Pomiary Czujniki i metody pomiarowe wybranych wielkości fizycznych i składu chemicznego
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788320434682
EAN:
9788320434682
oprawa:
Miękka
format:
16.5x23.7cm
język:
polski
liczba stron:
608
rok wydania:
2009
(0) Sprawdź recenzje
25% rabatu
51,47 zł
Cena detaliczna:
68,25 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,33 zł
Opis produktu
Rozwój elektroniki, informatyki i telekomunikacji spowodował olbrzymie zmiany w technice pomiarowej. Dzięki nowym materiałom aparatura jest bardziej niezawodna, łatwiejsza w obsłudze, można ją stosować w bardziej ekstremalnych warunkach i jest bardziej dokładna. Jest to widoczne na przykładzie wyposażenia samochodów w coraz to nowe i bardziej funkcjonalne czujniki.
Pomiary są dziedziną wiedzy, która stale się rozwija, gdyż o procesach produkcyjnych, o jakości materiałów i wyrobów, o otaczającym nas świecie chcemy wiedzieć coraz więcej. Potrzebne są też książki, które w sposób kompleksowy przedstawią najnowszą wiedzę na temat technik pomiarowych różnych wielkości fizycznych i stosowaną nowoczesną aparaturę.
Takie kryteria spełnia niniejszy podręcznik. Omówiono w nim m.in.
• podstawowe błędy pomiarów i sposoby ich wyznaczania,
• niedokładność wyników pomiarów i sposoby ich oceniania,
• metody pomiarów : temperatury, ciśnienia, poziomu, przepływów, drgań i wstrząsów, hałasu, składu chemicznego oraz wilgotności
• układy przetwarzania i przesyłania sygnałów pomiarowych,
• współczesną aparaturę pomiarową,
• właściwości metrologiczne aparatury pomiarowej,
• czynności metrologiczne,
• obowiązujące przepisy prawne.
Książka jest adresowana przede wszystkim do studentów wydziałów : automatyka, elektronika, elektrotechnika, mechatronika, fizyka i kierunków pokrewnych uczelni technicznych, a także do inżynierów większości branż technicznych.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|