![]()
Na początku XX wieku pewna gospodyni domowa z hrabstwa Sussex zamówiła pięćdziesiąt kurczaków. W wyniku nieporozumienia przysłano jej pięćset sztuk. Trzy lata później miała ich już dziesięć tysięcy, a hrabstwo stało się największym ośrodkie
45% rabatu
29,10 zł
52,90 zł
Dodaj
do koszyka ![]()
Książka dla każdego, komu zależy na losie zwierząt! W ciągu ponad czterdziestu pięciu lat od wydania legendarnej książki zatytułowanej Wyzwolenie zwierząt jej autor, Peter Singer, stał się ikoną światowego ruchu zmagającego się z ogromem ci
45% rabatu
21,99 zł
39,99 zł
Dodaj
do koszyka ![]()
Gruźlica jako zoonoza i antropozoonoza jest problemem terapeutycznym i społecznym. Choroba ta wpisuje się w koncepcję „One Health” rozumianą jako wspólny wysiłek wielu dyscyplin działających na szczeblu lokalnym, krajowym i globalnym w celu
14% rabatu
32,66 zł
38,00 zł
Dodaj
do koszyka ![]() Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa
Autor:
Philip Lymbery
Isabel Oakeshott
Wydawca:
Movart
wysyłka: 48h
Za wszystkim, co jemy, kryje się jakaś historia. Właśnie teraz gdzieś na świecie zabitych zostaje 4 tysiące zwierząt. W ciągu ostatnich dziesięcioleci zwierzęta hodowlane znikały z naszych łąk i pastwisk, bo rozrastający się przemysł hodowl
30% rabatu
35,15 zł
49,90 zł
Dodaj
do koszyka ![]() Bartnictwo czyli hodowla pszczół dla zysku Tom 1 i 2
Autor:
Ciesielski Teofil
Wydawca:
Graf-ika
wysyłka: 48h
Reprint oryginału z 1901 r., dwa tomy w jednym woluminie. Tom I - "Przyroda pszczół" zawiera informacje o historii, życiu i anatomii pszczoły, sposobach użycia miodu i innych produktów pszczelarskich oraz o istotach wrogich pszczołom. Tom I
37% rabatu
62,20 zł
99,00 zł
Dodaj
do koszyka ![]() Między empatią a okrucieństwem
Autor:
Opracowanie Zbiorowe
Wydawca:
Katedra Wydawnictwo Naukowe
wysyłka: 48h
Książka Między empatią a okrucieństwem stanowi trzeci tom serii „Zielona Historia Literatury” i wpisuje się w nowoczesny nurt badań z kręgu studiów nad zwierzętami (animal studies), próbującymi opisać między innymi związki między człowiekie
34% rabatu
32,98 zł
50,00 zł
Dodaj
do koszyka ![]()
Jak sądzisz, sokolnictwo to wiedza tajemna czy zwykłe polowanie? Arystokratyczne hobby czy sport dla każdego? Miłość do zwierząt czy okrucieństwo? Niewiele dziedzin ludzkiej działalności związanej ze zwierzętami budzi tyle kontrowersji co s
44% rabatu
55,65 zł
100,00 zł
Dodaj
do koszyka ![]() Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...
Autor:
Kapela Jaś
Wydawca:
Wydawnictwo Krytyki Politycznej
wysyłka: 48h
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Pol
40% rabatu
20,86 zł
34,90 zł
Dodaj
do koszyka ![]()
Co wyróżnia pasiekę miejską? Przez cały rok obfitość kwiatów na balkonach, w ogrodach i parkach, cieplejszy klimat i chętni do zakupu klienci na miejscu tworzą w mieście szczególnie korzystne warunki dla pszczelarstwa. Korzystając z doświad
45% rabatu
24,75 zł
45,00 zł
Dodaj
do koszyka ![]()
Nadchodzi kolejna rewolucja naukowa, a hstoria dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja,
43% rabatu
19,77 zł
34,90 zł
Dodaj
do koszyka ![]()
Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożąda
13% rabatu
52,72 zł
60,70 zł
Dodaj
do koszyka ![]() Z duńskiej farmy na salony
Autor:
Apolinary Waźbiński
Wydawca:
Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza
wysyłka: 48h
Mała Dania szczyci się nie tylko klockami lego i tym, że wydała Hansa Christiana Andersena, którego baśniami zachwycają się kolejne pokolenia dzieci na świecie. Dania od zawsze imponowała również swą wysoką produkcją rolną. Wyobrażenie o je
30% rabatu
42,89 zł
60,90 zł
Dodaj
do koszyka ![]() Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Kwalifikacja R.3.2. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1Szkoły ponadgimnazjalne
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej! Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem. P
13% rabatu
53,59 zł
61,70 zł
Dodaj
do koszyka ![]()
Kompendium wiedzy z zakresu hodowli i użytkowania bydła, najliczniejszego i najważniejszego gatunku zwierząt gospodarskich użytkowanych przez człowieka.
Zaproponowany przez autora podręcznika układ i dobór tematyki odpowiada występującym w
22% rabatu
77,68 zł
99,00 zł
Dodaj
do koszyka ![]()
Marek Trela przez prawie czterdzieści lat pracy w państwowej Stadninie Koni w Janowie Podlaskim najpierw otaczał opieką weterynaryjną takie końskie sławy czystej krwi arabskiej, jak Bandola, Parma, Etruria czy Eukaliptus, a następnie wyhodo
34% rabatu
32,78 zł
49,90 zł
Dodaj
do koszyka ![]()
Pasjonująca książka opisująca początki hodowli koni orientalnych w Polsce.
26% rabatu
37,12 zł
50,00 zł
Dodaj
do koszyka ![]() Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 1 Fizjologiczne i biochemiczne podstawy żywienia zwierząt
Autor:
Jamroz Dorota
Wydawca:
PWN
wysyłka: 48h
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt oraz charakterystyki i wartości pokarmowej pasz
22% rabatu
65,90 zł
84,00 zł
Dodaj
do koszyka ![]() Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 2. Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt
Autor:
Jamroz Dorota
Wydawca:
PWN
wysyłka: 48h
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt oraz charakterystyki i wartości pokarmowej pasz
22% rabatu
65,90 zł
84,00 zł
Dodaj
do koszyka ![]()
Książka omawia charakterystykę papug kozich. Znaleźć w niej można: Występowanie - gatunki i podgatunki. Charakterystyka modrolotek. Odłapywanie i transport. Hodowla. Żywienie. Rozmnażanie. Mutacje. Choroby.
36% rabatu
9,41 zł
14,70 zł
Dodaj
do koszyka ![]() Rolnictwo, cz. I. Produkcja zwierzęca. Wiadomości podstawowe
Autor:
Praca zbiorowa
Wydawca:
Hortpress
wysyłka: 48h
Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i
16% rabatu
49,72 zł
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|
|