Czerwone złoto Kryminał kulinarny
Autor:
Hillenbrand Tom
Wydawca:
Smak Słowa
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-64846-73-1
EAN:
9788364846731
oprawa:
Miękka
format:
14,8x21 cm
język:
polski
Seria:
KRYMINAŁ KULINARNY
liczba stron:
348
rok wydania:
2016
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
19,24 zł
Cena detaliczna:
34,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,24 zł
Opis produktu
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie.
Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem. Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii. W styczniu premiera 5 tomu w 2017 Smak Słowa wydaje kolejne 3 tomy. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|