Przy słowiańskim stole
Autor:
Krasna-Korycińska Małgorzata
Wydawca:
Triglav
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788392493488
EAN:
9788392493488
oprawa:
Miękka
podtytuł:
czyli kulinaria wczesnego średniowiecza
format:
17.0x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
88
rok wydania:
2013
(0) Sprawdź recenzje
30% rabatu
23,69 zł
Cena detaliczna:
34,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,66 zł
Opis produktu
"Stół tam jest zawsze pełen wszystkiego, co potrzebne do picia i jedzenia..."
pisał Herbord w XII w. O tym właśnie traktuje ta książka.
"Chcesz poznać smaki potraw jadanych tysiąc lat temu? Przeniesiemy Cię w czasy pierwszych Piastów i pokażemy jak wyglądała wtedy kuchnia od ... kuchni.
Nowatorski poradnik dla rekonstruktorów i nie tylko, zestawiający wyniki badań kilku dyscyplin nauki, pozwalający na opisanie kulinariów Słowian Zachodnich we wczesnym średniowieczu. W przystępny sposób przedstawiono dane archeologiczne, etnograficzne, opinie antropologów, oraz teksty źródłowe i skonfrontowano je z eksperymentami archeologicznymi.
Dowiesz się jakich wówczas używano składników, jak je przechowywano i obrabiano, które sprzęty wykorzystywano do przyrządzania posiłku i jaki mógł być tego efekt.
Szereg ciekawostek, w tym rekonstrukcje przepisów zainteresują także odbiorcę spoza środowiska odtwórców, a być może zainspirują do samodzielnego komponowania potraw i prowadzenia własnych doświadczeń. A to dopiero początek."
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|