Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać
Autor:
Amadea Morningstar
Urmila Desai
Wydawca:
Zielone wydawnictwo
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788365852298
EAN:
9788365852298
oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
format:
230x167 mm
język:
polski
liczba stron:
428
rok wydania:
2021
(0) Sprawdź recenzje
31% rabatu
40,50 zł
Cena detaliczna:
59,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,50 zł
Opis produktu
Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać - Amadea Morningstar, Urmila Desai - opis książki:
Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej! Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały. Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu. dr Vasant Lad, lekarz ajurwedyjski, autor: Ayurveda, The Science of Self-Healing, współautor: The Yoga of Herbs Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich. dr David Frawley, autor: Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide, współautor: The Yoga of Herbs Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia Dr. Robert Svoboda, lekarz ajurwedyjski, autor: Prakruti, Your Ayurvedic Constitution Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia. Yogi Amrit Desai, założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy Amadea Morningstar - uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku. Urmila Desai - poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki. Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki. Książka Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Zielone wydawnictwo. Książka posiada 428 stron i została wydana w 2020 r. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|