![]()
Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji u
28% rabatu
24,08 zł
33,60 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,08 zł
![]() Opłaty i inne należności ustalane lub pobierane przez organy urzędowej kontroli żywności
Autor:
Serlikowska Agnieszka
Wydawca:
Wolters Kluwer
wysyłka: 72h
W książce przybliżono nieomawiane dotychczas w doktrynie opłaty i inne należności ustalane lub pobierane przez organy urzędowej kontroli żywności.
W publikacji przedstawiono m.in.:
– pojęcia i zagadnienia dotyczące urzędowej kontroli żywnoś
28% rabatu
85,26 zł
119,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,17 zł
![]() 50 produktów spożywczych które zmieniły bieg historii
Autor:
Price Bill
Wydawca:
Alma-Press
wysyłka: 48h
Żywność pełni wyjątkowo ważną rolę w naszym życiu. Jedzenie jest dla wszystkich z nas koniecznością, dla wielu przyjemnością, a dla nielicznych, obsesją. W swojej historii ludzkość stworzyła mnóstwo potraw, które zdobią nasze stoły, ale jeś
29% rabatu
21,18 zł
29,99 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,18 zł
![]()
Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznych, zwięźle opisuje technologie sporządzania potraw i napojów ora
13% rabatu
61,36 zł
70,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,00 zł
![]()
Mówi się, że z roku na rok marnujemy coraz więcej żywności, a w śmietnikach lądują kilogramy resztek, które mogłyby stanowić pełnowartościowe pożywienie. Wyrzucamy to, co wydaje nam się niejadalne: sterty ziemniaczanych obierków, dziesiątki
45% rabatu
21,94 zł
39,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,94 zł
![]() Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym
Autor:
Nowogródzka Teresa
Wydawca:
CeDeWu
wysyłka: 48h
Monografia „Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym" jest skierowana do szerokiego grona odbiorców, m.in. teoretyków zarządzania i praktyków - producentów ekożywności i ekoprzetwórców, a także studentów kierunków: Technologia żyw
29% rabatu
62,96 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 62,96 zł
![]() Podstawy żywienia człowieka z zadaniami
Autor:
Gajda Robert
Kołodziejczyk Anna
Wydawca:
Medpharm
wysyłka: 48h
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.
Książka została podzielona na pięć głównych częśc
9% rabatu
59,12 zł
65,20 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 59,12 zł
![]() Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...
Autor:
Kapela Jaś
Wydawca:
Wydawnictwo Krytyki Politycznej
wysyłka: 48h
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Pol
41% rabatu
20,61 zł
34,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,61 zł
![]()
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę
19% rabatu
75,81 zł
94,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 69,56 zł
![]()
Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.
Obecna książka zawiera przeg
19% rabatu
67,75 zł
84,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 61,75 zł
![]()
Nadchodzi kolejna rewolucja naukowa, a hstoria dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji.
Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja,
41% rabatu
20,43 zł
34,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,43 zł
![]()
Na temat prawidłowego odżywiania istnieje sporo opracowań naukowych i popularnonaukowych, jednakże w tej dziedzinie funkcjonuje wiele błędnych stereotypów myślowych dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i ze starzenie
28% rabatu
27,37 zł
37,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,37 zł
![]()
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwa
19% rabatu
75,81 zł
94,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 64,69 zł
![]()
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i
25% rabatu
85,10 zł
114,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 79,24 zł
![]()
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i
25% rabatu
85,10 zł
114,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 79,24 zł
![]() Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Autor:
red. Piotr P. Lewicki
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i b
19% rabatu
83,88 zł
104,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 77,38 zł
![]() Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Autor:
Opracowanie zbiorowe
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.
Publikacja omawia zagroże
19% rabatu
51,62 zł
64,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,11 zł
![]() Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 2 Podręcznik do nauki zawodu
Autor:
Kmiołek Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórs
13% rabatu
56,08 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,08 zł
![]()
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem odpowiedzi i zadaniom praktycznym z rozwiązaniam
13% rabatu
52,44 zł
60,60 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,44 zł
![]() Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej
Szkoły ponadgimnazjalne
Autor:
Kmiołek-Gizara Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które został
13% rabatu
56,08 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,08 zł
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|
|