Podstawy techniki cz. 1 eMPi2
Autor:
Zbigniew Błaszkiewicz
Wydawca:
eMPi2
wysyłka: niedostępny
ISBN:
8388933205
EAN:
9788388933205
oprawa:
oprawa broszurowa
format:
B5
liczba stron:
123
rok wydania:
2002
(0) Sprawdź recenzje
14% rabatu
12,85 zł
Cena detaliczna:
15,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,82 zł
Opis produktu
Podręcznik opracowano na podstawie programu bloku tematycznego ""Podstawy techniki"", ujętego w dokumentacji programowej MENiS dla liceum profilowanego, profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia LP-RS/MENiS/2002.04.30). Podręcznik obejmuje treści programowe modułów: ""Rysunek techniczny"", ""Materiałoznawstwo"", ""Części maszyn"", ""Maszyny typowe"". W rozdziale ""Elementy rysunku technicznego"" przedstawiono zasady rzutowania technicznego, widoki i przekroje, wymiarowanie. W rozdziale ""Wybrane zagadnienia z materiałoznawstwa"" ujęto treści dotyczące metali żelaznych i nieżelaznych, materiałów niemetalowych, tworzyw sztucznych, korozji, opakowań artykułów spożywczych. Rozdział ""Części maszyn"" podejmuje zagadnienia dotyczące połączeń części maszyn, omawia części maszyn stosowane w napędach i ich eksploatację. W ostatnim rozdziale ""Maszyny i urządzenia w przemyśle rolno-spożywczym"" przedstawiono informacje o maszynach i urządzeniach przepływowych, środkach transportu, urządzeniach chłodniczych, urządzeniach do podgrzewania powietrza i wody. Przedstawione treści są zilustrowane licznymi rysunkami, schematami i zdjęciami, które znacznie ułatwiają zrozumienie i utrwalenie informacji.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|