Walencja, Alicante i Costa Blanca
Autor:
Barbara Zielińska
Wydawca:
Pascal
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-8317-146-3
EAN:
9788383171463
oprawa:
miękka ze skrzydełkami
format:
190x115mm
język:
polski
liczba stron:
160
rok wydania:
2023
(0) Sprawdź recenzje
44% rabatu
20,70 zł
Cena detaliczna:
36,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,34 zł
Opis produktuWalencja, Alicante i Costa Blanca Ojczyzna paelli i fiesty Gdzie ukryty jest Święty Graal? Z czego przyrządza się słodki turrón? Ile pomidorów potrzeba na Tomatinę w Buol? Która z plaż Costa Blanca jest najpiękniejsza? Podczas podróży z Pascalem odkryjesz malownicze zakątki walenckiego wybrzeża! Obserwowanie Las Fallas w Walencji to niesamowite przeżycie. Pochodzenie Święta Ognia spowija aura tajemniczości. Jego obchodom towarzyszą efektowne pokazy fajerwerków, pochody śpiewających i tańczących falleros, a przede wszystkim imponujące kolorowe figury, fallas, rozstawione w różnych częściach miasta. Zwieńczeniem święta jest Noche de la Crem , kiedy to fallas zostają rytualnie spalone. Tradycję tę świętuje się także w innych miastach regionu, szczególnie widowiskowo w Gandii i Alzirze. Barbara Zielińska, Aromatyczna paella Czym byłaby Walencja bez paelli, o której istnieniu słyszeli już chyba wszyscy? Samo słowo paella jest nazwą niskiej stalowej bądź emaliowanej patelni, na której przyrządza się to znakomite danie. Choć wersji potrawy może być wiele, miejscowi mówią, że ta prawdziwa jest tylko jedna - powinna mieć intensywny wywar i niewielką liczbę dodatków, które mają zdobić, a nie zakrywać ryż. Przekonaj się, gdzie paella smakuje najlepiej! x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|