![]()
Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji u
34% rabatu
22,26 zł
33,60 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,26 zł
![]() Opłaty i inne należności ustalane lub pobierane przez organy urzędowej kontroli żywności
Autor:
Serlikowska Agnieszka
Wydawca:
Wolters Kluwer
wysyłka: 72h
W książce przybliżono nieomawiane dotychczas w doktrynie opłaty i inne należności ustalane lub pobierane przez organy urzędowej kontroli żywności.
W publikacji przedstawiono m.in.:
– pojęcia i zagadnienia dotyczące urzędowej kontroli żywnoś
28% rabatu
85,26 zł
119,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,26 zł
![]()
Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznych, zwięźle opisuje technologie sporządzania potraw i napojów ora
13% rabatu
63,61 zł
73,50 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,61 zł
![]()
Mówi się, że z roku na rok marnujemy coraz więcej żywności, a w śmietnikach lądują kilogramy resztek, które mogłyby stanowić pełnowartościowe pożywienie. Wyrzucamy to, co wydaje nam się niejadalne: sterty ziemniaczanych obierków, dziesiątki
44% rabatu
22,40 zł
39,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,94 zł
![]() Podstawy żywienia człowieka z zadaniami
Autor:
Gajda Robert
Kołodziejczyk Anna
Wydawca:
Medpharm
wysyłka: 48h
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.
Książka została podzielona na pięć głównych częśc
16% rabatu
59,45 zł
71,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 59,12 zł
![]() Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...
Autor:
Kapela Jaś
Wydawca:
Wydawnictwo Krytyki Politycznej
wysyłka: 48h
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Pol
41% rabatu
20,61 zł
34,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,60 zł
![]()
Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.
Obecna książka zawiera przeg
19% rabatu
67,75 zł
84,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 67,75 zł
![]()
Nadchodzi kolejna rewolucja naukowa, a hstoria dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji.
Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja,
41% rabatu
20,43 zł
34,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,43 zł
![]()
Na temat prawidłowego odżywiania istnieje sporo opracowań naukowych i popularnonaukowych, jednakże w tej dziedzinie funkcjonuje wiele błędnych stereotypów myślowych dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i ze starzenie
28% rabatu
27,37 zł
37,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,09 zł
![]()
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwa
19% rabatu
75,81 zł
94,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,81 zł
![]()
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i
19% rabatu
91,94 zł
114,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,74 zł
![]() Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Autor:
red. Piotr P. Lewicki
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i b
19% rabatu
83,88 zł
104,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 83,88 zł
![]()
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydan
19% rabatu
83,88 zł
104,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 83,88 zł
![]() Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Autor:
Opracowanie zbiorowe
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.
Publikacja omawia zagroże
19% rabatu
51,62 zł
64,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,62 zł
![]()
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem odpowiedzi i zadaniom praktycznym z rozwiązaniam
13% rabatu
54,36 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,36 zł
![]()
Książka dotyczy poprawnej realizacji procesów i operacji biotechnologicznych, a przede wszystkim optymalizacji oraz doboru warunków technicznych i technologicznych decydujących o jakości gotowych bioproduktów. Najwięcej miejsca poświęcono i
19% rabatu
83,88 zł
104,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 83,88 zł
![]() Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej
Szkoły ponadgimnazjalne
Autor:
Kmiołek-Gizara Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które został
13% rabatu
57,82 zł
66,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,82 zł
![]() Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach
Autor:
Synowiec Andrzej
Wydawca:
Historia Iagellonica
wysyłka: 48h
Monografia stanowi znaczące dzieło naukowe doświadczonego badacza, od wielu lat zajmującego się problematyką przemysłu tytoniowego w Polsce w dwudziestym wieku, Autora dwóch książek i wielu artykułów poświęconych tej tematyce. Recenzowana r
26% rabatu
37,04 zł
50,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,20 zł
![]() Bezpieczeństwo i jakość żywności
Autor:
Kowalczyk Stanisław
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problem
19% rabatu
75,81 zł
94,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,81 zł
![]() Automatyzacja przemysłu spożywczego
Autor:
Opracowanie zbiorowe
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji. AUTOMA
19% rabatu
83,88 zł
104,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 83,88 zł
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|
|