![]()
Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji u
28% rabatu
24,12 zł
33,60 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
![]() Opłaty i inne należności ustalane lub pobierane przez organy urzędowej kontroli żywności
Autor:
Serlikowska Agnieszka
Wydawca:
Wolters Kluwer
wysyłka: 72h
W książce przybliżono nieomawiane dotychczas w doktrynie opłaty i inne należności ustalane lub pobierane przez organy urzędowej kontroli żywności.
W publikacji przedstawiono m.in.:
– pojęcia i zagadnienia dotyczące urzędowej kontroli żywnoś
28% rabatu
85,43 zł
119,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,43 zł
![]()
Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznych, zwięźle opisuje technologie sporządzania potraw i napojów ora
13% rabatu
63,72 zł
73,50 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,72 zł
![]()
Mówi się, że z roku na rok marnujemy coraz więcej żywności, a w śmietnikach lądują kilogramy resztek, które mogłyby stanowić pełnowartościowe pożywienie. Wyrzucamy to, co wydaje nam się niejadalne: sterty ziemniaczanych obierków, dziesiątki
44% rabatu
22,26 zł
39,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,74 zł
![]() Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...
Autor:
Kapela Jaś
Wydawca:
Wydawnictwo Krytyki Politycznej
wysyłka: 48h
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Pol
41% rabatu
20,66 zł
34,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,66 zł
![]()
Nadchodzi kolejna rewolucja naukowa, a hstoria dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji.
Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja,
41% rabatu
20,48 zł
34,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,48 zł
![]() Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 2 Podręcznik do nauki zawodu
Autor:
Kmiołek Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórs
13% rabatu
57,91 zł
66,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,87 zł
![]()
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem odpowiedzi i zadaniom praktycznym z rozwiązaniam
13% rabatu
54,45 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,45 zł
![]() Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej
Szkoły ponadgimnazjalne
Autor:
Kmiołek-Gizara Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które został
13% rabatu
57,91 zł
66,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,91 zł
![]() Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach
Autor:
Synowiec Andrzej
Wydawca:
Historia Iagellonica
wysyłka: 48h
Monografia stanowi znaczące dzieło naukowe doświadczonego badacza, od wielu lat zajmującego się problematyką przemysłu tytoniowego w Polsce w dwudziestym wieku, Autora dwóch książek i wielu artykułów poświęconych tej tematyce. Recenzowana r
26% rabatu
37,12 zł
50,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,12 zł
![]()
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).Obejmuje tematy dotyczące planowania prod
13% rabatu
43,87 zł
50,60 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,87 zł
![]()
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia). Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej
13% rabatu
54,45 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,45 zł
![]()
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12 Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich ro
13% rabatu
54,45 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,45 zł
![]()
Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł prz
13% rabatu
58,44 zł
67,40 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,49 zł
![]() Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiern.
Autor:
Kocierz Katarzyna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urz
13% rabatu
54,45 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,45 zł
![]() Przemysł tytoniowy w Polsce w okresie pierwszego planu pięcioletniego
Autor:
Synowiec Andrzej
Wydawca:
Historia Iagellonica
wysyłka: 48h
Przemysł tytoniowy w Polsce w okresie pierwszego planu pięcioletniego w latach 1956-1960.
26% rabatu
22,27 zł
30,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,27 zł
![]() Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.2 REA
Autor:
Kaźmierczak Magdalena
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cuk
13% rabatu
56,18 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,18 zł
![]() Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.1 REA
Autor:
Kaźmierczak Magdalena
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cuk
13% rabatu
56,18 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,18 zł
![]() Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2
Wydawca:
eMPi2 Mariana Pietraszewskiego
wysyłka: 48h
Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki w
7% rabatu
21,40 zł
23,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,40 zł
![]() Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach Zeszyt ćwiczeń Część 1
Wydawca:
eMPi2
wysyłka: 48h
Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produk
7% rabatu
21,40 zł
23,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,40 zł
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|
|