Historia podlaskich smaków
Autor:
Andrzej Fiedoruk
Wydawca:
Stowarzyszenie Dorzecze
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788364319006
EAN:
9788364319006
oprawa:
Twarda
język:
polski
liczba stron:
224
rok wydania:
2018
(0) Sprawdź recenzje
31% rabatu
51,49 zł
Cena detaliczna:
75,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,41 zł
Opis produktu
"O sensie jakiejkolwiek kuchni narodowej możemy mówić tylko wówczas, gdy popatrzymy na nią jak na witraż składający się z wielu mniejszych części. Tymi szkiełkami witraża,tworzącymi kompletne dzieło, są kuchnie regionalne, sól i istota kultury kulinarnej każdego kraju.
Wie o tym świetnie Andrzej Fiedoruk, od lat konsekwentnie opisujący historię i tradycje swego rodzinnego gniazda - Podlasia. Jego najnowsze dzieło „Historia podlaskich smaków” to najbardziej kompetentny wykład o kulinarnej przeszłości i teraźniejszości tego regionu, jednego z najwspanialszych w dzisiejszej Polsce, bowiem głęboko i bez reszty
zanurzonego w wielokulturowej tradycji niegdysiejszej Rzeczypospolitej. Czytając Fiedoruka rozumiemy doskonale nie wszystkim przecież objawioną prawdę, że gotowanie to nie tylko zbiór pewnych czynności, mających na celu przygotowanie strawy, lecz przede wszystkim element kultury, wręcz jej emanacja. Nie wyobrażam sobie nikogo, kto chcąc dobrze poznać podlaską tradycję nie umieściłby dzieła Fiedoruka na swej liście lektur
obowiązkowych."
Robert Makłowicz
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|