu
41,25 zł
75,00 zł
niedostępny
W białostockich karczmach zajazdach i restauracjach
Autor:
Andrzej Fiedoruk
Wydawca:
Stowarzyszenie Dorzecze
wysyłka: niedostępny
Książka W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest drugą pozycją z cyklu PODLASKIE KULINARIA. W pierwszej Historia podlaskich smaków przedstawił nie tylko historię regionalnych smakołyków, ale także kuchnie mniejszości narodo
40% rabatu
45,11 zł
75,00 zł
niedostępny
Historia podlaskich smaków
Autor:
Andrzej Fiedoruk
Wydawca:
Stowarzyszenie Dorzecze
wysyłka: niedostępny
"O sensie jakiejkolwiek kuchni narodowej możemy mówić tylko wówczas, gdy popatrzymy na nią jak na witraż składający się z wielu mniejszych części. Tymi szkiełkami witraża,tworzącymi kompletne dzieło, są kuchnie regionalne, sól i istota kult
31% rabatu
51,41 zł
75,00 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|