Okładka książki Etyka a to co jemy

Etyka a to co jemy

Wydawca: Czarna Owca
wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788375543940
EAN: 9788375543940
oprawa: Miękka
format: 15.0x23.0cm
język: polski
liczba stron: 472
rok wydania: 2012
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
35% rabatu
32,50 zł
Cena detaliczna: 
49,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,50

Opis produktu

Co tak naprawdę wiemy o produktach, które zjadamy? W sklepach spożywczych wybieramy kuszące wyglądem towary, nie myśląc o ich pochodzeniu. Nie znamy zatem przerażającej strony procesu ich produkcji, ukrytej pod płaszczykiem eleganckich sklepowych opakowań. Własnymi pieniędzmi napędzamy działania, których świadomie nigdy byśmy nie poparli. Tę ponurą prawdę odsłaniają Peter Singer, jeden z największych autorytetów współczesnej filozofii, i Jim Mason, pisarz i prawnik wyczulony na problemy środowiska naturalnego. Wyruszają w szokującą, choć pouczającą podróż przez tajemnice, które producenci żywności wolą przemilczeć. Tak docierają do pytania: jak kupować i jeść etycznie? PETER SINGER urodził się w 1946 roku w Melbourne w Australii. Studiował na Uniwersytetach: Melbourne i Oxfordzkim. Jest profesorem bioetyki w University Center for Human Values w Princeton i w Centre for Applied Philosophy and Public Ethics  przy Uniwersytecie  Melbourne. Jest autorem wielu książek. JIM MASON urodził się w 1940 roku w Superior w stanie Wisconsin. Jest autorem książek, działaczem na rzecz ochrony środowiska i prawnikiem specjalizującym się w  prawach ludzi i zwierząt. Dorastał na farmie w Missouri. Ukończył prawo na University of Missouri School of Law.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj