nowość
![]() Bari, Gargano i Apulia. Pascal Lajt
Autor:
Sandra Skrzek
Wydawca:
Pascal
wysyłka: 48h
ISBN:
9788383174549
EAN:
9788383174549
oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
format:
11.5x19.0cm
język:
polski
Seria:
PASCAL LAJT
liczba stron:
160
rok wydania:
2025
(0) Sprawdź recenzje
44% rabatu
20,74 zł
Cena detaliczna:
36,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,11 zł
Opis produktuBari, Gargano i Apulia Pascal Lajt Bajkowe trulli, urocze miasteczka i włoska movida Które miasteczko jest nazywane citta bianca? Skąd pochodzi królowa Bona? Z czego słynie Alberobello, miejscowość wpisana na listę UNESCO? Gdzie w Apulii są najlepsze plaże? Podczas podróży z Pascalem poznasz "obcas" włoskiego buta! W Apulii, spośród wszystkich wyjątkowych miejsc, głęboko w sercu mam trzy. Polignano a mare z zapierającymi dech w piersiach klifami oblewanymi falami morza, które najlepiej podziwiać z malutkich kawiarenek. Półwysep Gargano - istny cud natury - z mnóstwem przepięknych grot, które można zwiedzać i ogromną plażą na wybrzeżu między Vieste a Peschici. Salento, które zachwyca przejrzystą, ciepłą wodą i białym piaskiem plaż. Sandra Skrzek autorka bloga Italowe - Polka we Włoszech Panini Włoskie kanapki, znane jako panini, bywają małe, przełożone tylko szynką, ale i większe - przygotowane z białego chleba z grubymi plastrami wędliny, pomidorem, majonezem i przyprawami. Można je kupić w barze kanapkowym (paninoteca) lub poprosić w sklepie spożywczym (alimentari) o ich przyrządzenie. Nie trzeba się przejmować nieznajomością języka: wystarczy powiedzieć "panino" i wskazać ręką na składniki wystawione w chłodni. Czasem kanapka jest podawana na ciepło - jeśli ma się na taką ochotę, zawsze można poprosić o jej podgrzanie. x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|